Mellandagsrea i Gävle

Maria följde med en sväng igår ner till gävle för att kika på mellandagsrean. Dock säger jag som Maria gjorde, det var ingenting att hurra över precis. Kom hem med två par linnen, ett par örhängen och en jeansskjorta som jag till en början var väldigt tveksam över, men som jag till sist köpte.

Dock har jag lite delade meningar över jeansskjortan fortfarande, den är ju snygg, men jeansskjorta? Det får mig att tänka på när jag var mindre när mamma sprang runt i sånt. Men 149kronor var den iallafall värd. Appropå  värd, cheeseburgers på Mc Donalds är nå grymt värd 10kronor också, haha!

möttes av en väldigt bra överraskning idag när jag kom hem också! Jag hade fått hem mina filmer som jag hade hyrt från
Lovefilm.se. Monster vs Aliens och Pans labyrint. Så ikväll blir det filmtittande.


Måndag 28 december - Avatar-Malin

Ni som använder er av blogg.se, som jag gör, såg antaglien häromdagen en tjej som hade gjort om en bild på sig själv i photoshop så att hon såg ut som en av typerna i filmen Avatar, så jag fick för mig att själv försöka mig på det. Dock var det enklare sagt än gjort.


Lördag 26 december - bloggdesign


Okej, nu ska jag ge mig på bloggdesignen igen. Den här gången hade jag tänkte försöka mig att fixa headern (som jag har påbörjat med lite grann nu som ni ser) fixa flikar (bland annat flikar så som foto, illustrationer, amigurumi m.m) och fixa inforuta.

Sen är det ju bara se om jag lyckas fixa detta. Sist när jag försökte mig på att fixa flikar så stämmde det inte alls. Men som sagt, jag ska ändå testa en gång till och se om jag kanske lyckas bättre den här gången!

Dock ska ni inte föreställa er att detta kommer bli gjort i ett naffs, för det kommer det garanterat inte. Jag gör lite då och då när jag har lust!

Torsdag 24 december - julafton

inte helt oväntat så var det julafton idag, vilket börjades med jullunch här hemma med familjen och mormor därefter åkte vi vid 3 tiden hem till min kusin i Vallsta där vi skulle fira julen med hela släkten.  Kollade på Kalle Anka, åt mat, träffade tomten, öppnade paket, fikade och åt igen.
Faktiskt hur mysigt som helst, jul borde vara flera gånger om året.

och ja, nu känner jag mig jättetrött och seg av all ätande och firandet som har blivit idag. Så mycket som jag har ätit idag, har jag inte ätit på länge, så det är ju inte konstigt att jag mår som jag mår. Men, det är värt det. Gravadlax <3 mums! 

Onsdag 23 december - julklappsbyte


Ja, mitt i allt julstök här hemma så kom Erika och hälsade på! Kan ju inte påstå att vi gjorde så mycket, blev mest att vi satt och pratade och bytte julklappar. Och jag fick ett jättesött armband med en text på spanska: "Un verdadero amigo es aquel que entra cuando todos los demás se van" som betyder "En sann vän är en som kommer när alla andra går" som jag blev väldigt glad över, hur fint som helst! Hon har  ju dessutom hunnit skaffat körtkort sen sist vi sågs, så hon kom åkandes i stil idag istället för buss eller tåg. Så det var ju roligt! :D


Onsdag 23 december - hide and seek



Måndag 22 december - "Yeah I got a first class ticket "


Nämen se här? Är det inte Calle Kristiansson på spotify? Med egen skiva och allt? Dessutom, så hörde jag idag på radion, walking in memphis som han sjöng i idol. Är detta ännu ett exempel på att tvåan i idol har lika stor chans att bli känd, dvs få skivkontrakt osv, som ettan? Men det går bra för grabben! Och det är bra!



Var ner på stan idag med Linda för att köpa dom sista julklapparna. Visst, det gick väl rätt hyfsat bra, men det är fortfarande några kvar men det fixar sig imorgon. Måste iväg till hudik nu på lovet någon gång, dock känner jag att jag inte alls orkar med det. Men jag måste verkligen dit, hittade en perfekt present till Linda. Så eftersom hon inte fick någon födelsedagspresent ifrån mig, så tänkte jag köpa den, lite sådär efteråt.

Förutom att dagen har bestått i att köpt julklappar så har det även bestått i att slagit in julklapparna. Så det går väl iallafall i rätt riktning.

