"Mother earth dosent need a haircut"

Blev nästan precis klar med en uppgift som var deadline på idag, blev lite oväntade grejer ihelgen som gick före, men nu är det iallafall klart! Uppgiften handlade om att vi skulle göra en propaganda affisch, vet dock inte riktigt om det är det. Men det får duga iallafall!

Nu ska jag ta mig en välbehövlig natt med sömn, har blivit lite med sånt dom senaste dagarna.. Musikalisktporträtt

Det här med musikaliska porträttet som vi fick i uppgift av skolan, går verkligen inte bra för mig. Det börjades med att igår när jag skulle sätta mig och göra presentationen i Powerpoint så säger det åt mig att min produktnyckel fattades, och vad jag vill minnas så fick jag varken någon cdskiva till office paketet eller någon produktnyckel, så ja, vad skulle jag göra? Jag avinstallerade skiten och försökte leta om jag kunde få tag på det igen, vilket jag fick, men hade fel produktnyckel. Så jag satt väl i princip hela kvällen igår och letade runt hur jag skulle kunna få fram produktnyckel och grejer, utan att aldrig hitta något bra svar.

Idag dock, slog det mig att varför tar jag inte en trial bara? En prova-på-verison, och ja som det låter så har jag det ju inte föralltid, det är väl bara några veckor om ens det. Men det fick duga så länge, jag behövde det som sagt nu så spela roll om det är en trial eller inte och om jag ska använda de senare, då är det ett problem då.

Så ja, som sagt, jag var helt överlycklig att jag tillslut hittade rätt och att det verkligen fungerade, tills att jag upptäckte att jag inte kunde bifoga klipp... Trodde seriöst att jag skulle slänga ut datorn. Så jag fortsatte med att googla runt en massa och tydligen så tog inte powerpoint emot mp4 filer, så jag fick leta upp ett program som kunde konvertera från mp4 till avi, tog dock inte så lång tid att hitta men efter allt krångel jag hade haft tidigare så kändes det som om det var droppen. Men lyckligtvis så har det fungerat, så nu har jag kommit iallafall till sida två, haha.

Och om det har gått såhär bra med allting hittills, då är det väl bara att se vad som händer härnäst...

Tidskriftuppgift

Vi fick som en uppgift i måndags att vi skulle hitta på en ny tidning och skapa omslaget till det. Och här är mitt, Colorful Home.

Tanken med det var lite att för varje nummer som kommer ut kommer att byta färg, så ena gången kan det vara blått en annan gång kan det vara grått osv.. Dock sa min syster "Men vad händer då när alla färger har blivit tagna då?" Ja.....  det är någon annans problem, jag fick ju som sagt bara i uppgift att göra ETT omslag ;)Nu är det bara att sätta gång med resten. En propaganda affisch, musikaliskt porträtt samt designa en bildvisningssida.. yippe..  Står verkligen still med allt, ingen idé eller någonting, helt stopp!

Måndag

Jäklarns vad jag har varit trött idag. Allt börjades med att mamma kommer instormande och förstör hela den där grejen med att snooza, ni vet då när man sover som skönast men ändå tycker det känns rätt okej att kliva upp snart? Det blev som bortblåst.. Så ja, jag var väl segare än vanligt imorse. Bilen gick på två hjul igenom kurvorna till skolan också kändes det som och jag trodde verkligen att jag skulle komma försent.. Men, tack och lov så gjorde jag det inte! Kunde tillochmed sitta och pusta ut en stund innan vi började.

Fick en ny "tidnings-uppgift" idag också. Eller två. Ena handlade om att man skulle rita av ett omslag på en tidning (vilket ingen i klasser nog riktigt insåg varför, medans Karin, vår lärare, tyckte det var en alldeles utmärkt idé) och den andra var att vi skulle komma på en helt ny tidning som vi skulle göra ett omslag till.  Så ja, det är väl någonting jag ska ägna min kväll åt. Hej på er.

Fredag

Känner mig heelt slut i kroppen efter en turen till Gävle, som kanske inte gick riktigt som den skulle, min syster mådde inte så bra så det blev inge Valbo, blev istället att jag sprang en vända på stan i Gävle och sen tog tåget hem. Valbo får helt enkelt bli någon annan gång!

