Dagen efter

Dålig uppdatering nu dom senaste dagarna kanske, men jag har haft rätt mycket för mig, dels av skolan och annat på fritiden, sen kan det också beropå orken också.

Fredagen åkte jag till skolan och fixade naturkunskap- och ledarskapsuppgiften, sen tog jag och Helen en tur på stan. Kände att jag var värd det, sen tänkte jag att jag skulle hitta någonting fint tills jag skulle till Erika, dock gjorde jag inget sånt fynd. Blev bara att jag köpte ett par jeans, örhängen & hängsmycke från ur och penn, plus ett par fina trosor piece trosor. Så det blev ju inte helt dumt ändå. Senare på kvällen blev det film tittande.

Lördagen, igår, skjutsade mamma och pappa mig till Erika i Ljusdal där vi käkade mat och myste först innan vi åkte ner till Erikas pojkväns kompis, inne i stan. Där vi satt framåt 12 tiden tror jag det var, sen gick vi till Järnvägs och snurrade runt i några timmar sedan tillbaka till där vi var innan. Och jag kände då att jag verkligen inte kommer må bra imorgon, jag hade nog fått lite mer än vad jag behövde. MEN, jag mådde inte så värst dåligt imorse när jag vaknade. Visst, jag hade ont i magen och var nog fortfarande lite full då när jag vaknade första gången vid 8 på morgonen, men jag mådde inte dåligt. Dock nu på kvällen har jag mått rätt dåligt.. somnade för ett tagsen vid tvn och vaknade av att pappa började dammsuga, men jag tror den lilla stund jag sov hjälpte till lite ändå. Jag kan ändå säga att jag tackar att vi går halvdag imorgon och sen är ledig på tisdag-onsdag. Känns som om jag måste repa mig lite, haha.  Onsdag har jag förresten fått klipptid, äntligen. Så vi får se vad det blir för nått av det hela. Annars så kan jag lata mig rätt mycket.


Någonting som var så synd med hela det här med att jag inte kom iväg på "Barn i fokus" som några tjejer ifrån min gamla klass, Hannah & hanna, har gjort som UF arbete. Som är till minne av våran klasskompis som dog i cancer när vi gick i sexan, Veronica Jonsson. Pengarna dom får in går i sin tur till barncancerfonden.
Hoppas verkligen på att allting går bra för dom

Läs mer på
http://helahalsingland.se/bollnas/bollnasc/1.1754193





Snöstorm

Är det nu man ska börja fundera på om man kommer bli insnöad snart eller? Det har ju förfan snöat konstant idag också! Hade tydligen blivit stopp på e4an mellan Sundsvall och Söderhamn idag så det var väl iallafall tur att jag inte fick för mig att åka hem lite tidigare idag. Det hade tydligen varit en krock med sexbilar och tio personer inblandade i Sundsvall som hade stoppat allting. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6506889.ab

Jag är iallafall hemma och inte allt för kall, så det känns som huvudsaken för mig. Imorgon är det sista dagen på denna helvetes-vecka. Tack och lov.


Daddy, Daddy Cool

Jag kanske inte har nämnt det, men vi har skaffat en till bil eftersom pappas svart/gråa volvo blev helt paj nu på jullovet på grund av en blikrock. Han hade sån otur, han stod still med sin bil medans två andra körde in i varandra och som sedan åkte in i pappas bil. Men ja, hur som helst, han var iväg till Edsbyn förra veckan tror jag det var och köpte sig en ny Volvo, den här gången en silvrig kombi. Och varför pratar jag om detta nu? Jo, för han lyckades äntligen hitta vart cd "intaget" är, haha. Så nu när han var och hämtade mig på stationen när jag hade kommit med bussen så åkte vi och lyssnade på Daddy Cool på rätt högvolym just för att han hade också upptäckt att han hade en rätt så hyffsat bra stereo i bilen. Man mådde bra inombords när man satt där med han.  Jag har tyckt rätt synd om honom eftersom han var så nöjd med den gamla Volvon, men nu vägde det här upp rätt så mycket. Han är nog minst lika nöjd med den här som den gamla.

Jag ska ta ett tappert försök ikväll att få klart 24-timmar, jag har hittat låt och allting som jag ska ha till, som jag verkligen gillar också, älskar introt.
Joshua Radin - Sundrenched World


Jag fick sällskap i sängen imorse, av en mysig katt!


Making electricity

Studentmössprovningen gick helt smärtfritt till idag, så nu har man det klart. Lika så studenkryssningen 20mars OCH kryssningen 13februari lika så! Och fest i Ljusdal med favorit Erika nästa helg! Och fest ikväll.. :>


Home sweet home

yep, blev hemma idag som bestämt. Jag känner verkligen att jag har tappat lusten till allt. Dock ska jag ändå försöka ta mig i kragen och försöka få 24timmar-projektet klart idag och plugga lite teori på det, ska försöka hitta motivationen först bara.

