Onsdag 28 oktober - Gävle

För första gången på måånga år så har jag införskaffat mig riktiga vinterskor. Tidigare år så har jag vandra i vanliga tennis skor, vilket jag annars ha tyckt funka rätt bra ändå. Men hur som helst så kan det vara lite varmare med riktiga. Det blev dom skorna jag hade tänkt mig, dom svarta med luddet innuti från Dinsko. Och förutom skorna så köpte jag ett linne ifrån Cubus som jag tidigare har kikat på.

Imorgon gäller det att fixa det allra sista inför Halloween, (som nu blev ändrad i sista sekund, så nu hamnar jag och Maria hemma hos en gammal klasskompis till oss) bland annat ska jag kika efter lim till ögonfransarna, och kanske någon fintopp som passar till det jag ska vara, och om inte jag hittar någon blir det att sy om en klänning som jag tänkte från början att jag skulle ha.

Och ja, designen ser ni ser lite annorlunda ut nu igen. Just nu så kan jag inte göra så mycket mer just för att vi varken har ps eller ai på datorn, men det kommer innom en snar framtid. Så ni får stå ut med det här ett tag!


 Jag har skrapt ihop en ny spellista på spotify över dom låtarna som har flödat ut ur mina högtalar
 mest det senaste tiden. Så jag tänkte vara snäll och dela med mig av det goda, så varsegod gott folk!

Tisdag 27 oktober

Idag var jag riktigt hurtig, klev upp 07.00, duschade, åt frukost och sen raka vägen ner till tandläkaren och laga min trasiga tand. Vilket faktiskt gick nästan helt smärtfritt, snabbt gick det också. ynka 10 minuter. Så det tackar jag verkligen för.

Det var ju änven bestämt att jag, mamma och mormor skulle åka och hälsa på Linda i Gävle idag också, men det blir av imorgon istället. Mamma var så trött sa hon så då spar vi en dag med det istället så att hon känner sig utvilad. För jag kan då inte neka till att hon var trött. Hon glömde bort både koden till hennes bankomatkort när hon skulle köpa tandborstar hos tandläkaren och till bensinkortet. Dessutom så hade hon glömt att stänga igen tanklocket. Så jag förstår ifall hon är lite småtrött sådär. Jag var iallafall så duktig att jag ringde ner till "DinSko Hemlingby Gävle" och la undan ett par skor som jag tänker köpa, så då vet jag att jag är garanterad dom iallafall även om jag kommer en dag senare än tänkt. 

Och eftersom det inte blir Gävle idag ska jag ge blogg designen ett nytt försök!


Stop motion

Hittade någonting som jag blev grymt fascinerad av alldeles nyss, stop motion.  Att jag aldrig har testat det! Det måste jag ju göra någon gång.  Iden med att använda sig av en säng och en massa kuddar och lakan var ju supersmart, blev grymt snyggt resultat också!



New Moon Official Trailer #3


Söndag 25 oktober

Ändrade planer inför ikväll, Maria kom på att hon skulle dömma innebandy imorgon så vi skippade kvällen och morgondagen, tar det på onsdag istället.

Tisdag klockan 08.00 ska jag iväg till tandläkaren och fixa till min tand som jag bet sönder i fredags. Halva insidan av tanden längst in är borta, så jag antar att dom kommer att få slipa och fylla igen det. Usch, jag har redan ångest över det, egentligen är det kanske inte så stor grej att vara orolig för, men jag är ju som jag är, så jag är det ändå.

Så när jag ändå är uppe i tid hade jag och mamma planerat att vi ska åka ner och hälsa på min syster i gävle som jag sa senast igår, men det beror också som sagt på vad det blir för väder. Men man kan ju alltid hoppas.

Kläder, kläder, kläder!



Varför kommer det sig att man hittar så mycket man vill ha när man inte har pengar? Jag förstår inte ritkigt själv vart pengarna från studiebidraget försvann den här månaden. Totalt har jag kvar 200kr, vilket man inte alls kommer långt på. Så nu blir det att snåla sig med dom pengarna verkligen.  Skorna dock måste jag låna pengar till för dom behöver jag verkligen nu, för just nu så går jag med ett par tunna tygskor såhär mitt i "höstens kyla". Jag får hoppas bara att dom finns kvar tills tisdag då när vi förmodligen ska ner till Gävle och hälsa på hos Linda annars finns det ju risk att jag kommer få gå i tygskorna ett tag till..