Och för att vara lite mallig, så stötte jag ihop med Idol-Olle vid provhytten på H&M. Tänkte först när jag såg honom att han verkligen var lik Olle, men sedan slog tanken mig; varför skulle han komma till Gävle och shoppa? Så jag uteslöt att det var honom, trodde istället det bara var någon som var lik honom. Dock när jag hade vänt ryggen till så hörde jag dialekten, och då förstod jag ju att det var han. Fick det ännu mer bekräftat att det var han när jag stod i kassan och kassörskorna stod och fnittrade lite och sa att dom just hade sett Idol-olle.. haha, så det var ju lite oväntat.

Karta


Det här är dagens arbete, en illustratior uppgift som bestod av att vi skulle rita en karta. Och ja, det är som ni ser "mitt  bostads område" kopierat från Eniro.se dock så var kartan rätt tråkigt eftersom husen inte var utplacerade, det var bara hus nummer.. Men jag ordnade upp det där, iallafall med vårat hus!

Kan ju inte riktigt säga att det var roligt, men rätt avslappnande, dessutom fick vi lära oss lite om hur man gör egna penslar och hur urklippsbana fungerar, så det var ju iallafall användbart!


Min fina ugglemugg!
"- I don't drink coffee, I take tea my dear." 
Sting, "Englishman in New York"

Kvällen till ära.En ny funnen artist, en man vid namn Ray Lamontagne, som faktiskt var efter mycket om och men- bra. En kopp té, en skål med cheezeballs och ett jäkla pendlande humör.

Nu ska jag ta och ge mig några timmarssömn för att sedan imorgon ha Dreamweaver hela dagen, 
önska mig lycka till.

Måndag

Yttligare en uppgift som kan strykas från "att-göra-litsan" - powerpointpresentationen om Drömhem & trädgård. Hur det gick ja, det spelar inte så stor roll... ha ha.

Men som sagt, så fort man blir klar med nått, kommer nått annat upp. Den här gången blev det att designa en logo för Torsbergsgymnasiets hotell & resturang som också dom kommer få lite ändringar till hösten deras utbildning.. Så det är bara att sätta igång!

Det här är föriövrigt lite på vad jag har pysslat med idag, en liten omdesign på ett uppslag. Har dock inte kommit så värst långt, men typsnitten och små illustrationer är nog rätt så klara iallafall! (Lägger upp slutresultatet senare i veckan.)


Valde att gå emot strömmen litegrann där och göra det lite lekfullt med typsnittet och den lilla illustrationen på en hund! Tror det kommer funka rätt så okej ändå.

"Let it all go for a sec, let your minds be free"

Efter mycket om och men, blev det här mitt slutresultat på uppgiften "fotomontage i svartvitt"Och här kommer de bilder jag använde; 


Nu kan jag sova gott inatt också! (uppgiften skulle nämligen in imorgon.. meeen bättre sent än aldrig!)

Easy Clean

haha, älskar den här reklamen!

Kalas!

Efter att ha kalasat i förskott såhär för släkten så känner jag mig större, dock inte i ådelrn,  mer större runt midjan.. haha men god var smörgåstårtan iallafall!
Nu blir det att återgå till lite jobb igen!

Nu ni!

Det börjar ta sig nu! Klar med allt som har med "Drömhem & trädgård" att göra, dvs en skriftlig inlämning på ett a4 med layout och en powerpoint presentation som jag kommer använda mig av på måndag när det är redovisning införklassen. 

tillochmed att jag har lagt ner lite tid och gjort ett genomgående tema! Duktigt där Malin!

1. uppgift: veckotidning- KLAR!
2. uppgift: fotomontage
3. uppgift omdesign (Tidningsuppslag/Annons)

Nu är det bara att hoppa på nästa uppgift..


Torsdag

Jag drunknar snart i berget av uppgifter, det bara öser på, inget stopp liksom!
Och jag som hade planer på att göra en lite nyare bloggdesign.. men det kan jag ju glömma nu iallafall, haha, finns verkligen inte tid till. 

Fick yttligare en uppgift idag, en Indesign uppgift där vi ska göra en omdesign på ett uppslag och en annons. Har ioförsig fram tills på torsdag innan den ska vara färdig, så det som jag har liggandes nu sen tidigare i veckan kommer garanterat att gå före i kön. Det är som jag skrev i tidigare inlägg, en powerpoint-presentation och ett fotomontage. Har kommit igång lite med presentationen, men ja fotomontage står verkligen still!
Ska försöka att ta det lugnt ikväll inte göra ett dugg, inte plugga och speciellt inte tänka, bara slappa, kika på film och äta popcorn.. ihopp om att jag kanske vaknar imorgon med lite idéer... 

