Måndag

Nu blir det till att packa ihop lite grejer och sedan bege sig ner mot stan. Ska inhandla lite frukost och sedan vidare mot Mathias. Mer än så är det väl inte.

Nu ljög jag kanske lite.. för vet ni? Jag lämnade in dom sista uppgifterna i skolan idag!! Får se om jag får några kompletteringar eller så imorgon, för isåfall så fixas det och sedan tänker jag unna mig att vara ledig resten av veckan. Det är som Pia sa "-efter 3år duktigt pluggande, så kan man få lite belöning genom lite ledighet såhär i förväg" skönt att höra. Så det blir nog en ons-tors-fre-lör-sön-helg för min del lutar det på. Sedan är det sista vecka nästa vecka! SEN ÄR GLADA HUDIKSKOLAN KAPUTT FÖR MIN DEL!

Helgen

Helgen har varit rätt mysig måste jag säga, kan nog tillochmed säga att helgen började redan på torsdag för min del då jag bara hade en 30minuters lång lektion, och sedan där efter gick jag på fotoutsällning i Hudik som Fotoeleverna från Forsa Folkhögskola hade anordnat. Fredag blev mest fotande i studion med Frida, så det blev rätt lugnt. Och igår kom Maria hit så vi cyklade ner på stan och kikade på vårmarknaden ute på Långnäs. Ingenting att hurra för kanske, men det är någonting speciellt ändå med att gå på marknad, om det inte fanns så skulle man nog sakna det lite ändå. Någonting är det med det som jag inte kan sätta fingret på, haha. 

På kvällen blev det mys här hemma med lite tapas och sedan melodifestivalen. Och ja, idag har jag inte riktigt hunnit gjort så mycket, har bara pluggat i princip. Tänkte försöka att få undan allting nu så att jag kan vara ledig iallafall på torsdag då när Torsbergs-folket har balen på Scandic hotell.  



"no matter what i say and no matter what i do, is nothing encouraging enough when you are in a bad mood"


Mösspåtagning

Igår var det äntligen dags för mösspåtagningen och studentfotografering, både gruppbild och enskildbild. Här är en bild som skolan själv tog på oss, bilder som den inhyrda fotografen tog på oss, kommer nog om några veckor.


Tisdag

Har knappt hunnit av att känna någonting av dagen, har haft fullt upp hela dagen, från det då jag vaknade tills jag nu snart kommer gå att lägga mig. Påbörjade med en ny mediaproduktion, vilket kanske inte säger er så mycket, men ja jag har iallafall påbörjat på den, lämnat in sista målet i naturkunskap, påbörjat utvärderingen/utredande uppsats för PA, firat pappa som fyller år idag, strykt studentklänning tills imorgon och nu ska jag alldeles strax gå och packa ihop resten inför morgondagen eftersom vi ska ha studentfotgrafering och mössmottagning. EFTER det ska jag äntligen få sova, har varit nå grymt trött idag så det kommer verkligen bli skönt att sova nu.


Bästa vän



Goda vänner är som stjärnor, du ser dem
inte alltid men du vet att dom finns där.


Söndag

Dagen har varit lite småseg, vaknade klockan 10, supertrött, som om det vore någon nyhet när man var uppe till klockan var drygt halv 3 natten innan. Har varit sällskap med Mathias idag som jobbade, så det blev en tur runt över allt, Arbrå, Vallsta, Järvsö, Färila, Ljusdal, Näsviken, Forsa och slutligen Hudiksvall. Så ja, jag kom väl i princip nyss hem. Så nu väntas det käk, fläskflié, potatis och melonsallad. Mumma.

Funderar även på att ta och kolla ifall jag har någon senitlera som ligger och skräpar i någon låda, hade tänkt att vara lite kreaktiv. Men om det går åt pipsvängen, då blir det att plugga. Ligger inte alls långt i bort ifrån att få MVG i foto B(!), är bara några skriftliga uppgifter som ska in. Så ja, om jag tappar tålamodet med pysslandet så blir det nog till att göra foto B som sagt.

Först och främst, lite finlir med Kings of Leon

Tulpaner





Tog en cykeltur igårkväll med Mathias och kameran var med,
så fler bilder kommer så småning om.