Har virkat små jordgubbar idag som jag ska använda till en gräddtårta som jag hade tänkt försöka mig på att göra. Och förutom det så har jag även gjort en tshirt med ett tryck på, mina små filurer som jag inte gjorde för allt så länge sen. Den blev rätt busig. Får se om jag slänger upp en bild senare när allting är klart, än så länge får ni stå ut med att bara fantisera er hur det ser ut, haha.

What if you

What if you
Could wish me away
What if you
Spoke those words today

I wonder if you'd miss me
When I'm gone
It's come to this, release me
I'll leave before the dawn

But for tonight
I'll stay here with you
Yes, for tonight
I'll lay here with you

But when the sun
Hits your eyes
Through your window
There'll be nothing you can do

What if you
Could hear this song
What if I
Felt like I belong

I might not be leaving
Oh so soon
Began the night believing
I loved you in the moonlight

So, for tonight
I'll stay here with you
Yes, for tonight
I'll lay here with you

But when the sun
Hits your eyes
Through your window
There'll be nothing you can do

I could've treated you better
Better than this
Well, I'm gone, this song's your letter
Can't stay in one place

So, for tonight
I'll stay here with you
Yes, for tonight
I'll lay here with you

But when the sun
Hits your eyes
Through your window
There'll be nothing you can do


Dålig dag

Jag känner att jag skulle kunna ta några veckors lov igen nu. Är så otroligt trött och slut i kroppen så det finns knappt ord till. Funderar på att stanna hemma imorgon och om jag kunde, skulle jag vilja vara hemma hela veckan ut.. men det går inte. Måste pallra iväg mig till skolan på fredag iallafall eftersom vi har studentmössprovning plus PA.

Alltingen är det febern som spökar lite fortfarande eller också är det nått annat, det känns konstigt iallafall.

18 januari

Projektstarten kom igång idag, dvs att vi började planera vad vi ska göra under dom här 4-5veckorna fram över. Det vi kom fram till var väl att vi skulle göra någon tidslinje över ett självvalt ämne, som tillexempel tryckindustrin,  från big bang och fram tills idag. Så det känns rätt okej, sen ska vi förmodligen åka på Järvsö Zoo på ett studiebesök, vilket också känns rätt så skönt om man säger så, haha!

Kom idag underfund med att fördelen med att gå i en klass med folk från över allt som man egentligen inte har så mycket gemensamt med är att man får höra en massa olika grejer om allt och ingenting i princip.

som idag fick jag höra talas om att en resturang i Spanien serverade flygande tortellini, av Gry, som hade i sin tur hört det från hennes mammas jobbarkompis sons kompis. En grej som lät helt knäppt då när jag hörde det, men det Gry övertygade mig om att det verkligen var sant igenom att ta reda på vad resturangen hete och vad han som tillagade dem hete.
Dock låter det ju ändå helt knasigt. Det tåls att ta reda på mer om man säger så.

Känns för iövrigt som om jag ska försöka komma i tid i säng ikväll, har sån huvudvärk att det gör ont i öronen. Körkortsteorin får vänta tills imorgon.


Poladroid foton

hittade ett rätt så mysig program igår, ett program som gör om foton så att dem ser ut som ett polaroidfoto. Och det roligaste av allt är ju att det verkligen fungerade som en polaroidkamera, haha. Man drog in ett foto till polaroidkameran och sedan kom en bild ut, brun, som det sedan gradvis kommer fram mer och mer färger i och tillslut så ser man bilden.

För er som är mer nyfikna finns det som sagt att ladda ner, helt gratis på:
http://poladroid.net/

 


Flirtkulor och virknålar är ingenting att rekommendera

Måste berätta om min lilla olycka som hände här ikväll.
Det var så att jag skulle göra ett hål i en flirtkula och dum och lat som jag var så tog jag en virknål som låg på bordet och gjorde hålet med. Dock var det inte alls en smart ide eftersom det resulterade i att jag hade virknålen in i min tumme så den satt fast, verkligen satt fast. Till en början blev jag så förvånad över det eftersom en virknål är ändå rätt så tubbig, så jag satt praktiskt taget bara och kolla på det innan jag fattade vad som hade hänt och det var väl då jag försökte få ut den ur tummen också. Men det var ju lättare sagt än gjort. Jag hade ju som sagt sån otur att jag hade en virknål i fingret, vilket då med för att det är som en liten krok längst ut på nålen, så jag var ju tvungen att snurra på virknålen för att hitta hur böjen satt så att jag sedan kunde dra ut den. Och jag kan ju säga att det inte alls var nå trevligt. Men tack och lov så fick jag ut den rätt så smärtfritt, eller ja, helt och hållet om jag ska vara ärlig. Värken har dock kommit krypande på nu såhär i efterhand.

