Det där med att få paket på posten.

Alltså det här med att vänta på paket.. det kan ju ta död på en bara i vanliga fall, men när man då har kollID så kan man ju bli helt tokig. Känns som om man går in på posten.se var och varannan minut för att se om paketet har tagit sig närmare.. OCH om man då tycker man är galen redan då, var blir man då inte när man möts utav det här?!

Störningsinformation: Vi har för närvarande tekniska störningar när det gäller brev- aviseringar och spårning av paket. Detta innebär att det inte går att spåra alla paket och att din avi kan bli försenad.

JAG VILL HA MITT PAKET NUUUUUUU, eller helst nyss.Måndag

Tog en spontan-mat-fika-mys på stan idag med Maria efter jag hade kommit hem ifrån Söderhamn. Hon är bra söt Maria, nu när hon var utomlands så hade hon fått med sig lite sand och en coca cola flaska till mig! Fina vänner jag har som plockar med sig lite sand ifrån världens alla hörn.

För er som inte vet, eller känner mig så pass bra, så har jag samlat på mig sand ifrån varje stället jag har varit till nu under dom senaste åren som jag sedan spar i en glas Coca cola flaska, bara sådär för skojs skull. Börjar få mig en fin samling utav sand nu kan jag säga..  men sand är fint! När jag tröttnar på att sanden i flaskor, kan jag ju alltid bygga mig en egen liten sandstrand här ute på baksidan. haha, det vore väl nått?!

Torsdag

Arbetsveckan för mig är nu slut! Veckan avslutades med att vi idag åkte runt och delade ut tidningen till butiker i och runt om Söderhamn. Tog nästintill hela dagen. Kul med lite variation. Imorgon blir det lite egna projekt som ska fixas och donas. 

Hahaha, förresten idag på lunchen blev det sådär hemskt som bara en oturligt en praktikant kan lyckas med.. Lyckades med min lilla körsbärtomat kleta ner hela bordet, alla tidningar som låg där och min handledare som satt brevid mig... Det var verkligen tomat överallt. Så nästa gång så ska jag ta och skära upp tomaterna hemma.. ehm.

Tisdag

Efter succen med "Sombody that i used to know" som man nu ser poppar upp lite här och var, så fick jag för mig att kika mer på Gotye's skiva, ihopp om att hitta fler guldkorn. Sagt och gjort. Hittade mig två favoriter ganska så snabbt. 

Save me
Bronte

Fina låttexter och härlig melodi. Tyckte överlag att hela skivan var bra, det var en såndär skiva som man gärna nynnar med lite i, omedvetet. Då när jag upptäcker att jag gör det när jag lyssnar på någonting, då är det nog ett tecken på att jag gillar't. 

En fin upptäckt jag gjorde igår var någonting såkallat för "TuneWiki" på Spotify, där man helt enkelt klickar på Tunewiki loggan och får upp låttexten till den låten man lyssnar på. Finurligt. Jag som alltid brukar googla, detta kommer ju underlätta enormt. haha. Nej, skämt o sido, det var faktiskt rätt bra.

Måndag

Är nu inne på min 5:e LIA vecka hos Blizzart / Ambassadören, det går framåt! Dock finns den där prestationsångesten fortfarande kvar och lurar, men antar att jag måste vänja mig vid den ett tag framöver.  Hur som haver, så har jag fått testat på lite olika. Gjort lite annonser, scanna in bilder, varit med på hemma-hos reportage, varit iväg en sväng till formex mässan samt små pyssla lite mer lite sidan av projekt som inte ingår i tidningen Ambassadören utan mer i Blizzart syfte. 

Det jag känner att jag inte riktigt har kommit in mig i det är det sociala, haha. Dagens "topic" var bland annat fågelskådning och under förra veckan så pratades det om skillsmässor och plantering. Jag vet inte, men på något vis så får sånna ämnen mig att känna mig väldigt ung.. hahaha, känner inte direkt att jag har så mycket att säga till om när det gäller dom punkterna.. :p 


Igår började förresten SVT's nya serie, Äkta människor. Hade sett under jul att den skulle börja, visste dock inte riktigt vad det handlade om men det verkade bra. Och efter att ha sett två avsnitt så känns det som om det är någonting man skulle kunna se mer utav..  :>


