Simons cat


Sommartidsbesvär

Det är det här jag hatar mest av allt när det slår om så att man måste byta till sommartid. Notera klockan, 07:47, inte brukar jag sitta här då? Nej, jag brukar sitta på en buss vid den här tiden, strax i Söderhamn.

Men varför sitter jag då här?
Jo, för att jag missade stadsbussen precis imorse. När jag hade tagit min lilla "morgon-springtur" hemifrån till bussen så ser jag så ser jag bussen åka, så jag vinkar som en tok. Men inte stannar han, nej, han åker bara vidare. Så det var lite där det började. hur som helst så sprang jag tillbaka hem sa åt mamma att jag missade bussen, så det att ta vovlo-räsen ner på stan, men halvvägs dit ner så upptäcker jag att jag varken har mobilen eller plånboken med mig, så vi får helt enkelt vända. (Vid det lagret var buss 172 helt uteslutet) väl hemma drog sökandet igång efter mobilen och plånboken och vet ni vart jag hittar dem? nere i källaren.. utav alla ställen.

sprang ut till bilden och åkte för andra gången ner mot stan för att nu försöka sig hinna på xtåget 07:13, kommer ner precis till 07:12 men precis när jag ska till och öppna bildörren så ser jag tåget åka iväg.

Jag som hade tajmat in allt så bra med vintertiden! Då visste jag exakt när stadbussen åkte här ifrån Granberg.(har förresten deignat en egen bikini på nelly igår, så rösta på den!
klicka här för att rösta!)

New Moon

Man kan inte påstå att jag har varit sådär jätteaktiv idag, vilket var tänkt. Jag har i princip bara suttit i soffan och latat mig. Kolla på lite film, käka lite chips, ätit pizza, druckit coca cola och gjort små pappersblommor. Dock var det ingen film som helst jag kollade på, utan det var New Moon. Köpte den iförrgår på Åhlens, stod och velade mellan det vanliga standarden som man brukar köpa eller den "exklusiva"- verisonen. Men det blev den "vanliga" för min del, kände inte att jag ville punda ut nästan 400spänn på det. Kanske köper det senare när det har blivit lite billigare.

Har sett filmen en gång tidigare också, med maria. Då med kanske inte det bästa kvalitén, men jag har sett den iallafall. Och jag tycker nog lika som då, visst är den helt okej att kolla på, men det känns mer som om hela filmen är introduktion vad som kommer hända i nästa, Eclipse. Sen är den ganska så förutsägbar. Men, det är ju Twilight så man kan ju inte annat än att dras med i strömmen och säga att den är bra ändå.

Men någonting jag såg på extramatrialet, sneak peak på Eclipse (och har även hört) var att "Victoria" ska få ett byta av skådespelare, från Rachelle Lefevre till en tjej som heter Bryce Dallas Howard (helt okänd för mig.) Det är nog det värsta som kan hända, att byta ut en skådespelare till någon annan när redan hon har gjort två filmer.. Då kunde hon väl lika gärna ha fullgjort hela serien. Vet dock inte vad som gjorde att dem bytte ut skådespelaren. Men jag ska nog ta och kolla runt, någonstans borde det stå.

Från Rachelle LefevreTill Bryce Dallas HowardLördag

Var ner på biblioteket igår när jag kom med bussen ifrån Hudik och tänkte låna en engelskbok till skolan, hade sett en förut som jag tänkte ta men den fanns tydligen inte inne. Så efter mycket om och men så hittade jag en annan bok (som jag faktiskt tror är rätt bra också) som handlar om en 16årig tjej som är döende och har gjort upp en lista med tio saker hon ska göra innan hon dör. Läste lite snabbt i den då när jag stod på bibblan också så den verkar faktiskt helt okej, så jag kanske inte heller behöver tvinga mig igenom den här engelska uppgiften vi har fått ifrån skolan trotts allt.

Lånade även en annan bok om hur man gör kort. Allt ifrån födelsedagskort till inbjudningskort till placeringskort. Så det kommer nog bli att jag testar att göra någonting utav det. Mamma fyller ju år snart också så man kanske gör någonting till henne.

och när jag för en gång skull var i gång och lånade böcker tänkte jag ocskå att jag skulle låna hem en annan bok, en om amirgurumi. Har stått och kikat i den förut när jag har varit in och hittade då en massa fint som jag ville göra, men jag hade otur igår, den var redan utlånad. Och hon i disken påstod att boken jag hade kollat i tidigare hade varit en barnbok men det tvivlade jag på, det var mönster så att jag knappt själv kunde förstå, så det kändes inte som hon hade någon stor koll över vad det var riktigt. Men, jag har faktiskt en amirgurumi-bok, en egen, fick en av min syster när jag var ner till henne. Men jag har inte haft tid med att virka någonting nu på senaste tid, har haft rätt fullt upp av en massa annat. Sen om jag måste erkänna, har jag blivit lite avskräckt att virka sen den där lilla olyckan med virknålen och min tumme hände. Det var rätt läskigt..

Utvecklingssamtalet

fick en liten energikick idag på utvecklingssamtalet med Pia. Det visade sig att jag hade sju MVG, sju VG och fem G, kan man begära så mycket mer liksom? jag visste att jag hade mist tre MVG sen ettan, men inte att dom nu hade vuxit till sju stycken! Känns enormt skönt i vilket fall som helst. Kunde även norpa åt mig åtminstonde ett mvg eller vg till i samhälle och i natur, så det blir nog att sikta på det.

dagens klapp på huvudet var längesen också, borde vara mer av det.
dagens klapp på huvudet är kanske ganska givet? Den går till mig, flera gånger om!