OCH förutom det, så fick jag mina gamla slalom skidor sålda idag. 600kronor, lagomt till jul såhär, det tackar man ju inte nej till. Så dom ska jag spara till mellandagsrean. 8)


Torsdag 17 december - Linda's dag

Äntligen börjar allt jobb ge med sig lite.. har sutt och nött på en religionsuppsatts nu i snart 2veckor och idag blev jag klar! Vilket resulterade i att jag fick mvg och vilket då medför att jag får mvg i hela religions kursen (och kanske samhället också.) Så idag är jag en superlycklig Malin Sandström. Kommer bli riktigt spännande och se vad jag får för slutbetyg i allting.

För iövrigt så fyller min syster år idag, så grattis till henne!

Onsdag 16 december - Maja

Lite nytt till portfolion. Kritik är alltid bra, både bra som dålig!




Söndag 13 december - Lussekattsdagen


Var till gävle ihelgen och köpte julklappar, förutom en liten grej som jag köpte till mig själv. En kokbok för studenter 69:- på designforum dels för att jag tycker om boken isig så mycket men också att jag kanske kan få lite tips på hur jag kan göra i min receptdel i boken som jag hade tänkte göra. Hann jobba på den rätt så mycket på PA i fredags, vilket känns skönt. Har gjort upp en planering att jag ska först och främst leta fram information och sen därefter göra alla illustrationer, tidigare hade jag gjort tvärtom, vilket jag upptäckte gick helt snett.

Idol 2009, vinnare blev Erik Grönwall. Vinnarlåten var Higher. Den bästa verisonen av låten hade Calle Kristiansson.


Onsdag 9 december - Sleepyday

Har varit hur trött som helst idag, sov hela vägen från bollnäs upp till hudik och väl i hudik kändes det som jag fortfarande sov. Sen påvägen hem somnade jag till både på tåget och på bussen och när jag väl kom hem var jag helt slut i kroppen. Men! Jag tog mig i kragen och påbörjade samhällsuppgiften som ska in nästa tisdag tror jag det var.

idag är det
1dag kvar tills min namnsdag
9dagar kvar tills jullovet börjar
15dagar kvar tills julafton och min namnsdag (igen!)
OCH! 2månader kvar tills jag fyller 19!
Sen är det ju baaara 1år och 2månader kvar tills jag fyller 20...


Måndag 7 december - plugg! plugg!


Har just skrivit klart den sista raden på den förbannade miljö-uppsatsen och det känns jätteskönt måste jag säga. Så nu ska jag bara lämna in det för att sedan få feedback på det och sen skriva lite till och sen förhoppningsvis inte behöva skriva nå mer om det.

Så ikväll blir det att fokusera på engelskan som egentligen skulle vart klart förra veckan, dvs skriva en bokrapport samt skriva om någonting typiskt svensk på engelska som sedan ska vara som ett muntligt anförande. Och utöver det så ska jag plugga körtkortsteori, vilket jag är så enormt trött och less på nu. Men jag ska tammefan ta det innan jag fyller 19, det är målet. Ska boka tid för uppkörning och uppskrivning snart som möjligt!

förutom alla måsten och ska, så har jag kollat på G-force och Brüno ihelgen! haha G-force har jag underskattat!

Torsdag 3 december - hemma

Är fortfarande sjuk, men måste pallra mig iväg imorgon eftersom det då är studentmössprovning på skolan och det vore ju lite trist om jag fick gissa mig till storleken. Dessutom måste jag få igång mitt projektarbete riktigt.

Var hur som helst iväg igår på julmarknad med mamma i Hå, inte allt långt bort härifrån. Kikade på en massa handarbeten som folk hade gjort och villle sälja. Vilket gav mig och mamma endel idéer till nästa år då vi hade tänkt ha ett bord där. Så nu håller vi på att pysslar med en massa grejer!

Måndag 1 december - Coraline

Ja, det blev att jag blev sjuk ändå. Mamma som sa senast igår morse att det var längesen jag var sjuk nu. Sitter och har världens snuva och halsont.

Hur som helst så har jag suttit och virkat hela förmiddagen, börjar verkligen komma in i det där nu. Ska fixa fram några bilder nu fram över så kan ni se vad jag har gjort, ska då också lägga ut endel på tradera och kanske förhoppningsvis tjäna lite peningar på dem?

Hittade nyss en film som jag vill se, Coraline.