Om man kanske ska ta och fixa en ny design till bloggen då?

Jag har själv insett att det känns skitdrygt att sitta och läsa en blogg som bara består av lila och rosa, just för att det känns för "flickigt" för mig och för att det känns lite skrikigt i färgerna.

Och eftersom det inte blev nå gävle idag, (vilket blir imorgon istället) så kan jag lika gärna underhålla mig med annat, som designa om min fula rosa blogg till någonting som känns som jag och inte någon "hej jag heter malin och är 13år och tycker jättemycket om hästar och älskar lila."


Torsdag 27 augusti

åh vad less jag blev idag när jag skulle hem. Hela dagen har bara varit jätteseg och när man väl slutar så tänkte man att man snart skulle vara hemma. Men icke. Tåget var försenat, vilket gjorde att jag missade bussen som jag i vanliga fall brukar hinna med från söderhamn till bollnäs, och en annan efter det. Så jag satt inte på bussen förrens 16.40. Och kom hem när klockan var 18.00!

Så jag känner mig helt jävla slut. Men imorgon är det fredag och då hinner jag med sjukhus bussen som går klockan 15.00, tack och lov.

Onsdag 26 augusti

LIte dålig uppdatering dom senaste dagarna, men nu försöker jag igen!

Idag hade vi treor ordnat "team-buildning" dag för ettorna och tvåorna. Vilket faktiskt blev helt okej verkade det som, vi som höll i lekarna hade ju också roligt. Och snart är det dags för "team-buildning" vecka som kommer att vara om två veckor.  Till en början brukar alltid sånna där grejer alltid verka.. allmänt jobbiga, men när man väl kommer igång med det, så funkar det alldeles utmärkt och kan faktiskt bli riktigt skoj. DESSUTOM så slipper vi Ora! Tack och lov. Så det kan nog bli riktigt mysigt. Och idag kändes det faktiskt som om våran klass, verkligen var en klass. Det kändes bra.

Nog om det, nu ska jag kolla på film! The curious case of Benjamin Button.
Äntligen säger jag bara. Den filmen har jag velat sett ända sen jag såg trailern på den, vilket var ett antal månader sen.
 


With your name tattooed across my heart


Takida - Reason To Cry


Fredag

Vad har jag att säga om dagen? Skoldagen isig var rätt så rolig faktiskt om jag måste erkänna, men vägen hem var dessvärre inte lika kul. Jag tror att jag hade hjärtat, gråten.. allt på samma gång i halsgropen. Och där satt jag med 1½ timmes bussresa framför mig och allt jag ville var bara att komma undan för mig själv.

Jag tror jag aldrig jag har gråtit så mycket, non-stop. Inte heller att jag har fått så mycket sagt, fast ändå så lite.
Jag hoppas bara att det kan bli bättre från och med nu.


Insanely Twisted Rabbits

Sist när jag var ner och hälsade på min syster i Gävle så hittade jag boken som jag alltid har varit farcinerad över,

"insanely twisted rabbits"   av  Michel Gagné

Michel Gagné är en kanadensik tecknare som har bland annat jobbat med filmer så som An American Tail, The Land Before Time, All Dogs Go To Heaven. Vilket också inkluderar mina absoluta favoriter A Troll In Central Park och Rock-A-Doodle som jag hade på Vhs när jag var liten och är nog kanske bland det bästa inom det tecknandefilmerna genom tiderna.














Från början var det inte alls tänkt att dom knasiga/ganla kaninerna skulle bli till en bok. Utan allt börjades med att Michel's kollega föreslog en tävling om vem av dom som kunde rita den galnaste kaninen, och det var där allt började.
Fler bilder och info hittar ni på
http://www.gagneint.com/Final%20site/books/rabbits/rabbits.htm 


Dagens ord:

LURPA
(vilket menas att man tar någonting ifrån någon. )

Det var Gry som hade suttit och skrivit i något forum om "LurpisDesign" eller som han kallas egentligen Robin Hedberg.
Om man snoka runt lite här och var så kan man höra talas om honom. Han påstod sig att ha kommit på ideér till olika manipuleringar men i själva verket var det så att han stal ideérna ifrån andra, tog stockphotos utan att fråga, och sålde så kallade "sina" verk till folk.

Detta har det varit mycket hysteri om, vilket man kan förstå också.
Se själva och läs.

http://mmarklund.deviantart.com/art/RobinHedberg-vs-DeviantArt-132413550


Skolstart imorgon.

