Upd.

Var ner en sväng på Grillnatta igår kväll med Maria och Mathias och som vanligt var det fullsmockat med folk, så mycket folk tror jag inte det ens bor i hela Bollnäs. Eller också är det som sagt Brännbollsyran OCH Grillnatta folk i Bollnäs unnar sig att gå ut och kika lite, resten av året sitter de hemma i sina hus. Man skulle ju nästan kunna tro det iallafall. 

Blev inget större fynd för min del. En burk hårinpackning och ett halsband båda grejerna från Åhléns. Stod och kikade på ett par jeans också, men det känns som om jag kan spara med det ett tag. Hitills, vilket är nu under ungefär 3månader, har jag hittat par jeans. Så dom plus mina andra jeans som ligger i garderoben, räcker nog för ett tag till. 

Och ja idag har det verkligen varit en seeeeegdag. Vaknade av att jag började hosta, har hamnat i det där stadiet i min förkyldning där man bara hostar och hostar och det inte leder någon vart, utan det retar bara halsen mer och mer, dessutom är det alltid som värst när man ska till och lägga sig eller på morgonen när man bara vill ligga kvar i sängen en stund till. Hur som helst. Efter allt hostande så begav Mathias och jag oss iväg till Alfta en sväng eftersom det var marknad där och vi hade inte någonting annat inplanerat idag. Dock var det lite överskattat av oss. Det gick på 5minuter sedan hade vi gått igenom hela marknaden.  Trotts det så försökte vi få tiden att gå lite så vi gick in mot Alfta där vi kikade in på Ekmans och sedan köpte en varsin glass. Sen fick vi nog och åkte mot Bollnäs igen där vi stannade och käkade på Jontas. Och det gott folk, det satt inte helt fel.

Var tog solen vägen?

Tar på sig jeans för första gången i sommar, jeans som varken är trekvarts eller avklippta till shorts, idag är det långbyxor.
Var tog solen vägen?

Brännbollsyran

Som alla, iallafall här i Bollnäs, vet så är det brännbollsyran. Ungefär den ända helgen på hela året då i princip hela Bollnäs plus lite till folk som är på genomresa är ut på krogen. Först sitter alla och hejar på sina respektive, vänner som pojk/flickvänner som är med i brännbollsturneringen under dagen, tar någon öl och bara sitter och tar det lugnt medans sedan mot kvällsidan allting börjar röra sig lite mer, där dom flesta drar sig ut mot Terassen och tar sig några fler öl och ännu några fler öl.

Jag hade inte alls klagat på att vara med i det tåget. Dock är jag både förkyld och bortlovad som kattvakt och chaffis så jag kan ju ändå glömma det.

Men just tanken på att det finns den möjligheten, tar kål på mig ännu mer än vad förkyldningen gör.

Att något så enkelt kan bli så snyggt

Panasonic har tagit sina hörlurs förpackningar till en helt annan dimension, att göra det fint igenom det som ska användas, dvs hörlurarna. Jag gillade idén skarpt!




årets snyggaste kollage, haha!



Nelly tävling



Är med och tävlar i Nelly's sko tävling, designa din egna sko.
Klicka på animationen för att komma till mina tre bidrag.
(som jag absolut tycker förtjänar en och en annan
röst från en massa snälla själar)


Man kan ju alltid testa på ifall man har någon lycka eller inte,
om inte annat så är det en sysselsättning för en stund.

En tjuvtitt i min plånbok




Woho, första animationen!
Tack till
Lina Flodins!

Nagellack!

Som sagt, inhandlade lite nagellack härom dagen. 
Svart, limegrönt och lila!
Mumma!

Hasta lá vista!

Jag kan äntligen meddela att jag har fått bort mina gelénaglar! Kändes som att det var dags att ta bort dom när dom hade växt ut nästan till mitten på mina vanliga naglar. Gjorde dom dagen vi skulle ha studentmiddag med klassen, vilket var den 8 juni och nu är det ju 19 juli! Har för mig att det kostade 550kronor att göra och nu efter ha haft dom lite mer i än månad så kan jag säga att det har kostat mig ungefär 13kronor om dagen, så jag kan ju verkligen säga att det var värt pengarna. Dock blir det inge mer lösnaglar nu på ett tag för min del, det var roligt så länge det varade. Nu har jag istället köpt en massa fina nagellack som jag kan frossa i!