Erik Hassle's nya video till Hurtful

TACK OCH LOV säger jag bara! Dom har äntligen gjort en riktig video till Erik Hassle - Hurtful, den förra som dom hade (försökte hitta den med, men man skulle vara inloggad för att se den, så jag orkade inte krångla.)

Här är iallafall den nya, snyggare verisonen ifall jag får säga mitt.


.

jag känner bara bläääääää idag.

Secondhand fynd

Gjorde två fynd idag på secondhand, ett par jeans för 25kronor som jag ska klippa av och göra som jeansshorts och sen hittade jag även en väska för 20kronor. Verkade knappt som varken väskan eller jeansen hade användts någonting, var i princip som ny. Letade efter ett par "gubb-byxor" också som jag skulle sy om, men hittade inga som passade. Men det är bara att hålla utkik eftersom det kommer in nya grejer varje vecka i princip. Så man kan ju hoppas att jag hittar det nu innan sommarn iallafall.

Lego

Blev nyss tipsad om en rätt så snygg & anborlunda video, så jag tänkte att jag slänger väl upp den här med för att dela med mig av tipset!

 


Tapet-tavlor

som vanligt brukar det bli att jag slinker in på Tradera och kollar runt när jag sitter vid datorn, så varför skulle det bli någon ändring nu?

Och idag hittade jag nog kanske det simplaste man kan göra för att få det snyggt hemma, ta en bit av en tapet och göra det som tavla. Som på bilden har han/hon användt sig av flera olika sortes tapeter och satt upp på olika canavas tavlor, snyggt som sjutton om jag får säga mitt.  

Kan ju vara värt att tänka på när man får stumpar över av fondtapeten..


Malin a lá Prickigkorv

Efter en heldag ut i solen så ser jag väl mer eller mindre ut som om jag har fått en prickigkorv i ansiktet, fullt med fränkar, men det hör ju till så man ska ju inte klaga. Är grymt trött nu iallafall efter att ha cyklat, hoppat studsmatta, sprungit och lekt med barn ätit en brakmiddag med grillat. Så ikväll blir det en rätt lugn kväll, datorn & plugg. 

 Men först och främst måste jag ta mig tiden att kolla på Kisse när hon besöker Bella & Tyras Show. Klickade runt mig för någon dag sen och såg lite grann av klippet då så jag tänkte att jag måste se hela. Första gången jag såg Kisse i tv var då när hon gästade Förkväll, och ja, det var ju en upplevelse i sig, så vi får väl se vad det här bär iväg nu när det är TRE kända bloggerskor i samma tv program.

Här finns länken för er som är lika nyfikna som mig på vad det är;
http://nyheter24.se/bella-tyra-show/388231-veckans-gast-kissie

Cykeltur

Hör och hämpa, jag och mathias tog oss en rejäl cykeltur igår! Runt i princip hela bollnäs, haha. Började med att jag cyklade från Granberg ner till Hedhamre där jag satt en stund och pusta ut, sen så började den långa biten. Hedhamre, stan, Ren, Scandic, Långnäs, Häggesta och sen tillbaka in mot stan och ut mot ren igen och sen hem igen. Allt som allt tog det ca 3-4timmar, men då stannade vi både och åt glas och satt ute på en brygga vid scandic. Kändes bra måste jag säga, jag som knappt rör mig annars, haha. Hade tänkt cykla hem idag också, men det funkade inte, det spöregnade när jag vaknade, så jag tog en prommenad till stan med paraply för att sedan ta bussen hem.




Vad som resulterade i all cykling igår är att jag har super ont i rumpan, verkligen super ont. Och jag som ändå har den skönaste sadeln man kan komma över i cykelsadels-vägen. haha, tji fick jag!

Förutom cykelturen igår så la jag även bud på ett wii spel på Tradera, Dewys Adventure. Har velat haft det hur länge som helst men det har alltid varit någon jävel som har lagt över mig i sista sekund. Men nu som sagt fick jag det äntligen! 175kr är inte helt dåligt, iofs finns det att köpa för 199kr, men ändå, jag prutade priset lite iallafall. Synd bara att jag inte kommer att få det förrens nästa vecka någon gång.. Men jag antar att har jag stått ut att vänta såhär länge, så står jag ut några dagar till också.