Jag har lite ångest över att börja i skolan igen. Att hamna i den där lilla bubblan igen, upp tidigt på morgon hem sen på kvällen. Känner mig omotiverad. Det konstigaste är att alla som aldrig har verkat bry sig om skolan överhuvudtaget, nu nästan längtar tills att få börja.. mysko.. Hur som helst måste jag köpa den fjärde boken i twilight serien, så att jag har någonting att göra under bussturerna mellan Hudik & Bollnäs. Måste också köpa ett minneskort till min mobil, men det blir senare när jag får lön.

just nu försöker jag inte tänka så mycket på att jag ska upp tidigt imorgon för att åka till skolan, utan nu så sitter jag med fötterna i fotbad och lyssnar på Kings Of Leon, som vilken sommarlovs-kväll som helst. (försöker jag intala mig iallafall)

Det börjar smyga sig på.. sakta men säkert.




Virus

Vi har fått virus på datorn, så allt är bara jätteknäppt. Så pappa ska köpa ett nytt windows program senare, vilket också medför att allt kommer att försvinna på datorn. Bilder, filmer, installationer allt. Men som tur finns det ex antal hårddiskar här hemma så man får väl hoppas på att det räcker. Haha, fast sen kan det ju vara bra att rensa bort lite grann också.

Och förresten, om ni undrar hur det blev med kläderna jag ville ha, så blev det ingenting av det jag hade planerat som jag kom hem med från Valbo. Endel av grejerna hade ju inte ens kommit till affärerna än tråkigt nog, och endel grejer kändes för dyra just nu. Som skorna tillexempel tror dom kostade 350kronor och jag är inte i sånt stort behov av ett par nya högklackade skor just nu, så dom får vänta ett tag. Och det andra såg jag inte ens en skymt av, förmodligen utsålt eller också för nytt för att hunnit kommit ut i butikerna.
Men jag kom inte hem helt tomhänt, utan jag kom hem med en klänning och ett linne. Så det var inte helt fyskam inte!


Tisdag 11 augusti

Nya höstkläder i butikerna! Någonting jag verkligen kommer köpa är den svarta mysiga-stickade-tröjan, skorna och sjalen. (givetvis så skulle jag vilja ha allting, men jag har inte råd just nu med allt.)
Linda kommer hit hem imorgon, vilket innebär kräftskiva med familjen på kvällen sedan på torsdag ska vi skjutsa ner henne till gävle igen och mamma skulle tydligen ut till Valbo till Ikea så kanske att jag hinner köpa någonting fint? Och om jag har råd dvs, haha. Mina pengar  är typ, puttsväck! Men så kan det ju gå ibland. Smart som jag är har jag iallafall lagt undan litegrann ifall någonting sånt här skulle hända. Så jag kanske så att jag kan köpa det jag vill ha. Det visar sig på torsdag.





Vilket gårdag.

Allt börjades med en liten "mysfest" hemma hos Mathias. Inte allt för mycket folk, - och inte allt för stökigt. Sen blev det en prommenad ner till Tranan där vi träffade på Frida som gick med oss ett bra tag av kvällen. Träffade några Stockholmare som har stuga inte allt för långt bort från var jag bor som var här och var i stugan. Hur roliga som helst :D

Vi satt och diskuterade allt emellan vägbeskrivningar, tatueringar, utbildningar, mc-klubbar, hjärndöd-het till skillnaden mellan stockholmls tjejer och bollnäs tjejer. Haha, hur sköna som helst.

Så även fast att kvällen börjades rätt segt, så slutade den ändå riktigt bra! Mycket skratt!

Dessutom hade jag en röst i huvudet som sa till mig igår att jag inte skulle dricka så mycket så att jag inte skulle bli lika dålig som jag blev sist när jag var ut. Och det funkade bäst. Jag känner knappt av att jag var ut igår.

Undertecknat: Matälskaren

Jag måste tacka den snubben som kom på att man kunde äta kantareller! Supergott att äta till frukost eller som mellanmål eller som kvällsmacka. Som imorse tillexempel så stekte jag upp lite svamp, rostade en macka och gick ut och satte mig i solen på balkongen. Bättre kunde det ju inte vara? Dessutom är det riktigt mumma att ha i lite kantareller till kött eller i såsen till köttet. Appropå kött, så åt jag, mamma och pappa grillad-honungsmarinerad kyckling iveckan när vi var i stugan, det var supergott. Enkelt dessutom. Det vara bara att pensla på lite hounung på kyckligen + lite grillkrydda sen ut på grillen. 

Ikväll ska jag äta pizza/kebab för min del, vilket också är gott som tusan. Sen är det fäst hos Mathias.
Men först, pyttipanna, vilket inte heller är så tokigt.



