Magoo 3D Studios

Hade en rätt intressant föreläsning idag på eftermiddagen, fick besök av Magoo (Magoo 3D studios) från Söderhamn. Antagligen är det inte många som vet vad jag pratar om när jag säger Magoo men om ni ser vad dem har gjort, då tror jag att ni känner igen endel grejer, eller rättare sagt många av grejerna.


Fick reda på lite bakgrund på Magoo företaget, hur det startades och hur det gick allt eftersom, sedan fick vi höra lite kort om hur dem jobbar, hur långt ett projekt igenom snitt tar (minst 4veckor) och hur dom har framställt vissa av reklamerna. Faktiskt rätt roligt att höra.

En grej jag alltid har funderat över fick vi också höra lite om, nämligen reklamen som är vid 0:07, där poliser blir nästan bortsprängda och sedan så när dom flyttar kameran framåt in mot huset och in, så är det skottlossning i hela huset där man ser när kulan far ut ur pistolerna, fast i en fryst bild. Trixet med det hela var att dom hade filmat allting (förutom just pistolskotten, bomben och all rök), det var en kamera som var monterad på en stång som gick efter en bana och människorna som flyger och ramlar, är både upphängd i vajrar och "upp-pallad" eller hur man nu ska kunna förklara det hela, så även fast att bilden ser ut som ett foto, så är det en film.  Så som sagt stunderna då man ser pistolskotten, röken eller bomben som är på 0:07, är helt i animationer. Så när dem filmade människorna första stunden, var dem tvugna att stå så stilla som möjligt. Så det var faktiskt en lite rolig föreläsning vi hade, spännande och se hur det verkligen funkar!


Kommentarer
Postat av: nath

fin blogg! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback