Katten Maja

Har varit kattvakt idag, och ja, vad bilden kan säga så är det någonting i stil med
"oh, du igen..  kan du aldrig lämna mig ifred?"


Glee

Nyss avslutat ett litet "Glee-maraton"

Jag såg första programmet lite då när det gick på tv och visst, jag tyckte att det verkade bra och funderade på ifall man kanske skulle börja följa det, men gjorde det aldrig, tänkte att det var väl som alla andra serier, samma saker som händer. Dessutom har jag aldrig varit för att följa någonting på tv sådär, dom brukar ju alltid lyckas pricka in att då när det är som mest spännande, ja då är programmet slut och då måsta man vänta en vecka för att se nästa avsnitt.

hur som helst så hittade jag avsnitt 1-4 så jag tänkte att jag skulle börja och kolla på dem och se sen vad jag tyckte, och ja, nu är dom slut. Så jag sitter nu och väntar på fortsättningen som är klar om 8timmar.. vilket då betyder att jag inte kommer hinna se dom nu ikväll, men så snart som möjligt hoppas jag på, haha!



Cold days



Nog för att det är kallt både ute och inne i skolan,
men att man ska behöva sitta och värma sig igenom fönstret i lite sol,
känns väl ändå lite knasigt?


Noliamässan i Sundsvall

Dagen börjades att jag vaknade, mötte världens suraste bussgubbe på stadsbussen som halvt skällde ut mig bara för att jag gick i lugntakt emot busshållsplatsen och inte såg att bussen åkte, så jag fick hoppa på lite efter busshållsplatsen. "Du, man får inte kliva på såhär, vi har busshållsplatser för en anledning. "

ungefär så där brukar bussgubbarna säga till dom invandrarna som brukar komma lite då och då försent till bussen. Hur som helst så när han var så elak, sådär på morgonkvisten och allt, så var jag nästan sugen på att säga att han var skitful. För det var han verkligen. Och sen för det andra så ska han väl förfan vara glad att NÅGON överhuvudtaget åker buss vid den tiden på morgonen.

Nog om stadsbussen, väl nere på stan blev det att hoppa på 172:an för att sedan komma till hudik och till skolan. Där dom tydligen hade löst problemet med att ta hela klassen från skolan och upp till Sundsvall där vi skulle på en mässa. Så vi drog iväg i 4st bilar mot Sundsvall, dock var Simons bil inte allt så lättstartad som dom andras bilar var, så Gustaf, även kallad för Fatsug, (Gustavf baklänges) fick åka ner med startkablar. Trotts det så kom vi fram i hyffsad bra tid ändå. Gick runt och kikade på högskolor och på Uf-företag ooch Thomas DiLeva, världens skummaste människa enligt mig.

"Varje morgon när jag vaknar så kliver jag upp och går in till badrummet och säger till mig själv -vilken fantastisk dag, alla dagar är så fantastiska"

Jag förstår inte ritktigt vad han går på. Han är helskum. Dock vet jag att min mamma tycker att han är jättemysig, just för att han är som han är. Så jag tog en autograf till henne, och skickade även ett mms om att jag hade träffat honom med bild på mig, helén och ja, Thomas DiLeva. Hon blev överlycklig.

Dagen avslutades med maxmat, inte helt dumt.


Kalasdag!

Idag var det äntligen dags för kalas för mig, blev ju som sagt ett väldans hopp därimellan min födelsedag och kalas. Men, nu är det iallafall överstökat. Visst är det mysigt att träffa hela släkten och alla, men det är ändå bra att man bara fyller år en gång per år.

Fick iallafall lite lite fint, mest pengar eftersom det var det jag hade sagt att jag önskade mig eftersom jag inte själv kom på några saker jag skulle vilja ha. Så förutom pengar så fick jag en blomma (fråga mig inte vad det var för nån, nån som brukar finnas på påsk iallafall.. ) och ljus!

Och dessa ständiga frågor om hur det går med körkortet, om jag snart får det, ja det gick på repeat på hela eftermiddagen.


Torsdag

Åh det här är så jävla typsikt. Jag hittade en superfin klänning på tradera i fredags som jag satt och lurpassade och la bud på tills klockan var drygt halv tolv på natten. Så betalade jag den strax innan vi åkte iväg ner till Gävle, till Linda. Så har jag suttit och väntat på att jag skulle få något avi så jag kunde hämta ut det på videohallen, så fick jag det idag. Men tror ni att jag fick på mig klänningen eller? Nej.