Men, jag lever och jag har ingen virknål i tummen. Så jag antar att allting är bra nu. Små läskig upplevelse bara.

Ny termin, den allra sista!

Ja, då var lovet slut och redan har man klarat av två skoldagar. Dock två väldigt sega. men jag antar att det kommer att gå snabbare när vi väl kommer igång med allting igen OCH när det väl kommer värme till skolan.. vilket beräknas komma i februari hörde jag idag.

Någonting som jag känner en jättelättnad över är att jag är klar med allting sen förra terminen så jag kan sikta på nya uppgifter utan att behöva tänka på saker jag ligger efter i, det är så fruktansvärt skönt. Det medför dessutom att jag får mer tid åt annat, vilket som blir teori, vilket jag alldeles strax ska plugga med och därefter bli det film kikande! Yes man och Coraline från
lovefilm.se

Hej på ett tag.

Jet Set Addiction


Nam nam! Ge mig en massa klockor i massa olika färger! Dock lutar det mest åt att det blir den röda, till att börja med..


Na'vi

Eftersom Avatar har blivit så populär har det fört med sig en trend, att göra om sig själv till en av Avatar folket, en sk Na'vi.

Alla har en egen personlig stil när det gäller photomanipulering och redigering och därför kan det vara roligt att se hur andra har gjort. Så om det är någon som sitter och lurar på en Na'vi bild, hör av er, jag vill gärna se hur just ni har gjort!

Har har ni iallafall hur min Avatar/Na'vi blev, dock är jag inte hundra procent nöjd med den. Men den får duga för stunden. Om ändringar sker, så kommer det upp en ny bild.



uppdatering 11/1:
Olivia frågade efter orginal bilden så jag tänkte att jag
slänger upp den så ni ser skillnaden på de två olika bilderna. Varsegod


"Chabby chic hjärtan"

Det har blivit massproduktion av dom så kallade "Chabby chic hjärtan" här hemma. Pysslig som mamma är så har hon sytt, skrivit, klippt och klistrat en massa med bland annat servetter även kallat för decoupage för att få ihop dessa hjärtan. Och tänkte nu testa ifall hon kan sälja dom på tradera. Dock la hon upp några stycken den här gången, men om det går bra så kommer det att komma fler hjärtan så småning om!

Klicka på bilden för att komma vidare till auktionerna på tradera.


Om man ska bo snyggt, måste man ju börja någonstans

Var som sagt och gjort hem till Maria igår och kom hem idag. Det blev en heldel tvtittande och data, samt lite film där på ett hörn också. NEW MOON! dock visste jag väl mer eller mindre vad som skulle hända eftersom jag dels har läst boken och kanske sett allt för mycket trailers och behinde scenes. Men den var helt okej ändå, dock inte lika bra som ettan men fortfarande bra. Förutom film och allt så satt vi och pillrade lite med hennes blogg. Dock får man har överseende med att vi använde oss enbart av Paint, så det blev väl lite allt för många pixlar här och där, men det blev rätt snyggt ändå! Blev sugen på att hitta på någonting mer till min blogg då när vi höll på med hennes också. Men, jag har ingen ork till det. Känns som om det får duga som det är nu ett tag till.

Tradera objekten som jag la ut gick ut idag. Och ja, jag fick iallafall tshirten såld 36kronor, 11kronor mer än vad jag la ut den för. Så det är ju lite posetivt. När folk bjuder på mina grejer, så bjuder jag på andras grejer. Bland annat ropade jag in den här superfina badkarsproppen med en ros som jag hade tänkt spara tills jag flyttar, vilket förhoppningsvis blir till hösten när högskolorna och allt har satt igång.

Det som var bra med den var ju att den var fraktfri, alltså gratisfrakt, så jag behöver bara betala det jag la bud på vilket var 52kronor. Det kanske känns som en onödig grej att lägga pengarna på nu dels för att jag inte kommer använda den direkt och att den kanske inte är sådär superviktig att ha om man säger så. Men, den var snygg.






Looking from the window above It's like a story of love

Vaknade inte för så allt för länge sen, för två timmar sen om jag ska vara exakt. Ja, det kanske blev rätt sent igår innan jag kom på att jag skulle gå och lägga mig. Men jag får skylla mig själv. Fast, ja ska ändå inte göra någonting energikrävande idag heller så. Ska hoppa in i duschen snart, packa ihop lite grejer, äta och sen åka iväg till Maria där jag kommer vara för resten av kvällen/natten.