Sägensafari

Var på världens mysigaste grej igår, ute teater eller vad man ska kalla det.
Kan ha varit det roligaste hitills i sommar iallafall.
Skrek iallafall som en liten gris och sprang som en gasell ett tag.


Onsdag

Katten mår mycket bättre nu, behövdes inget veterinär besök, hon återhämtade sig bra själv, tydligen. Dock tyckte jag själv att vi skulle åkt dit och kolla så att allting var rätt, men mormor tyckte inte det det var mer som "hon klarar sig så bra själv." Dock tycker jag att det låter smartast att man åker dit en gång för mycket än en gång för lite.

hur som helst så har jag fått reda på EN som jag kommer att gå i samma klass som. Någon vid namn Linn Johansson, ingen blekaste vem det är, men det är iallafall ett steg närmare en klass. Känns mest spännande var det är för filurer jag kommer att gå med och att det förhoppningsvis är sådana personer som verkligen är intresserad utav utbildningen och inte går där bara för att gå någonting, lite så var det i min förra klass kändes det som och det var inte så speciellt roligt. Tror dessutom att man utvecklas mer om folk verkligen är insatta i de dem gör, man lär sig liksom av varandra då.

Nu ska jag ut i solen för att förbättra min bränna. Måste ta och sola ryggen och baksida av benen.. är inte riktigt samma färg där som framsidan av kroppen. Beror väl mest på att jag har suttit med virkningen ute i solen och att det är bekvämast att sitta upp.
Imorgon ska jag iväg på Sägensafari!

Oskar Linnros




Från och med du - Oskar Linnros
Annie Hall - Oskar Linnros

Kissemissen

Katten mår verkligen inte bra idag. Möttes av en halvt haltande och till tuffsad Maja som kom från buskarna imorse. Såg inte alls nå vidare pigg ut. Någonting har hänt med hennes vänstra sida, om det är tassen eller om det är axelpartiet på henne, någonting är det iallafall.
Ringde till veterinären i slottet i dalen för att fråga om hur vi skulle göra, ifall vi skulle in med henne eller om vi skulle spara och se hur hon mådde. Det dem kom fram till var att vi ska dit imorgonbitti, 09.30, för att göra en undersökning på henne.

Lillstackarn, har ju knappt kurra någonting idag vilket hon annars jämt gör, så nog har hon ont. :(

Kalasdag

Bokstavligen kalasdag.

Först och främst erbjöds sig dagen med solsken och VARMA vindar vilket var hur skönt som helst, Fika i trädgården med Mormor, solbränna, förmodligen ett sommarjobb(!) och firande av min yngsta kusin, Lisa, som fyllde år, heeela sjutton år. Så snart nog ser man henne ute på vägarna och på krogen, haha. Och som grädde på moset fick jag se små igelkottsungar. (det som var dåligt var att jag inte hade någon kamera inärheten och att jag istället fick ta mobilkameran)


Det som fattades nu var ju vara en utgång på det. Dock finns det ingen som verkar vara så värst på. Men jag antar att det kommer fler dagar!

Imorgon ska jag ner på stan en sväng med mormor som skulle in på banken och jag själv ska in till garnaffären och köpa "kanelbulle-garn" och "jordgubbsblads-garn" helt utan och jordgubbarna var tydligen efterfrågade just nu. Så nu gäller det att fixa fram dom lite snabbt.

Fuldans


http://fuldans.se/?v=bzvushehoc
Älskar låten. :D

Soliga dagar

Som alla andra soliga dagar har jag inte gjort någonting annat än den här soliga dagen, legat ute på min brassestol i solen på baksidan. Faktiskt så har jag roat mig med att virka små jordgubbar eftersom jag och mamma håller på att sälja lite smått (virkade jordgubbar, bakelser och tårtor) och nu hade tydligen mina jordgubbar blivit slutsålda. Så nu blir det till att göra massproduktion av jordgubbar eftersom det visst var folk som köpte dom och som sedan blev efterfrågade. Håller även på med små dammsugare, ni vet dom där små brun gröna bakelserna eller vad man ska kalla det. Känns lite roligt att man får in lite pengar, dock kanske inte sådär super mycket, men alltid någonting, speciellt på någonting kul, haha!

