Onsdag, krångel-onsdag

Jag kan inte förstå att jag ens försöker att jobba med skolans datorer fortfarande. Igår krånglade det med att ta ned youtube-klipp till mediaproduktionen och självklart så kunde inte vi elver fixa till det, utan vi var tvungen och fråga Rich om han kunde logga in och fixa till det eftersom han står som "administratör" på datorerna.
Och ja, idag så försvann ljudet på min dator lite från och till. Gick bra i första passet, andra passet så funkade det max 5minuter efter att ha startat om datorn. Blev så less på det näst sista passet för att ingenting ville fungera så jag satt mest bara. Sen sista passet "åkte jag ner på bibblan" eller rättare sagt, åkte hem.

Jag tänkte att jag kommer få mer gjort hemma än i skolan, så nu ska jag ta och sätta igång teori och projektet. Ska försöka få klart projektet, är så inåthelvetes less på det så jag skulle kunna spy. Så jag kommer ju vara tusen kilo lättare när det är klart kan jag ju bara informera.

Eclipse!


Snart så!

Jesus! Idag kom våra studentmössor till skolan. Dock fick vi inte kolla på dom, men vi vet nu iallafall att vi kommer att ha dom färdiga och klara tills dagen D. Känns lite overkligt att verkligen ta studenten efter såhär många år, dessutom i Hudik och inte bland ens barndomskompisar som jag annars skulle ha tagit med här hemma i Bollnäs. Tror faktiskt jag kommer att sakna det lite, men å andra sidan så har jag väl haft andra fördelar med att gå i Hudik. 

En sak är nog säker, vi har blivit bortskämda.  

Nu blir det att återgå till teorin i väntan på att mathias ska ringa, sedan ska vi nog ner på Max och käka. Det skulle inte sitta så dumt.

Klassiker






















Hahaha dom här filmerna hade man ju nästa glömt. Dagens barnfilmer är ju egentligen ingenting att jämnföra med dem här, haha.


Årets första grillning är avklarad!

Brak-middag kan man nog kalla dagens middag. Grillat kött, potatissallad, sallad och kokade majskolvar, kan ni ana hur ljuvligt det smakade?

Hur det gick på nationella idag var väl kanske inget att skryta över precis.. det gick väl hyffsat, men kunde väl ha gått bättre ifall jag inte blev så nervös (som vanligt när det kommer til att hålla något slags muntligt anförande för en grupp) haha jag känner mig så löjlig, man borde väl kommer över det någon gång tycker man, men icke. Det vägrar försvinna från mig, typiskt nog. Men en av anledningarna till att jag blir så pass nervös är för att jag hela tiden ska försöka ha kontroll på hur och när jag ska säga vad. Det hade nog gått bättre för mig om jag inte alls hade något papper framför mig som jag kan småglutta lite på om jag kommer av mig, tror jag iallafall.

Nu blir det teori-plugg.
Studenten är mitt mål...

Lika som bär?

Man brukar kanske hitta någon person som är lik någon artist eller så, men i det här fallet blev det någon som är lik mormor's katt, Maja.

Till vänster är mormor's Maja och till höger har vi Melissa Jarlsten's från Kärra i Västra Götaland katt (tror jag), även den kallad Maja. Hittade denna lilla Maja-liknande krabbat på Bilddagboken.


 


Stackars resenärer..

Gillade Maria's blogg-inlägg idag

speciellt delen där det stod
"Jag VILL INTE leva som på 60-talet!"

Jag förstår hennes ilska och vrede emot vulkanutbrottet, men just det där inlägget hade ju endel humor i sig också trotts allt.

Men jag lider faktiskt med henne eftersom att experterna inte riktigt vet när askmolnet ska försvinna. Det ända dom vet är att ett askmoln kan hålla på av och till under ett år eller mer. Och vad det gäller för flygtrafiken så är det också helt oklart när det kommer i gång igen. Det beror dels på hur mycket aska som produceras, på hur mycket is som smälter och på hur vindarna blåser.
Det som är som pricken över i är att grannvulkanen Katla också löper stor risk för att få ett utbrott.