 

Eye of the tiger

Vi fick se ett rätt annorlunda klipp igår på mediaproduktionen som Rich hade hittat. Alla blev lite smått avskräckta men sen.. ja, se själva!


Otter holding hands


Jag kan ana att det är många som har sett det här videoklippet tidigare, men vad gör det. Lika söt fortfarande!


Student-stress

Okej, jag kan inte påstå att jag inte har någonting alls att göra nu precis. Jag har ungefär allting i hela världen att göra känns det som, skapa fred och ge mat och hungriga i Afrika känns det som, som om jag ska agera som superhjälte eller någonting.

Det jag försöker komma fram till är att jag har super mycket att göra i skolan nu, så mycket att jag liksom har tappat suget att plugga.

Naturkunskap - besrkiva miljöproblem utifrån vald studieinriktning och komma fram med lösningar till det bättre
Svenska B - Språkhistoria, utredande uppsats
Samhälle - Skriva hur det var i Sverige under en valfri period
Ledarskap - Manligt och kvinnligt ledarskap
Projektarbete - projektutvärdering
Projekt och småföretagande - slutuppgift

Alla roliga ämnen dessutom, eller inte. Skulle bara fattas att det kom någon rest som jag hade i matte också, då skulle jag nå toppen på himalaya. Jamen jajustja, utöver det är så har jag ju även körkorts teori, vilket är minst lika kul...

Bröt ihop riktigt rejält när jag kom hem, kände att jag verkligen inte orkade något mer, att jag hade nått min maximala kapacitet av att plugga. Mathias var den som fick ta emot allting, stackarn.

Säg ingenting till mig

Melissa Horn är underskattad. Jag gillar verkligen hennes musik.

                

(klicka på bilden för att komma till hennes låtar)


Ändrade planer

Ändrade planer inför helgen, Maria mådde tydligen inte så bra så vi bestämde oss att vi skulle spara med ost, kex och allt det andra till sen när hon har kommit hem från Kreta så hon får lite tid på att vila upp sig nu innan hon åker.

Så just nu sitter jag hemma bara, kom i princip hem för en kort stund sen också så jag har inte hunnit med att gjort någonting än om man säger så. Men jag tror jag ska ta och göra klart arbetsproverna till Idevärlden nu när jag helt plötsligt fick så mycket tid över. Kanske också göra mvg-uppgiften i samhälle också. Känns som om det vore en rätt så bra idé.

Nuet rusar

Jag måste börja med att säga att jag åkte med Helén hem igår och stannade till i Arbrå för att gå in hos sk "skönhetsmakar'n" en skönhetsgalleria för både hår & kropp, eller vad man ska kalla det. Hur som helst så kollade vi upp manikyr ifall dom hade tider och vad för slags manikyr dom hade. Det vi kom fram till var att det får bli gelénaglar, så imorgon ska jag ringa och boka tid. Så lagomt till studentmiddagen och studenten kommer jag ha fina naglar! Passande.

Och apropå studenten, jag ränkade idag hur många dagar det var kvar innan studentdagen. Kan ni gissa hur många dagar jag kom fram till? 22 ynka dagar! För första gången i historien börjar jag bli lite orolig över hur det ska gå med betyg, iallafall när det gäller foto B. Har mer än halva kursen kvar. Så nu blir det att spurta nu här på slutet! Måste även få arbetsprovet till Idévärlden klart snart, sista anmälningsdag är 15maj, och dagarna bara rusar förbi, så jag måste ta mig i kragen snart och göra klart det.

Först och främst, innan jag tar tag i allting, ska jag ta en liten avkopplande helg med Maria, med en massa gott! Brieost, kex, frukter, vin och bara allmänt mys. Kanske tillochmed soligt väder om vi har tur?

Happyface

 


Studenklänning - check!

Det blev en liten impuls tripp till Borlänge idag för mamma hade köpt ett nytt badrumsskåp som vi skulle hämta strax före Falun. Och jag tackar och bockar, från djupet av mitt hjärta, att jag följde med. Jag hittade äntligen en studentklänning. Så nu har jag det klart och det känns jättebra måste jag säga, nu slipper jag gå runt och behöva vara orolig över att kanske stå där utan studentklänning på studenten.

Det negativa med dagen var väl att jag var så fast vid att hitta en studenklänning, att jag knappt hann se någonting annat än vita klänningar, haha.