Murderers


Formex 2012

Den här veckan har det hänt grejer må ni tro!
I torsdags var jag iväg till Formex mässan i Älvsjö med Blizzart, åkte här ifrån bollnäs vid 06:20 och var framme i Stockholm vid 11 tiden tror jag att det var. Tror jag aldrig hade kunnat föreställt mig hur mycket fina saker jag såg! Helt otroligt. Var ett tag så att man knappt visste vart man skulle ta vägen för det var så mycket att kolla på. Det fanns allt ifrån fina design saker till smarta lösningar och ja, till bara helt knäppa grejer. Och med knäpp menar jag verkligen någonting nytt, som man aldrig har sett förut. Sånt är roligt.
En av dom knäppaste måste nog iallafall vara sprattelgubbarna. Dom var helt galna. http://jumpingfreaks.se/ man blev verkligen glad utav att se dom, haha att man kan ta en sån simpel grej och lyfta upp det så, det är bra gjort, kan ha varit det roligaste under hela mässan för dom stack verkligen ut.
En till sak som jag kommer på såhär på rak arm är http://www.babycupcakes.se/ det var också en sån där oväntad grej. Vi gick förbi först och trodde det bara var tygblommor i en bukett, men sen så såg vi att der var små barnkläder som var lindade som små rosor och cupcakes. Superfint!
Har plockat på mig en massa visitkort och kataloger som jag ska ta och kika igenom. Så det kommer nog att komma upp lite fler sånna där fina små lösningar och design grejer ska ni se! Dagen slutades iallafall med att vi åkte ifrån mässan vid 3 tiden och in mot centralen där vi sedan begav oss till kulturhuset tror jag det var(?) satt där mest och vilade benen efter en heldag med utan vila och kikade på folk. Sedan bestämde vi oss för att gå och äta middag innan vi skulle bege oss hem mot lunga fina hälsingland. Åt en spaghetti bolognese på mysiga Vapino och trodde nästan jag skulle avlida för att det var så gott. Så summa summarum så var turen fram & tillbaka till Stockholm jättefin. God mat och fina saker. Bättre än så kan det väl inte bli?
Den här veckan har det hänt grejer må ni tro! I torsdags var jag iväg till Formex mässan i Älvsjö med Blizzart, åkte här ifrån bollnäs vid 06:20 och var framme i Stockholm vid 11 tiden tror jag att det var. Tror jag aldrig hade kunnat föreställt mig hur mycket fina saker jag såg! Helt otroligt. Var ett tag så att man knappt visste vart man skulle ta vägen för det var så mycket att kolla på. Det fanns allt ifrån fina design saker till smarta lösningar och ja, till bara helt knäppa grejer. Och med knäpp menar jag verkligen någonting nytt, som man aldrig har sett förut. Sånt är roligt.

En av dom knäppaste måste nog iallafall vara sprattelgubbarna. Dom var helt galna. http://jumpingfreaks.se/ man blev verkligen glad utav att se dom, haha att man kan ta en sån simpel grej och lyfta upp det så, det är bra gjort, kan ha varit det roligaste under hela mässan för dom stack verkligen ut. En till sak som jag kommer på såhär på rak arm är http://www.babycupcakes.se/ det var också en sån där oväntad grej. Vi gick förbi först och trodde det bara var tygblommor i en bukett, men sen så såg vi att der var små barnkläder som var lindade som små rosor och cupcakes. Superfint!Har plockat på mig en massa visitkort och kataloger som jag ska ta och kika igenom. Så det kommer nog att komma upp lite fler sånna där fina små lösningar och design grejer ska ni se! Dagen slutades iallafall med att vi åkte ifrån mässan vid 3 tiden och in mot centralen där vi sedan begav oss till kulturhuset tror jag det var(?) satt där mest och vilade benen efter en heldag med utan vila och kikade på folk. Sedan bestämde vi oss för att gå och äta middag innan vi skulle bege oss hem mot lunga fina hälsingland. Åt en spaghetti bolognese på mysiga Vapino och trodde nästan jag skulle avlida för att det var så gott. 

Så summa summarum så var turen fram & tillbaka till Stockholm jättefin. God mat och fina saker. Bättre än så kan det väl inte bli?

Foxeshelt okänd artist för min del, men ack så bra.

Alltid lika inspirerande.


Jag gillar'tHade totalt glömt bort att Incubus ens existerade fortfarande. Var en trogen lyssnare förut, men ja, jag vet inte jag tror jag lyckade tappa bort dom någonstans på vägen, jag lyssnar ju som sagt på rätt mycket varierande musik, men som sagt, nu är dom återupphittade igen! Fint!

Skön musik att ha sådär bara i bakgrunden när man håller på med annat.
(och för att förtydliga det så finns det en länk till deras nya skiva, gömd i bilden. Så klicka!)

