Fotoblogg

jag hittade någonting som jag verkligen tyckte om, kollade nämligen runt lite på blogg startsidan och hittade denna person som verkar har stor koll på både fotografi & allt vad det nu än innebär. Så det är värt att minnas denna länk.

http://versatile.blogg.se/index.html

Onsdag

jag kan faktiskt påstå att jag är rätt nöjd över mig själv just nu, jag vet inte varför, men det känns bra iallafall! Det var bara liksom det jag ville säga bara.

 :D

Vagabond




Här är iallafall skorna som jag köpte i Lördags i Gävle, dom får tyvärr vänta i garderoben ett tag tills det blir lite vår-liknande väder ute.  

Igår så var jag helt utslagen från när jag vaknade tills jag somnade i princip. Likaså idag, känner mig helt svimfärdig och småfebrig. Men jag ska tammefan försöka komma iväg imorgon. Det är väl bara att vända och åka tillbaka om jag känner att jag inte kommer att orka. Men nu ska jag ta mig i orken att hoppa in i duschen och duscha lite iförhoppning om att jag kanske blir lite piggare senare ska jag iväg och tända ljus för Veronica.



Garderobsrensning.

Ni kan aldrig ana hur mycket kläder jag har rensat ut nu från min garderob, tror det blev mer än 30stycken olika klädesplagg! Kläder som jag har haft som myskläder här hemma, tshirts, jeans, kläder som jag aldrig har användt och kläder som jag praktiskt taget knappt sett själv. Jag har tur så kanske jag kan få lite pengar för dom om jag lägger ut dom på Tradera.se, men att knäppa kort och lägga ut dom där, det blir ett senare projket.

För iövrigt så har jag suttit och brännt ut en massa filmer både igår natt och nu medans jag rensade garderoben. Tyvärr gjorde jag någonting knasigt nyss, så alla dom filmer som jag hade kvar att bränna, försvann. Dom flesta Tim Burton filmer.


Lördag

Den blev ingen film idag, vi orkade inte stanna kvar så länge i Gävle, så istället åkte vi med tåget hem runt fyra och sen när vi kom till Bollnäs åkte vi och köpte frukt och glass som vi sedan gjorde en stooor fruktsallad av, supergott. Till det blev det även lite film-tittande, Patrik 1,5 och senare blev det melodifestivalen för första gången för iår för mig. Och fakstiskt så var det helt okej den här gången, förvånadsvärt.

Så dagen isig var faktiskt helt kanon om jag får säga det.

"Bakom Chefens rygg"



Imorse när jag stod och sminka mig lite sådär snabbt som vanligt så lyssnade jag som vanligt på rixfm och just den tiden jag sminkar mig så brukar det alltid spelas "Bakom Chefens rygg" vilket vad jag har förstått, är för den musik som kanske inte annars spelas där, kan vara allt från lite skojjiga, fräcka, gamla godningar och mysiga låtar. Imorse hade jag turen att höra denna. Jag vet inte vad som hände, men det var som om jag fick en klump i halsen och kom och tänka på allt som egentligen har hänt mig. Att jag har någonting innom mig som jag aldrig kommer att kunna släppa taget om.

På måndag är det 5år sen Veronica dog och på tisdag skulle hon fyllt 18.

Torsdag

Dagen idag kändes ganska så meningslös om jag får säga det. Började med idrott på morgonen gick sedan till hudiksvall's muséeum där vi skulle kolla på en utsällning som kallades för "förr i tiden" tror jag att det var, men det visade sig att det gick på mindre än 5min. så vi fick lite tid på stan, så jag och erika gick runt och kika. Sen skulle vi till Affe & äta mat och sen vidare till Tingshuset där det var tänkt att vi skulle sitta hela eftermiddagen och lyssna på tre olika rättegångar.

allt började med en försening på en timme och sen när vi väl satt där så var inte den misstänkte där, och dom kunde inte rikigt få allting utrett så dom satt mest och pratade om hur dom skulle få dit han osv. även att han skulle få 3000:- i böter för att inte han kom. Och det där tog ungefär en kvart-tio minuter. Sen den andra rättegången som vi skulle gå på blev helt och hållet inställd utav okänd anledning och den sista skulle inte vara förrens klockan tre. Och tjugo över tre så slutar vi i vanliga fall så det kändes inte så lämpligt att gå på den. Så istället blev den 1 ½ timme på stan innan jag hoppade på bussen hem mot Bollnäs, som kändes som en hundra mils lång resa.

Hur som helst så ska jag till Gävle på lördag med Maria. Hade tänkt leta efter nån klänning eller nått liknande dessutom ska vi på bio. Det ska bli mysigt för det var hur länge som helst sen jag var på bio :)

Hey i made it, jag satte G!

Första gitarr lektionen klar, den allra första dessutom. Och jag känner mig stolt att jag lärde mig G. Satt och nötte G, C & D hela eftermiddagen men det var nog bara G som satte sig den här gången. Spelade knocking on heavens door, fast då kan jag säga att det blev en myckeeeet låååångsam verison, det var riktigt klurigt att hitta rätt med alla fingrar. Men det gick väl, sakta men säkert.  Och jag tyckte jag gjorde det bra ändå, för jag har ju trotts allt aldrig spelat något instrument förut. Så jag känner mig riktigt duktig. Dessutom satte jag upp ett mål, att jag ska kunna Imagine innan kursen är slut, så vi får väl se om jag klarar det eller inte. Jag ska försöka så gott jag kan iallafall.