Stackars folk som ska resa säger jag bara..

Redovisningen på dryck-produktionen i onsdags

En grej som jag glömde att skriva i onsdags ar om hur redovisningen på mediaproduktionen gick.  - Den gick över all förväntand, nästan pinsam ett tag.

Jag hade gjort en produktion, i det här fallet en reklam om Fanta på ca 1minut, som jag var lite sådär små halv missnöjd med kan man nog säga. Men när den visades på projektorn kändes det faktiskt rätt så okej, men fortfarande så att jag kunde ha gjort det bättre. Men nu kommer vi till grejen, jag fick jättemycket beröm av den! Rich såg nästan lite ställd ut när han skulle ge mig feedback och ja, resten av klassen hade väl ungefär samma min. Det enda dem sa var att jag skulle ha bytt ut typsnitt, annars tyckte dem jättebra om den.

Kändes lite smått pinsamt att verkligen känna sig så överlägset bra. Jag är ingen som vill sitta och skryta över vad jag gör, jag vet att jag duger, det räcker liksom för mig. Jag är mer så att om någon frågar mig om de får se olika arbeten som jag har gjort då känns det bra, men när man ska sitta sådär som en konferans liknande lektion och tycka till om andras verk så känns det nästan hemskt.

Visst är der roligt att folk tycker att jag är bra, speciellt folk som kanske inte ser mig annars och kanske inte tror att jag kan saker som en tjej kanske inte egentligen ska kunna enligt dem. Men det känns ändå så himla knasigt.

Så man skulle nog kunna säg att samtidigt som det är så himla skönt att höra att man har gjort ett bra jobb och blir mer motiverad blir man också lite blyg över att verkligen glänsa i sig själv.


John Mayer



Jag hittade denna underbara skiva för någon dagsen, John Mayer Battle Studies. Verkligen en jättebra skiva men som vanligt fastnade jag mer vid vissa låtar än andra, bland annat Assasin, Heartbreak Warfare och Who says. Assasin känner jag mig igen mig lite grann i nu faktiskt också, även om låten i sig inte säger så mycket, så tilltalar den mig på något vis.  (Klicka på bilden för att komma till hans nya skiva)

Två fynd!

köpte en jättefin ring idag på Gina tricot och ett par örhängen. Priset på ringen behöver man man ju inte nämna, men örhängena var billiga iallafall 20spänn! (bild kanske kommer senare)

Ikväll blir det till att fortsätta pluggningen med körkortet och skriva en liten kort rapport om engelska boken.


Onsdag och snart helg.

Hör och häpna, jag sprang inte till bussen idag heller. Jag kunde gå i lugn och ro, (Hann dock inte knyta skosnörena, haha, eller också kanske det var mer att jag glömde det.. vet inte riktigt.. ) var praktist inge stress alls imorse, vaknade som vanligt vid 05:50 gick och duschade sedan gick jag till mormor för att släppa ut Maja som hade varit själv under natten, men som räknat så ville hon inte vara ute så hon följde med mig hem igen, där det blev morgonmys med frukost, tidning och P3. Inte helt tokigt.

Läste om hur eleverna på elprogrammet på Torsberg hade satt upp en övervakningskamera över ett skatbo som finns alldeles utan för skolan. Då när jag läste det kändes det lite som att dom inte har så mycket att göra, jag menar, studera skator, när man går elprogrammet? Haha men visst, det var väl en rolig idé ändå antar jag..

Här är iallafall länken för er som är nyfikna på hur skatans "lya" ser ut.
http://www.torsbergsgymnasiet.se/blogg/?p=1510


Glömde ju nästan bort det viktigaste!!
jag klarade fas F idag på teorin, den förbannade fasen, jag lyckades äntligen!