En grafikerstudents i-landsproblem idag.

Jag pratade strax innan jul om att Cap&designs senaste nummer var väldigt välinvesterade pengar. Det här jag nu har köpt, det var verkligen inte välinvesterade pengar.... och nu börjar jag bli måttligt förbannad iallafall. Nog för att jag kanske kan skylla mig själv lite.

När jag köpte min dator så hade jag ingen tanke på att köpa en datormus, det var liksom helt ur tankarna just då. Men när jag väl insåg att jag skulle ha haft mig en riktig datormus att jobba med istället för den lilla skitplattan som laptopen har så vad gör jag!? Jo köper en så fint kallad "travel mouse" just i tanken på att den skulle vara enkel att bara slänga ner i datorväskan om det skulle bli så att det behövs, så ja med andra ord är den är überliten och sen köpte jag den kanske lite för att den var så liten och söt också... jag vet inte. 

Nu här innan jul så köpte jag på mig en tv och för engång skull så kom jag på att köpa ny mus. Hittade en i lagom storlek, inte för liten och inte för stor, och var sådär ja, allmänt bra tyckte jag, överskred inte min studentbudget heller, haha. Dessutom behvödes det inte bytas batterier i den som jag behövde göra med "tavel mouse" den åt batterier. Så jag köpte den helt enkelt.

Men nu kommer vi till saken. För det första är det jävligt irriterande när man sitter och illustrerar och att musen helt plötsligt får för sig att man klickar vilket leder till helt oväntade streck och grejer. Det känns ju som om en datormus inte ska göra sånt, speciellt inte för mig som har mitt liv kretsande kring att vara kreaktiv med datorn, haha. Och framför allt, inte en ny. Borde kanske ha lagt ut någon hundralapp till istället för att vara sådär onödigt dumsnål som bara jag kan vara..... Jag pungade ut 149kr för denna. 

Så om man ska se saken från den ljusa sidan så är det väl att jag nu lärt mig utav mina misstag och kommer förhoppningsvis inte behöva genomlida detta igen, och inte ni heller för den delen haha! Nu tar jag och sattsar på en lite dyrare variant...

Magasin: Preview X

Kom över ett jättefint magasin idag på praktiken, Preview X. För att förklara lite snabbt om hela så tog jag helt enkelt en liten copypaste på så dom beskriver det hela som.

"Preview är ett examensprojekt i form av ett magasin och en webbplats som har kommit ut årligen sedan 1999. Vi som gör Preview går tredje och sista året på Grafiska Medieproduktion på Broby Grafiska i Sunne."Det här kan faktiskt vara en utav dom finaste magasinerna jag har sett nu på länge faktiskt. Och då brukar jag ändå slinka förbi tidningshyllorna lite då och då ihopp om lite inspiration. Det här, det var verkligen sprängdfylld med inspiration. Både färg, form och text. Bland annat så läste jag en artikel av Jonas Cramby "Hur jag blev kreaktiv".

 NÄR JAG GICK PÅ HÖGSTADIET VAR ORDET ”stylist” helt nytt. Jag visste inte vad en ”stylist” gjorde, hur man blev det eller ens hur man uttalade ordet (jag trodde att det rimmade på ”bilist”).
Det enda jag visste var att jag ville arbeta som en.
I ett litet samhälle på Västgötaslätten där alla jobbade som montörer lät helt enkelt ”stylist” fruktansvärt coolt. I alla fall tills jag förstod att arbetet i princip gick ut på att lämna och hämta kläder på modeföretagens presskontor – då bestämde jag mig för att försöka bli Art Director istället.
Nu visste jag då inte riktigt vad en Art Director gjorde heller, jag trodde att grafisk formgivning var när man förde in statistik i tabeller (vilket jag för övrigt misstänker att mina föräldrar tror än idag) men en Art Director lät i alla fall som en person som tjänade mycket pengar så jag började plugga på gymnasielinjen Reklam och Dekoration i Skara – en slags primitiv variant av dagens mediaprogram (fast med skyltfönsterdekoration och kalligrafi på schemat).
På den här tiden var det absolut inte lika självklart som idag att unga människor ville jobba ”med media”. Faktum är att de flesta av mina klasskamrater snarare drömde om att leva butiksdekoratörens dekadenta livsstil. AD:s, på den tiden och i Skara, var de som gjorde skyltar där det stod ”Stefan fyller 40. Tuta!” och placerade i vägrenen.
"När jag gick på högstadiet var ordet ”stylist” helt nytt. Jag visste inte vad en ”stylist” gjorde, hur man blev det eller ens hur man uttalade ordet (jag trodde att det rimmade på ”bilist”). Det enda jag visste var att jag ville arbeta som en.