Dock om jag hade gjort det, så hade den säker suttit jättebra. Det där lät ju lite skumt men jag ska förklara. Det var så att klänningen är antagligen köpt ifrån Japan, vilket betyder att den är lite mindre i storleken eftersom alla japaner är så små, så problemet för mig var att jag varken fick på mig den över axlarna eller över låren, jag försökte på hur många vis som helst men det funkade inte. Och då är jag ändå varken bredaxlad eller tjock om låren, haha. Så mamma sa att hon skulle försöka fixa till den på något vis, tack och lov. Men ändå, det känns så typiskt att jag inte kunde ha den som den var.

Dock lättade pappa uppstämmningen med att säga att vi ska äta honungs marinerad kyckling och ris ikväll, så det är ju till en liten tröst iallafall.

Onödigt fakta från idag var att jag fick reda på att nästan halva skolan hade stannat hemma igår eftersom vi hade "ute dag" med skolan på eftermiddagen. Sen att vi fick se världens mysigaste kokbok på foto B. En kokbok för alla Photoshops-nördar.

Adobe Photoshop Cook from Lait Noir on Vimeo.


Ålandskryssning

helgen som bestod av Ålandskryssning var helt okej, rätt lugn och skön men det var inte planerat heller att det skulle vara fart och fläng heller precis. Åt god mat och tog det bara allmänt lugnt. Frukosten var bäst, som vanligt. Dock bussresan hem trodde jag aldrig skulle ta slut. Det kändes som om vi åkte världens omväg för att komma hem, dessutom fick vi stanna mitt ute i ingenstans där det fanns en pizzeria för att ta en rast på 30minuter. Det kändes ganska så onödigt. Så vi kom väl inte hem förrns runt tio på kvällen.

Hur som helst så fick jag med mig cider, 4st DKNY parfymer och Ferror Rocher godis hem från taxfreen,
inte alls så tokigt. 

Fredag 12 februari

Åh äntligen fredag säger jag bara. Veckan har verkligen gått i snigelfart, men äntligen är det slut. Så nu ikväll ska jag ta och kolla igenom vad jag ska ha och packa till kryssningen. Så utäver det så kommer kvällen bli rätt så lugn, ska kika lite på Solsidan hade jag tänkt ifall jag kommer ihåg det vill säga. Och förhoppningsvis så ska jag komma i säng i lagom tid eftersom vi ska upp så tidigt imorgonbitti.

Om jag nu skulle säga någonting som var bra med den här veckan är nog iallafall att jag har ätit den mest gudomligaste choklad kakan någonsin, en alla hjärtansdag kaka. Fick den i skolan eftersom vi hade projektredovisning. Lite bortskämd är man om man går på en privatskola, haha.

Onsdag 10 februari

Jag må ligga på latsidan som inte har varit i skolan. Men jag har å andra sidan fått jättemycket gjort med teorin, vilket känns jättebra och skönt. Sen har det blivit massproduktion på små virkade jordgubbar emellan åt när jag inte har suttit med teorin.

Inlägget jag skrev igår, om väggorden som jag hade fått av mamma reagerade min syster på.
"- haha, du borde ha nån mening där det stog tvärtom - skynda dig du är försenad! :P"

Men grejen är ju det att jag får det jättestressigt då på morgonen när jag ska iväg, så stressigt att jag får springa sista biten för att hinna, eller tillochmed ända ifrån dörren. MEN, jag brukar ju faktiskt hinna med den av majoriteten av gångerna.  ^^

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen sova. Hade planer på att åka till skolan imorgon.

Att vakna ett år äldre är inte helt fyskam

.. dock att upptäcka att man blir 19 känns lite värre.

Jag var alldeles för lat idag för att orka ta mig upp och iväg till skolan, tyckte jag gjorde mig förtjänt av en dags ledighet så här på min födelsedag och allt. Dessutom är jag nog en av dom som ändå är mest i skolan, så det tröstar lite när man får lite dåligt samvete.