Hello sunshine

Man mår rätt mycket bättre nu när solen har börjat kikat fram mer och mer, det är ju tillochmed soligt på morgonen när man går till bussen. Ja, har fått gått till bussen nu både idag och igår för jag har haft så mycket tid över, antagligen är det lite för solen skull, att det känns lättare att kliva upp när man ser att det inte är typ 40 minus grader ute. Lika känns det inte lika obehagligt att kliva av bussen nere på stan för att ställa sig att vänta på nästa buss, förr var det svinkallt men nu är det som sagt helt okej. Rätt skönt att stå där i några minuter och få solen i ögonen för en kort stund. Sen är det heeelt okej att få lite solsken på sig i bussen också, det värmer.

Så det är inte så pjåkigt just nu.. Ja om man bortser ifrån att jag har typ tusen grejer till skolan som ska göras dvs.. PLUS arbetsprover till ansökan till Idévärlden som ska fixas snart nog. Förutom det, 
så är allting helt okej.

Mat tävling!

Nu är det ju såhär att jag är med i en tävling som Kalasgott har fixat. Det jag tävlar om är ett cupcake-kit ifrån Lyckas Med Mat

Mina tre favoritprodukter är:
Muffinsträdet, den roliga kakspritsen och muffinsformarna






Lite små ångest över allting

Första skoldagen efter påsklovet är avklarad och återigen fick vi reda på att det inte alls är långt kvar innan vi tar studenten, som om det vore någon nyhet. Som om vi inte har vetat att under alla dessa år att våren 2010 kommer gå jättesnabbt med alla dessa förberedelser inför studenten och hela kalaset och att vi snart kommer stå där med varsitt plakat och skrika ut över hela Hudiksvall och sedan aldrig mer behöva komma tillbaka. Tydligen inte.

Idag var en dag som jag faktiskt såg lite fram emot, att ha projekt hela dagen så att jag kunde få allt klart och jag kunde koncentrera mig på körkortet riktigt. Men schi fick jag! Vi har gått igenom de olika delarna i nationella proven i svenska B hela dagen. Så nu sitter jag här igen med allting igen och det känns piss. Jag vill ha körkort nu, så här lagomt på våren så jag kan ta mig hur jag vill och när jag vill. Slippa åka buss fram och tillbaka till skolan precis som alla andra. Men än så länge får jag nöja mig med att sitta här och försöka föreställa sig hur man kommer känna sig med ett körkort.   

Och jag kan ju trösta mig med att jag hittade en jättebra bok (så bra att jag funderar på att köpa den) till engelskan att läsa, efter ca 1½ vecka så är jag snart klar med boken, eller jag är förmodligen klar med den ikväll, lagomt till redovisningen imorgon. Så det känns ju bra att jag kan någonting iallafall.


Dag i Gävle

Var ner och kikade i PEWE & BOJJE (?) tatuerings studion där min syster håller till numera. Var nog mest för att mamma skulle se att det faktiskt går bra att vara tatuerare och att man faktiskt kan försörja sig på det. Så mamma var väl som lite i extas när hon såg allting, skulle knäppa kort ge tusen frågor och vara bara jättenyfiken på allting.

Efter våran mer liknande sightseeing för japaner i tatueringsstudion så åkte jag, mamma och Maria till Valbo för att kika runt. Och tanken var ju först och främst att jag skulle hitta någonting till studenten eftersom min klänning bara helt plötsligt fick högre pris.......

tyvärr så hittade jag inte hela utstyrseln till studenten, men jag köpte en vit kofta som jag kan ha ifall det blir kallt tänkte jag. Passade även på att köpa en ljusgrå kofta, nya örhängen + plastpluppar, duschcreme, body lotion, shimmer lotion och nog kanske det bästa köpet på hela dagen, underkläderna! hittade dem på Gina Tricot för 58kr.  