(Och ja, jag ska lägga upp bilder så småning om på allt vi har pysslat ihop. Min favorit är än sålänge gräddtårtan med jordgubbarna på som vi har pysslat ihop tillsammans! Bild kommer såklart på den med!)

Imorgon blev det iallafall bestämt att jag och Maria ska iväg en sväng till Orbaden för att bättra på brännan lite, kan behövas för min del eftersom jag har suttit i brassestolen hela dagarna vilket betyder att jag nästintill är vit på hela rygg, axlar och ben. Dock inte helt vit, jag råkade bränna mig förra veckan, så jag är väl kanske lite röd mitt på ryggen... men annars så! Brun på ena sidan och vit på andra sidan. Känns som Orbaden var en bra idé att besöka med gott sällskap dessutom!

Skillnad på Victoria och Victoria?

Kom och tänka på en grej nu när jag satt och kikade på MTV Movie Awards, ni som har sett Eclipse, såg ni någonting annorlunda med Victoria?

I dom tidigare filmerna (Twilight & New Moon) har Victoria spelats utav Rachelle Lefevre men som nu i Eclipse har blivit ersatt med skådespelaren Bryce Dallas Howard. Jag nämnde nog det här för några månader sen när det kom upp dock har jag ingenaning varför det blev bestämt att dom skulle byta skådespelare på Victoria.
Nu dock efter lite efter forskning så tror jag att jag har fått grepp om det.

Enligt Summit så är det pågrund av att Rachelle var med i inspelning av filmen Barney's Version som började sin inspelning samtidigt som inspelningen av Eclipse pågick, som vilket i sig gjorde att det gick ihop med de inspelning scheman som fanns. Det gjorde att Summit valde att ersätta henne. Rachelle har i sin tur själv gått ut och sagt att hon blev lika förvånad över Summits beslut som vi andra. Hon säger att hon aldrig kunnat föreställa sig att förlora ett 3-månaders jobb på grund av 10 dagars inspelning på ett annat ställe men att hon är tacksam för fansens stöd o sårad av Summits beslut att gå vidare utan henne.



Det var någon gång i våras som jag fört fick höra om att Victoria skulle få spelas av en annan skådespelare och då tänkte jag att det kommer dom aldrig att lyckas med, jag blev lite små nojig över att hela filmen inte skull bli det samma vare bytet av skådespelerska. Men det gick faktiskt helt okej att kolla, det var inte alls lika illa som jag trodde att det skulle vara. Det är nog faktiskt så att om man inte vet om det, så tänker man nog inte heller på det. Men som sagt även fast att det kändes lite riskabelt att byta skådespelerska sådär mitt upp i, så var det helt okej, konstigt nog.

Eclipse

Dagen tillbringades först och främst hos tandläkaren som konstaterade för hundrafyrtioelfte gången att jag hade tandsten, men jag har alltid haft det så det kommer aldrig som en nyhet. Dock att jag hade det mellan två tänder, det var någonting nytt. Så jag fick en ny tid, nån gång i september, då dom ska fixa bort det på nå vis. Så nu är det ett till datum att gruva sig över. Jag som trodde det skulle vara lungt nu efter det här besöket, men icke, tandläkaren tycker verkligen om mig.

Efter tandläkar besöket köpte jag jordgubbar och sen åkte jag hem och åt lite korv och maccaroner då också Maria dök upp och strax sedan fick vi skynda oss ner på staden efter som familjen Sandström alltid är ute i sista sekund. Tåget till Gävle kom precis in på stationen då när vi kom dit, så vi hann ju med och det var ju huvudsaken.
Väl i Gävle gick vi och hämtade ut biljetterna på SF till Eclipse och eftersom det var drygt 2 timmar innan bion började så passade vi på med en liten runda på stan. Är nog första gången på länge som jag har klarat mig att handla på en hundralapp och ändå känt mig nöjd, haha. Blev en jättemysig sjal från H&M, örhängen och trosor ifrån Gina Tricot.

Och ja, jag kan ju bara notera att Eclipse gjorde att hela Twilight sagan fick sig ett lyft. Efter förra filmen, New Moon, trodde jag att det skulle bli en jätteflopp och jag blev näst intill besviken på den då. Men nu såhär i efterhand efter att ha sett Eclipse kändes New Moon mer som en "lednings-film" till Eclipse. Nu är det bara att hålla ögonen öppna och se när den kommer ut på Dvd.