Jag är generös idag:
        

 


Rapport ifrån islandet

Har alldeles nyss ätit frukost och hade bara tänkt kolla meljen för att sedan hoppa in i duschen eftersom jag ska ner på stan igen senare och hjälpa Mathias med att välja ut ett par glasögon, eller ja, bågar. Så vi får väl se hur det går, det finns ju som sagt endel att välja emellan.

Åkte ju till Linda i måndags för att kolla på filmen Avatar som vi hade beställt biljetter till. Men vi hade endel tid att döda innan. Bion skulle inte börja förrens vid 9 på kvällen och jag kom dit vid 12 så vi åkte iväg till Valbo med bussen och gick runt och kollade en massa där och åt mat innan vi åkte tillbaka in till Gävle vid 6 tiden. Köpte en tröja på cubus som jag har sett på internet men aldrig i butiken, så äntligen blev den min, haha. Sen köpte jag 3par örhängen, en tshirt och en kofta. Så jag blev några hundralappar fattigare, men jag blev ju däremot några klädesplagg rikare. 

Filmen var bättre än förväntat, supersnygg film, inte bara att se på utan även också hela idén med den. Så den om någon film, blir att köpa när den kommer ut!

Förutom filmen och shoppningen så såg jag två kändisar. Marlena Ernman och Rolf Lassgård. Förresten, idag är det -27 i lilla Bollnäs. Det är rätt kallt.


Tradera in my <3

Sa jag det förresten att jag fick för mig att städa igår när jag kom hem? Gjorde även en garderobsrensning. Så nu ska jag försöka få ut så mycket som möjlgt på Tradera hade jag tänkt. Helldre att det kommer till nytta för någon annan än att jag bara slänger det och dessutom får jag ju lite pengar för det, så det är ju egentligen bara bra med att sälja det.Än så länge så ligger 3 auktioner och på en av dom har jag redan fått ett bud!

Klicka på bilden för att se vad jag har lagt ut, och kanske lägg ett bud? (a)

I will try to fix you

Nu jäklar ska jag sätta igång, från och med idag blir det pluggning för fulla mugga på körkortet! Jag är så grymt trött på att höra alla frågor om hur det går med mitt körkort eller om hur lat jag är som inte pluggar nått på det och blablabla.

Okej, jag kanske har varit lat. Jag skulle ha kunnat haft mitt körkort i ett års tid nu om jag hade velat. MEN, vad ska jag med körkort till om jag ändå är i Hudiksvall hela dagarna? Åker klockan 7 på morgonen och kommer hem klockan 5? Och på helgerna bara är hemma och tar det lugnt? Och när jag har fått ett busskort som kan ta mig i princip vart som helst innom hela länet OCH tillochmed ända till Uppsala om det är så? Jag har kännt att det har inte varit så aktuellt med körkort för min del just. MEN, jag kan ju inte heller neka till att det kommer bli en befrielse när man väl får det, det har jag aldrig gjort. Dock ser jag inte bilkörningen i sig som frihet däremot alla konstigt formulerade frågor om körkortet, att man blir av med dom och aldrig mer, förhoppningsvis, slipper se dom mer.

Imorgon blir det avfärd till Gävle igen. Känns nästan som om jag är mer i Gävle än vad jag är i Bollnäs nu för tiden. Om jag ränkar efter, så tror jag faktiskt att jag har varit ner till Gävle nästan minst en gång veckan nu i en månads tid. hur som helst så ska jag ta med mig körtkortsboken och sitta och läsa i den på tåget hade jag tänkt för jag ska verkligen få det där skiten gjort. Jag och Frida har ju en överenskommelse om att vi båda ska ta körkortet innan studenten, och ja, det ska vi ha!


        Jag bjussar på en gammal goding så länge, nu ska jag återgå till pluggandet!

En vecka kvar av friheten

Nyår har varit, bakfyllan har varit, även om det inte ens var någon bakfylla var bara lite trött, tack och lov. Filmtittandet från Lovefilm.se är klart, så nu ska jag gå iväg och posta filmerna och vänta på andra filmer. Och nu återstår bara en vecka kvar av lovet sen så börjar det allra sista halvåret på gymnasiet!
MEN, innan dess ska jag hinna med att bland annat åka ner till Gävle igen, den här gången för att åka till Valbo och sen gå på bio, Avatar, med min syster ska också göra endel skoljobb som jag har sparat med, bla 24timmars fotografering, porträtt fotografering och även så är engelskan är kvar. Men det där blir som sagt ett senare projekt i veckan.