(bild ifrån google.se)

Apolivareklamen

Nu såg jag att det stod om Apoliva-reklamen på aftonbladet.se. Ni vet den där reklamen med den bleka, mörkhåriga tjejen som alla verkar tycka ser läskig ut? Det finns tillochmed en grupp på facebook "jag är rätt för tjejen i apolivareklamen"

Hur som helst så har Aftonbladet tagit upp varför folk tycker hon ser läskig ut. Och sen står det några kommentarer som folk har skrivit i facebook-gruppen. Bland annat "Reklamfilmen är ju som en rysare och - javisst jag blir rädd! Men det är ju inget fel i det! Filmen har berört mig och det är det inte många reklamfilmer som gör."

och om man fortsätter och läser så står det:

"På frågan om vad hon tycker om att tiotusentals människor deklarerar att de är rädda för reklamen svara hon:

- Det var inte vår avsikt. Jag tror att det handlar om att reklamen avviker från det gängse sättet att skildra hudvårdsprodukter. Den väcker mer känslor än man är van vid. "

Och där kan jag faktiskt hålla med, det är inte som alla andra vanliga reklamer som man ser varje dag. Varför? Jo, det är just för att dom har gjort reklamen så att man blir intresserad utav den, där ibland hur hon ser ut. Blek, kantig ansiktsform och långt mörkt hår och bakgrunden, mörk, grå, regning och inslag av åska. (som folk oftast förknippar med rysare eller något liknande.)

Första gången jag såg reklamen blev jag mest bara fundersam, jag visste inte om jag tyckte om den eller inte. Det var ju som sagt någonting som fick en att kolla en stund extra tillskillnad från andra reklamer som går runt, runt på tv och har i princip samma sätt att skapa reklamfilmerna.

Jag är fortfarande delad, jag vet inte alls vad jag tycker om den. Jag gillar idén men ändå inte.
Det är någonting konstigt med den där Apolivareklamen. Smart av Apoteket iallafall, märket Apoliva har blivit väldigt omtalat pga reklamfilmen. Tror knappast det hade blivit samma prat om dom hade haft tex Heidi Klum. Så det är ju smart affärsidé.



Klicka på länken nedan så kan ni läsa hela artikeln.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5612910.ab

Södertälje

Nu har jag fått tag på lite fler bilder sen Södertälje.












Samsung s5600

Idag tog jag modet till mig och köpte mig en ny telefon.
Samsung s5600

Den jag hade tidigare var en samsung e730 tror jag, och den fick jag i födelsedagspresent av mamma och pappa när jag gick i sjuan eller åttan. Så den har ju hållt bra länge. Och jag hann bli rätt fast vid den, haha. Så det är med tungt hjärta som jag byter telefon, haha.


Södertälje

Nu är jag hemma igen ifrån "Stockholms-stöket", skönt säger jag bara.  Vägar kors och tvärs och folk, ungar och cyklister överallt! Visst har det sin charm att det är lite grejer som händer runt omkring en, men det är en jäkla skillnad jämnfört med lilla mysiga Bollnäs.

Hur som helst hade vi det jättemysigt, sov på ett vandrarhem inte alls låg långt bort ifrån stan och från båtslussarna. Så på kvällen tog vi en liten prommenad till slussen och kollade på båtarna som skulle igenom och sen gick vi ner på stan och åt mat, (eller inte jag, jag hade satt i mig så mycket mackor tidigare för att jag var så hungrig så jag var alldeles proppmätt när dom andra skulle äta.) Mathias beställde in förmodligen världens godaste pizza, inbakad calzone, och mamma och pappa beställde nog en bland dom största keababtallrikar jag någonsin sett.
Så där satt jag mittemellan och drack en liten päronfestis och ångrade mig att jag hade ätit mackor, haha. Typiskt mig.
 
Söndagen blev det avfärd mot Tom tits. 4 vårningar + trädgård med olika expriment, totalt 610 expriment!





Jajjemen, Mathias cyklade uppochner på väggen! Så cool var han.


Mathias & Jag.


Kluriga rummet med massa olika grejer som man skulle bygga ihop osv.


På "kroppen"- avdelningen hittade vi en rolig grej, haha. Ett förkläde som
dom hade gjort om så att man kunde känna hur det känndes att vara gravid.
Fast det kände nog mer som en ölmage om jag ska vara ärlig, haha!


Mathias har endel foton på sin mobil så jag ska försöka få tag på dom också,
så får ni se dom med. ^^