ÅH förresten! NU är min garderob klar! Fick klart det igårkväll, så nu är allt på plats igen! Får slänga upp en bild senare när det finns tid!

Snacka om mjukstart i skolan, eller inte..

Börjades med att lovuppgiften skulle lämnas in i måndags, gick väl hyffsat smärtfritt med det, men sen fick vi en uppgift av Karin där vi ska skriva om en tidning och göra lay out, allt på ett a4 sen lämna in det på torsdag (alltså imorgon) vi ska även göra en lite presentation som vi ska använda på måndag när vi skulle ha en muntlig presentation inför hela klassen om vår tidning vi har valt. Fick igår, tisdag, en ny uppgift av Mats, fotomontage, vilket jag nyss har gjort, dock den här gången skulle det vara svart-vitt och vad jag fattade så skulle det vara lite som John Heartfield's stil som vi hade föreläsning om tidigare på dagen, det ska vara klart på måndag. Och ja, som att vi trodde det var nog, så fick vi yttligare en uppgift idag, musikporträtt, som vi också skulle göra en liten presentation av och sedan ta det muntligt införklassen, dock så hade vi lite längre tid på den eftersom den var lite större, 20 dagar från och med idag tyckte jag han sa, så vi får väl se hur det går!

Ska ta och försöka göra färdigt Karins uppgift nu ikväll, iallafall halva, den där delen med att skriva och göra en layout och sen den andra delen får jag ta och göra imorgon i skolan. Men jag har verkligen noll inspiration, så jag vet inte hur det ska sluta....

"Landskap i dimman"

Här är det färdiga resultatet av min tolkning av "Lanskap i dimman"
dock finns det ju endel småsaker jag kunde ha suttit med en stund till, men ja, jag kände att det räckte, hade tappat tålamodet där emot slutet, haha. 
Här är alltså bilderna jag använde: 


Tapeter & målarfärg

Kom precis in innan för dörren efter ha varit ute och åkt lite med mormor & mamma. Köpte bland annat två små sink-hinkar till mina blommor för 10:-, helt okej pris, haha. Så nu har alla mina blommor fina blomkrukor! Och ja, jag kan väl säga såhär, det ända som jag verkligen kan säga att jag har kommit in i i nya huset, det är just mitt fönster, där är allt som det ska, resten av rummet består fortfarande av en ända stor röra känns det som. Visst har alla kartonger och allt försvunnit nu, men ja, jag har liksom inte kommit underfund med hur jag ska ha allting, så det har liksom bara blivit att allt står där det stod när vi flyttade hit grejerna.. 

Hur som helst, köpte även tapeter till mitt lilla "walk-in-closet" och lite färg. Kliar verkligen i fingrarna nu att få sätta igång, problemet är att jag inte vet vart jag ska göra av allting som är inne i garderoben medans... Om det inte vore så att hela tjocka släkten ska komma till helgen och fira mig och min syster (45år kalas, Linda fyllde 25 i december och jag fyller 20 nu i februari) så hade jag inte tvekat att slängt ut allting, men ja, känns kanske bäst om jag väntar tills söndag iallafall, då har dom ju varit här och då slipper dom se röran. ;)

Här är iallafall tapeten, ljusgrå med vita, silvriga och gråa blommor! Sen färgen är samma gråfärg som bakgrunden på tapeten.  Köpte även två fina ljuslyktor, vet dock inte riktigt vart jag ska ha dom, men jag ska nog hitta någon plats för dom ;)


Liten tjuvtitt

Efter mycket om och men så fick jag tillslut ihop någonting till lovuppgiften, tack och lov!

Hör och häpna, jag gjorde det i photoshop! 
Jag vet inte hur länge sen det var jag verkligen jobbade helt och hållet i Photoshop, men roligt var det!
Kommer dock att hålla lite på bilden nu eftersom det är bara yttepyttesmå redigeringar kvar på den. Slänger in en bild imorgon då när jag har skickat in den, för så kan ingenting mer ändras!

Här är iallafall bilder jag har använt till mitt lilla montage! Så varsegod, en liten tjuvtitt på vad jag har gjort dom senaste dagarna.. eller ja, använt mig utav, haha. 


Kalla vinter väder

Var meningen att jag och Maria skulle ta en tur till Bollebacken idag och åka lite skidor, dock när jag såg att det stod -16 på termometern så kände jag lite att det tog emot. Så vi bestämde oss för att ta en tur på stan istället för att frysa arslet av oss i en backe. Kommer ju antagligen att bli varmare så småningom så det är väl skönare att åka då istället för nu när det är kallt.. 