Mamma kom iallafall in och sjöng för mig imorse också fick jag en liten present, ett väggord eller vad man nu ska kalla det. "Ta det lugnt, du hinner" vilket stämde in precis på mig. Jag brukar alltid vara ute i sista sekund, vad det än gäller. Fast mamma tänkte nog först och främst när jag ska med bussen till stan på morgonen. Jag brukar ALLTID få springa sista biten till bussen, vilket många i min telefonbok också har märkt tror jag, (eftersom när jag har så bråttom så glömmmer jag bort att ta knapplås på mobilen.. ) Förutom väggordet så hade mamma införskffat sig en tårtbild till mig, en Twilight bild, haha. Vilket gör att jag nästan framstår som världens Twilight-nörd, vilket jag själv inte riktigt kan säga att jag är. Det är skillnad på att vara besatt och att tycka om. Hur som helt så blev den skitsnygg. Så nu väntas det på pappa ska komma hem så vi ska äta, sen blir det lite tårtkalas & paketöppning med familjen, mormor & Mathias!

Mer kalas och blir inte förrens om två veckor eftersom vi åker iväg till åland nu till helgen.

Järvzoo

Dagen har tillbringats som tidigare sagt, -på Järvzoo.
Helt okej med tanken på att jag fick två timmars sovmorgon imorse och kom dessutom hem två timmar tidigare än vad jag hade gjort om vi hade haft en riktig skoldag. Så jag antar att frysna fötter och händer inte spelar så stor roll i det här läget. Sen så var det faktiskt rätt så mysigt också. 
 
nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta. Och sist ge sig på engelskan och teorin.. jippie.

Dagens

Humör: rätt trött efter all snö idag
Frisyr: utsläppt och tråkigt, hade rätt stressigt imorse
Klädsel: mjukisbyxor och min favorittröja!
Beroende: city owl - fireflies
Bästa serie: ?
Smink: Foundation, mascara och lite ögonskugga
Skor: Nikeskor
Frukost: Bollnäsfil, müsli, italienskt lantbröd med ost och mjölk
Planer: plugga körkortsteori
Låt: city owl - fireflies
fundering: hemma imorgon?
saknad: chips.. mmmm! <3

Owl City - Fireflies

Äntligen hittade jag låten som jag har haft i huvudet konstant sen jag hörde den på radion för någon dagsen!
musik videon var rätt annorlunda men mysig, för om man kollar noga så ser man "brum" som var ett barnprogram, som jag kommer ihåg jag tyckte väldigt mycket om! Jag tror säkert att det är fler som känner igen den.



Biologisk mångfald fixad, ekosystem fixad och lika så klippningen.

Allt gick väl hyffsat smärtfritt.
Nu har jag baraa roliga grejer kvar...

heliucentrisk världsbild
geocentrisk världsbild
forskare som haft betydelse
Den naturvetenskapliga världsbildens framväxt
OCH körtkortsteorin.

Verkligen jippe.


Pluggdag

Idag måste jag ta och rycka upp mig, måste få lite nytta gjord. Vi fick en massa grejer som vi skulle göra nu under dom här två studiedagarna, bland annat ska vi kolla på någon videolektion om ekosystemet, skriva om jordens uppkomst + kända forskare, skriva om ett djur eftersom vi ska till Järzoo på måndag, (vilket gör att man känner sig som man gick i förskolan igen) förutom det har jag den förbaskade engelskan kvar. Sen ska jag också försöka få endel teori gjord..  Så jag har ju endel saker att göra idag.

Men först och främst ska jag till frissan och klippa mig, så pluggandet får jag ta sen när jag kommer hem.

Måndag

Måndagen har varit helt okej. Vaknade grymt trött men som vanligt efter en dusch och frukost som idag var extra god. Bollnäsfil, müsli, tekaka och biro ost plus ett glas möjk, det satt jäkligt bra kan jag säga er. Väl i Hudik så var bussen försenad så vi kom dit vid tjugo över nio istället för nio, så det var praktiskt taget bara att sätta igång då med allting. Dock gjorde inte jag det, jag bara satt mest. Lika så dom andra två passen också kan man väl säga. Sen slutade vi tidigare idag, som jag kanske sa igår? Klockan två kom bussen till skolan, så kvart över var vi nere. Så då passade jag på att kika in på Boá, Ur & penn, Gina och Carlings. Blev fyra fynd, tre till mig och en till min syster.

Och eftersom hon kommenterade här omdagen så ska jag inte vara så dum att skriva VAD det var jag köpte, det ska hon få se själv när hon ha det i händerna 8)