Lördag 24 oktober

Idag var nog den gråaste dagen på länge. Det regnade konstans, dock inget spöregn mer som jättefint regn. Dock köpte jag en bok som jag länge har kollat på. En av Bradley trevor greive's böcker, "En deppig dag... och hur man blir glad igen" närmare bestämt. Stod och valde mellan den och en annan som handlade om vänskap, men det kändes mer passande med "en deppig dag" just för att det var lite en sån dag just idag.

Någonting sådant skulle ju vara jätteroligt att göra som projekt. Har märkt att jag tänker mycket kring böcker, att få någonting som jag har gjort fint i en bok, det vore ju dels jättemysigt att ha det riktigt i bok istället för något skruttet kopieringspapper att hålla i händerna men också för att det vore snyggt OCH ha det som en slags portfolio.

Hur som helst, så kommer Maria hit imorgon och sover och sedan på måndag blir det att åka ner på stan på jakt efter en halloweendräkt till henne. Så vi får väl se vart det slutar! Även hade vi tänkt att komma iväg på bio nu någon gång under veckan, Up!

USCH!

Jag hatar verkligen sånna här dagar som jag brukar få vid enstaka tillfällen, då jag bara vill vara för mig själv och inte ha med någon annan att göra. Bokstavligen. Speciellt inte i skolan, som idag, jag kände mig som om jag stängde ut alla från min lilla egna bubbla. Faktiskt om jag tänker efter så har jag varit så i några veckor. Att jag har velat gjort allting på egen hand och varit helt självständig.

Jag har insett att jag har bara mig själv att lita på när det gäller jobb i skolan. Funderar tillochmed på att begära att jobba helt själv året ut, utan några jävla projektgrupper som alltid ändå faller isär på grund av att någon/några sumpar sig med deadlines osv. Jag slår vad om att jag kommer bli sk "projekt-ledare" under nästa projekt.

Åh jag är så fruktansvärt less på skolan just nu så jag skulle kunna skrika rätt ut. Ge mig uppifterna så jag kan ta studenten och komma långtlångt bort från Hudik så fort som möjligt! 

Måndag 19 oktober

Idag pallrade jag iväg mig till skolan efter att har haft en förkyldning som plågat mig under flera dagar, (dock inte helt borta än, men nu kan jag leva riktigt iallafall) och det gick väl bra, tycker jag. Fick dock inte så värst mycket gjort men lite iallafall. Och det är väl det som räknas? Hellre någonting, än ingenting.

Jag har funderingar på nytt UF arbete också. Blev förfrågad om jag kunde designa en blogg åt Frida & Helen och hjälpa till med ett bokomslag till Cillas bok. Man kanske skulle göra någon sorts tjänst där andra UF kan beställa reklam annonser, hemsidor, affischer, visitkort, allt sånt grafiskt som dom kanske vill få ut till folk men som inte kan göra det själva. För jag VET att det finns folk som vill ha hjälp med sådant, så det känns som ett rätt säkert kort. Det är någonting värt att fundera på iallafall.

Nog om det, jag har hittat en sån otroligt skön låt, det roligaste är att det är ju ingeting man kunde förvänta mig att lyssna på. Okej för att jag är en "allätare" när det gäller musik. Men det här, det var väl ändå lite otippat?



Onsdag den 14 oktober

Designen står still och det lär den göra några dagar till.

Har gått och blivit sjuk, feber och en förbannad hosta som aldrig verkar ge sig. Skulle ju vara droppen om jag får svinifulensan, eftersom jag har varit så kaxig och sagt till andra som har varit lite små snuvig att dom kanske har fått det. Så det kanske är rätt åt mig? Haha.

Det går framåt med designen.

Dock kan jag inte göra så mycket mer än såhär (förutom att få dom jääävla flikarna att fungera som dom ska) eftersom alla Adobe programmen är helt borta ifrån datorn, så det blir att leta upp skivorna till alla och sedan installera, och det kan jag tänkte mig blir senare iveckan. Förhoppningsvis.