Blogg design

Haha sånt här är så typiskt mig, börja med någonting och sedan efter en kvart-tjugo minuter tappa tålamodet om det inte går bra.

Nu låter jag bloggen se lite knasig ut, jag orkar inte leta efter nå jävla Htlm-koder och skit. Det får se rörigt ut ett tag nu tills jag orkar med att fixa till det.


Jaha, där var den studenklänningen..

Har jag sagt någon gång i de tidigare inläggen att jag hittade en vit klänning på Tradera som jag ville ha till studenten?

Isåfall har jag sagt det nu. Så i lördags när vi ar ute i forneby på "påsk-fest" så satt jag och lurpassade på klänningen eftersom den skulle gå ut då samma kväll, och när det var ca en kvar kvar la jag ett bud och fick den tillslut för 93kronor. Så jag väntade på ett vinnarmail ifrån hon som la ut annonsen, men jag fick aldrig någonting så jag hörde av mig till henne i måndags och frågade om hon hade glömt bort mig.

Och kan ni gissa vem som skickar mail idag om att jag ska betala 250kronor för en studentklänning? Hon som hade lagt ut studentklänningen som jag la bud på i lördags.

"hej nej då ingen krångel hos mig är det inte, men jag säljer den gör 250kr, änrdade summan men det gick inte, om det är okej så kan du få den :D"
 
Så mamma ringde och pratade med henne och sa att hon förstod vad hon menade med mailet och att hon inte kan höja priset om auktionen redan är avslutad eftersom ett bud är alltid bindande och om hon inte håller det, så skulle i bli tvungna att lämna dåligt omdöme.  Men då hon sa att hon hade sålt den till någon annan för 250kronor och sedan sa hon tack och la på. Och tydligen var det någon utlänning dels med tanken på hur hon hade skrivit i mailet och hur hon hennes svenska var så dålig.

Dumhuve.


Så nu är jag ute på jakt efter en ny klänning.


Påskhelgen över och jag lever fortfarande

Påskhelgen är över, har varit rätt full rulle kan man nog säga. Fick lov i torsdags, fredags fest i Arbrå/Forneby, lördagen bestod av sittandes ute i forneby fram tills vi fick för oss att åka hem och ta det lungt, Söndags blev det fest igen och även utgång denna gång. Första söndagen jag har varit ut på krogen för iövrigt och första gången jag var in på krogen med Maria, haha. Dock var det väldigt klent med folk, men det är väl antagligen för att alla var ute på fredag och lördag och inte orkade köra en tredagars. Men det funkade ändå. Och igår var det påskmat på menyn inne hos mormor, så hela släkten var dit och åt sedan gick vi in till oss för att äta födelsedagsfika eftersom mamma fyller år idag. 
Så nu är det nog första dagen sen i torsdags jag inte har någonting planerat eller där jag är "inplanerad" eller halft iallafall, släkten ifrån Hällbo kommer ikväll någon gång. Men dom är inte så värst många så det blir nog rätt så lugnt.

Har iallafall planer på att plugga lite nu på dagen. Så som engelska, samhälle och projketarbetet med min studentbok, har nämligen stått väldigt stilla med den nu ett tag så lång tid att jag inte ens kommer ihåg själv när jag sist jobbade på den. Men nu har jag letat upp lite insiprationskällor som jag kan få lite idéer av så man kan ju hoppas på att det kommer gå lite bättre nu.


The Baseballs till Stenegård!

"Jag vet jag såg det på facebook!" har verkligen fått sin roll för mig. Som idag tillexempel så såg jag på facebook att min klasskompis, lovisa, hade beställt biljetter till The Baseballs som tydligen skulle komma till Stenegård i Järvsö! Blev som helt extas, jag vill också gå. Perfekt tid också, 4augusti då när sommaren verkligen har kommit igång och det är varmt och skönt ute.

 Jag måste höra runt med lite folk ifall dom ska med, för jag vet att dom har verkligen gått hem hos fler än bara mig.