Har tagit och börjat på med våran lovuppgift nu också, eller ja, snarare började om på den. Hade, eller ja vad jag tyckte i början, en jättebra idé till filmtiteln "Kairos röda ros" dock så sket sig den ganska så rejält. Så nu har jag bytt film titel helt och hållet och börja om på nytt. Slänger upp en bild senare när jag är klar med den! 


Årsresumé

Januari:
sökte desperat efter massa högskolor som jag skulle kunna tänka mig att gå på, vägrade att ha den tanken att börja jobba direkt efter studenten. Började även få lite myskänslor inför att prova mösstorlek på studentmössan och att det trots allt bara var knappt ett halv år kvar tills vi tog studenten och stod där med våra fina vita mössor. Var nog även in i en svacka då jag kände bara att allt kunde dra åt helvete.
Var även i fullgång med mitt projektarbete, "Handboken för studenter"

Februari:
Funderade på att söka till konstfack, var för lat och missade sista ansökningsdagen, letade vidare efter högskolor.

Mars:
I mars bar det av en sväng ut på havet.


April:
Vi fick våra studentmössor. Vi jobbade på som sjutton med allt som kunde tänkas vara kvar i skolan.
La även mitt projektarbete lite på hyllan till något senare tillfälle och gjorde annat som kändes lite viktigare i skolan. ("till något senare tillfälle" har inte dykt upp ännu, haha, så jag kan nog säga att jag la ned det helt och hållet.)

Maj: 
Var mitt upp i allt som har med studenten att göra, planera hur vi skulle gå tillväga med champangefrukosten och vi fick även efter mycket om och men prova våra fina vita mössor, så det blev både mösspåtagning och studentfotografering!Gled därefter mest runt, hade inte så värst mycket mer att göra i skolan än att invänta studenten

Juni:
Juni var en rätt så händelserik månad, minst sagt. 

Var iväg på arbetsprov och intervju hos Idevärlden. Var nervös som en ja, jag vet inte vad.

Tog fingrarna ur röven och skaffade mig ett körkort (jag sa ju faktiskt att jag skulle ha det innan studenten och att det var bara en vecka innan, det spelar inte så stor roll, jag fick det iallafall INNAN studenten)

Och ja, tog studenten!
.. och allt det där som hörde till!

Fick även i slutet av månaden reda på att jag hade kommit in på Idevärlden's två åriga KY-utbildning och fick därmed sluta oroa mig för jobb sökande för ett tag till.

Juli:
Ja, under juli latade mig mest. Hade inget sommarjobb, men jag kan inte påstå att jag mådde dåligt av det. Låg på baksidan i solen och mådde bra hela dagarna. Brassestolen var min bästa vän.

Augusti:
Ännu en månad med massa sol och verkligen INGA måsten. Det var ett tag som om tiden stod stilla, men skönt var det! Jag och maria gjorde en impulsfärgning av mitt hår.

Jag gick från blond.. till en misslyckad askblond, som mer blev grå och som sedan efter ett besök hos frissan slutligen fick bli till brun. Och jag som alltid har varit blond!
Började även i skolan slutet av månaden och kände verkligen från första stund att jag hade kommit rätt! Och att det faktiskt var lika bra som att ligga ute i solen och lata sig en hel sommar.

September:
Var i full gång med skolan, föreläsningar, uppgifter m.m.


Oktober:
Även oktober blev fylld med spännande föreläsningar och skoljobb,
mycket fotande och illustrerande. 


Mamma och pappa började även kolla på hus, vilket förvånade oss alla. Kort där efter var huset vårat... jag gillade det inte alls..

November:
Forsatte med mina små illustrationer.


Var även med om en lite konstig upplevelse med en uggla.
Läs mer om den lilla historien
här

Var även lite putt övet att vi snart skulle flytta.

December:
Hade 2 projektveckor i skolan. Började flytta från vårat gamla radhus till det nya huset, det kändes inte alls rätt.
Blev jätteförkyld och låg bokstavligen helt däckad i sängen. Fick jullov och tog det bara lugnt och försökte "bo-in" mig i det nya huset, -vet inte än ifall jag riktigt har lyckats. Har åkt fel ett x antal gånger, samtidigt som jag har vakna upp mitt i natten och tänka vart jag är.