Förutom att jag lyckades ganska så bra på gitarren så fick jag klart samhälls uppgiften som vi fick igår, jätteskönt att få det undanstökat så fort som möjligt. Då återstår bara; vad ska jag göra resten av veckan?
Satt lite idag och funderade på om jag kanske ska ta och anvancera min blogg lite grann, just nu ser det bara mörkt och trisst ut. Och jag har några idéer på hur det skulle kunna se ut. Så vi får se, kanske blir det som jag roar mig åt resten av veckan om ingenting annat dyker upp.

efter som det mesta dels handlade om gitarr-spel nu, så blir det en gitarr-video med Andy Mckeey.


Hörlursdepp

Jag blir så himla less, går när jag satt på bussen hem upptäckte jag att mina hörlurar är sönder. Den ENA dessutom. Och mina favorit-hörlurar. Jag som satt och tänkte för någon dagsen bara att "Fan vad bra jag är som inte har lyckats gjort sönder dom här, jag har ju haft dom i lite mer än ett halvår nu."  

Har försökt kolla efter nya att beställa igenom internet, men hittar inga.  Så om du/ni vet något ställe där man kan köpa svarta iriver hörlurar, säg till på dirr. Jag ska ha hela iriver kittet, inte nå jävla skit från elgiganten för 149:-

I still believe.

Någon som känner igen bilden?  Det är min "banner" bild som min syster har ritat av, i blyerts.
Hon fortsätter och förvånar oss alla med sin konst.






Mer kan ni hitta på:
http://alquarinque.deviantart.com/

Torsdag.

Jag har återförenats med min knubbig igen. Ni vet den där lampan jag nämnde för ett bra tagsen som jag råkade tappa på nattduksbordskanten? Jag fick en idag av  Erikafika i födelsedagspresent. Så nu är jag happy again och slipper gå och gräma mig på att jag slog sönder den förut, haha.

Jag har även fått hem mina skidor idag, dom var nästan finare än vad jag kom ihåg. Haha! Nästa projekt är det pjäxorna som ska bytas ut till nyare. Men det blir nog om ett tag för nu ska jag spara pengar ett tag framöver hade jag tänkt..

Onsdag.

Ikväll så ska jag åka och hämta ut mina nya skidor förhoppningsvis. Så kanske, kanske att det blir något skidåkande senare ihelgen om jag har tid, ork eller lust. För först på lördag ska jag och Mathias hem till hans mamma och pappa i Herte eftersom hans mamma fyller år och så sen på söndag kommer det folk hem till mig för att gratta mig. Så om jag skulle hinna åka någonting skulle det ju vara på fredagkväll när jag har kommit hem. Annars får jag väl vänta med det till nästa vecka helt enkelt.

Imorse var jag otroligt trött, kände inte alls för att åka till skolan speciellt inte med tanken på att vi skulle ha ledarskap dom två första passen på morgonen. Men det visade sig att Jonas var sjuk. Så nu sitter jag bara och gör mest ingenting, haha. Jätteskönt.

Min dag!




Söndags-spel

Både jag och mathias har blivit helt besatt av Mariokart. Och jag har lyckats få nå tvångstankar att om jag inte lyckas vinna första gången måste jag spela tills jag vinner. Superjobbigt, haha. Men jag känner mig rätt så stolt hittils föratt jaghar lyckas låst upp lite nya barnor. Så ja, dagen har väl till mesta dels bestått av det kan man nog säga, haha. Men roligt är det!



Lördags-spel

Pappa lånade hem wii-spelet från hans jobb i torsdags så jag kan nog nästan säga att jag har suttit och spelat det konstant sen dess. Vilket känns också kan jag säga, haha, jag har träningsvärk i både rygg och armar. Så just nu så spelar Mathias baseboll. Han är helt inne i det. Han var tillochmed så inne i det så att han råkade stå för nära mig så att när han skulle skjuta iväg bollen så slog han till min tå. Och jag kan säga, det var inte det minsta slaget heller. Haha, jag har ont fortfarande.

För iövrigt idag så har det inte hänt så mycket mer än wii-spelandet. Idag var det en sån där dag då allting bara går jättesegt och tråkigt.




Come Back To Bed.
Den här killen var rikigt bra må jag säga, snäppet bättre än orginalet med John Mayer.
Nej, nu ska jag utmana mathias i en mariokart-rond mot mig!

Hemma igen.

Nu var man hemma ifrån Riga. Var faktiskt jättemysigt där om man bortser från att det var så kallt. Gick runt och kollade på en massa grejer, tyvärr kommer jag inte ihåg rikigt vad det var/hette, men vi var iallafall och kollade på olika grejer, såsom operahuset, museeum, kyrka, nationalparker(?) och sist men inte minst så var vi in på en galleria som var gigantisk sort! Tror det var fem eller sex våningar med olika affärer. Och jag har aldrig varit in på något sånt stort köpcentrum förut, men konstigt nog så köpte jag ingenting där. Jag köpte nästan ingenting överhuvudtaget om man tänker efter. Det ända jag köpte var en godisburk, foundation, mascara, hudkräm & ansiktskräm och det var på taxfree:n på båten.  

Båten var helt okej, lika så maten, men efterrätten den kan man inte ens sätta ord på. Jag tror att jag åt mig mätt på den flera gånger om, den var helt underbar. Jag fastnade direkt för chokladglassen med dom små chokladbitarna i den var himmelsk, haha!

Var ju tänkt att jag skulle ta bilder och så också, men det blev inte av, istället tog min Linda kameran och sprang runt och knäppte en massa kort. Får se om jag kanske slänger upp dom nu någon dag.