För iövrigt så tycker jag det här räcker för idag, känner att jag halvt börjar tappa orken med det också så det är lika bra att låta det vara istället för att sitta och nöta i det hela natten. Så godnatt på er gott folk!


Blogg

Om ni funderar på vad som händer här så håller jag på att testa att göra om bloggen lite, så ni får stå ut med att det ser lite knasigt ut här och var nu ett tag.

3 Måndagar - 1 måndag = 2 måndagar

Då var 1/3 måndagar avklarad. Bara två måndagar kvar, sen så är det höstlov. Vilket är enormt efterlängtat just nu. Det känns som om jag har haft fullt upp ända sen vi började i skolan, vilket jag praktiskt taget har haft. Men på höstlovet har jag lovat mig själv att ladda upp batterierna helt och hållet så att man orkar med slutspurten fram till jullovet. Sen är det inte långt kvar till studenten!!

Så det är nog dags att börja kolla på högskola nu snart. Vilken utbildning man ska gå och vart man tar vägen.

Det är lördag- och Malin sitter och pluggar!

Jag tror att det här är första gången på väldigt länge som jag pluggar på en helg, eller pluggar överhuvudtaget hemma. Det är nog det som är det skönaste med glada hudik gymnasiet. Jag tror vi har haft en hemtenta i tvåan om jag inte minns fel+ några foto uppgifter och prov i matten. Men annars så har det varit coollungt. Men vad gör jag då?
Jo en video i Windows Movie Maker som handlar om regler och normer i vardagen vilket inkluderar jantelagen också. 

Och jag känner att det är ingenting jag kommer att bli stolt över, just för att det inte är något fritt val. Men jag valde att göra om just det för jag trodde att det skulle bli enkelt för att jag hade skrivit en uppsatts om det, så jag får ju skylla mig själv och förska skrapa hop någonting ändå. Tanken slog mig nyss att jag hade inte behövft gjort det där, jag hade ju kunnat gjort någon AI tutorial eller nå liknande. Det hade nog varit roligare både för mig och för andra. Får se om jag kanske klämmer till med någonting sånt framöver om vi får något liknande kursmål. 
Isåfall hojtar jag till!

New Moon affischer

Läste nyss på startsidan för blogg.se (här) om de nya affischerna till New Moon, och jag tänkte efter som jag följer det mesta som har med Twilight att göra, så kändes det väl självklart att ha med affischerna?

 



Bra jobbat Malin.

Jag lyckade sova över imorse, vaknade den tiden då när vi började i skolan. Alltså runt nio tiden. Och det är ju inte bara för mig att springa iväg till skolan precis, så jag ringde pia berättade och sa att jag sov över och frågade om jag kunde jobba hemma idag eftersom det är så dåliga busstider mellan bollnäs och hudik och hudik ut till skolan. Skulle annars ha kommit till skolan då när det var två timmar kvar. Så pia gick med på det, som tur var.

Dock fick jag sms av helen som sa att vi skulle börja med foto idag, vilket jag hade glömt bort helt och hållet. Så det var ju lite tråkigt. Men, jag antar att dom kommer att gå igenom kursmålen och så bara så jag kanske inte missar så himla mycket ändå.

Men en grej som jag är jätteglad över är att jag hittade ett par jeans igår på tradera. Jag har ett par likadana jeans också men som är alldeles för små för mig, vilket jag har tyckt varit jättesynd eftersom det har varit mina favorit jeans. Så jag blev helt överlycklig när jag såg att jeansen hade samma modell som dom jag har. (dock var dom lite mörkare, men dom var lika fin ändå.) Men det bästa av allt var ju att det var en storlek större och att dom var lite kortare på längden! haha. Tidigare när jag hade jeansen så klev jag alltid på jeansen för att dom var lite för långa. Så nu gäller det bara att skicka iväg pengarna till "gittan44" och sen vänta på att ett paket faller ner i postlådan!

Nu ska jag göra lite nytta. Göra klart "movie maker-uppgiften" och plugga lite körkorts teori.