I ett litet samhälle på Västgötaslätten där alla jobbade som montörer lät helt enkelt ”stylist” fruktansvärt coolt. I alla fall tills jag förstod att arbetet i princip gick ut på att lämna och hämta kläder på modeföretagens presskontor – då bestämde jag mig för att försöka bli Art Director istället.

Nu visste jag då inte riktigt vad en Art Director gjorde heller, jag trodde att grafisk formgivning var när man förde in statistik i tabeller (vilket jag för övrigt misstänker att mina föräldrar tror än idag) men en Art Director lät i alla fall som en person som tjänade mycket pengar så jag började plugga på gymnasielinjen Reklam och Dekoration i Skara – en slags primitiv variant av dagens mediaprogram (fast med skyltfönsterdekoration och kalligrafi på schemat).

På den här tiden var det absolut inte lika självklart som idag att unga människor ville jobba ”med media”. Faktum är att de flesta av mina klasskamrater snarare drömde om att leva butiksdekoratörens dekadenta livsstil. AD:s, på den tiden och i Skara, var de som gjorde skyltar där det stod ”Stefan fyller 40. Tuta!” och placerade i vägrenen... " Jonas Cramby


För er som vill läsa hela artikeln hittar ni den här. Den är verkligen värd att läsas, inte en gång utan kanske till och med två gånger. Det är väldigt sällan jag fastnar för artiklar sådär allmänt bara, men när jag själv sitter och googlar upp den efter att ha läst den en gång tidigare idag, ja då borde det vara någonting speciellt va? Det är sånt där som gör mig insprierad. Ska nog ge mig tid till att läsa lite mer utav hans grejer som man också kunde hitta på sidan om man klickar runt lite. Ska dessutom försöka införskaffa mig ett eget exemplar utav Preview X, helst nyss.

Words to live by pt. 2


.

Fin kväll. Fick tassa in lite försiktigt för att inte väcka alla. Godnatt säger jag ifrån en väldigt mörk, tyst och livlös gata.

Fantastiskt


Det där om naturfilmer

Okej, det är långt ifrån bra i min förkyldning, men att kura ihop sig i sängen med en kopp te och se på naturfilm tror jag gjorde både bara bra för kropp & själ.  Det är liksom så avkopplande det där med naturfilmer och sånt. Men ALLITD, menar allltid, när det kommer en scen då när något fint litet djur blir jagat av något större som är lite sugen på fika, så sitter man alltid där och surar och och tycker lite synd om det där lilla sköra, gulliga djuret.

Som igår, kikade på Frozen planet del 1 (som tydligen var repris från i söndags tyckte jag det ryktades om.. ) där dom hade filmat några späckhuggare som lekte med sin eftermiddagsfika lite. Stackarn. 
http://svtplay.se/t/173154/frozen_planet Om ni spolar fram till 35:55 så förstår ni vad jag menar, dom är ju inte dumma dom där ändå.. 

Men ja, som sagt. Djur & natur är nog lite bra för kropp och själ ibland. Och nya intryck på praktiken gör också att man kanske blir sådär extra seg om kvällarna också, vilket i sintur gör att man uppskattar dom där fina naturfilmerna mer kanske när man ligger där och försöker att smälta allt som man har fått intryck utav under dagen. Det finns mycket konstigt ute i världen som man knappt visste existerade. Brukar alltid tänka för mig själv när jag ser någonting jag förundras över, tänk dom som verkligen få se det där, alltså på riktigt, inte genom någon tv eller så, utan att verkligen vara på plats. Dom kommer ju verkligen att ha någonting att berätta om när dom sitter där i gungstolen och har sina barnbarn (och kanske barnbarnsbarn vad vet jag?) i en ring runt om sig. Bara just den tanken får mig att förundras lika mycket som naturfilmerna i sig. Det är häftigt. 

Livet sådär allmänt

En dag som denna önskar man att man hade någon som gjorde iordning te, någon god kaka att mumsa på eller att man helt enkelt var liten som bara ett barn kan vara. Då fick man iallafall lite medlidande när man var sjuk. Nä nä, här så får man ta och göra sitt egna té, leta upp de där allra varmaste tofflorna och sitta tycka synd om sig själv, nu sådär när man är 20år.

Fast det är sällan man klagar över det, jag menar att man är 20år. För livet är ju oftast ändå sådär rätt så fint när man är just 20år.