Jag är bra duktig ibland.

Tiden innan uvecklingssamtalet satt jag och var lite orolig över vad Pia skulle säga om min frånvaro, den har ju varit lite sisådär nu på senaste tiden. Har inte varit i skolan någon hel vecka på jag vet inte hur länge.. MEN, det var inga problem där heller, endast 1,5% oanmäldfrånvara och den totala närvaron låg på 78% så det kanske inte heller var någonting att klaga på, haha.

Tisdag

första dagen i skolan efter studentkryssningen avklarad. Kan inte påstå att det var många som var i skolan idag,  på dom två första passen var vi bara 4stycken i min klass senare på eftermiddagen ramlade det in några fler, bland annat några som hade varit på Brandgaraget och haft ljud & ljus och några som hade varit på Varubolaget och fotat.

och eftersom det blev rätt tomt på folk, så hade man ingenting annat att göra än att plugga. haha, så jag fick äntligen klart min "news assigment" uppgift till engelska B. Vet inte hur länge jag har suttit och nött med den utan att ha kommit någonstans, men nu är den som sagt klar. Och det känns för jävla bra.

någonting som också känns bra är att jag har läst ut körkortsboken nu, så nu blir det att börja om igen och samtidigt ge fan på att sitta minst en timme om dagen med teorifrågorna. Hade det löftet tidigare också och det höll ett tag faktiskt, fram tills jag började känna mig lite halv sjuk då la jag ner det. Så det var någon vecka sen nu.. Men jag ska inte låta det ta längre! Jag ska börja plugga igen redan nu hade jag tänkt.


Studentkryssning

Så här dagen efter helgen var det väldans tungt att kliva upp. Hade redan räkna ut innan ens helgen hade varit att jag aldrig skulle orka upp nu idag, det stämde rätt rejält. Bara den korta stunden då när jag ringde till skolan för att sjukanmäla mig kände jag mig helt slut efter.

Hur helgen i sig var var väldans upp och ner för min del, blev rätt mycket stress när vi väl kom iväg, både med att stå och vänta på att få kliva på båten, kliva på båten, leta hytten, slänga in grejerna, springa till taxfreen, stå där med typ tusen andra i en kvart-tjugo minuter därefter påbörja kalaset. Men tji fick jag, jag fick världens magknip och grejer så jag drack inte alls mycket på lördag kvällen, det var rätt sämst. Men man kunde ju inte göra så mycket heller.. igår däremot kände jag mig mycket bättre, så då slank det ner lite fler cider. Så det vägde liksom upp lite grann.

Så även fast att det inte blev så som jag trodde så var jag hel nöjd att jag var med ändå. Jag tror att om jag inte hade varit där, då hade jag ångrat mig.

Nu har man det avklarat, så nu är det bara att invänta nästa markering i kalendern.. Studenten!

Lördag 20 mars

dagen är kommen, idag blir det att åka båt med brudsen!

åker pigg som en lärka, kommer hem sliten som ja, jag vet inte vad. Men så ska det vara!
Skepp ó hoj!


Fredag

huvudvärken sitter fortfarande i, inte lika mycket men den finns iallafall. Kände för att vara på den säkra sidan och stanna hemma och vila upp mig idag så jag känner mig någorlunda pigg tills imorgon.

ska ta och jobba med mitt projekt arbete ifall jag lyckas få igång illustrator, annars får jag väl göra nått annat. Engelska eller nått. Eller ingenting, haha. Packa borde jag göra, kolla igenom om det är någonting som ska tvättas och så också. 1dag kvar nu ju!

Blogg-logg

Idag var det en sån dag jag inte kan inget annat än att älska att ha i-projekt med Rich och att inte gå på en kommunalskola som följer "vanliga" regler och normer. Vi har fått skapa en blogg till för att dokumentera det grafiska vi gör, dels för våran egen skull och för Rich skull så han vet vad alla håller på med och igenom med det kan få det enklare när det kommer till betygsättning. Man skulle kunna kalla det hela för "Blogg-logg"

Startade upp min blogg alldeles just idag, så jag har inte hunnit alls långt med den. 
Upptäckte även att länknamnet stämmer inte heller det ska stå "medieproduktion" och inte "mediaproduktion" så jag får se hur jag ska fixa till det eller om jag helt enkelt låter det vara så ändrar jag det andra, så som headern.

Här kan ni iallafall gå in och kika på vad jag gör om dagarna:
http://mediaproduktion.blogg.se/


hur som helst så har jag haft sån spräng-huvudvärk nu dom två senaste dagarna, helt sjukt. Har kännts lite som om jag har dunkat in det i väggen, hoppat på det, och till sist kapa av mig huvudet, dela upp det i små bitar för att sedan limma ihop det igen. Mår med andra ord inte alls nå bra. Vore ju typiskt att bli sjuk nu när vi ska åka iväg på lördag..
Men, jag ska inte deppa så mycket nu. Jag ska försöka få det jävla körkortsteorin klar. Jag SKA ha det innan sommaren.

Skor!


Mina skor jag köpte igår!
 <3

 Lutar på att det blir dom på kryssningen till helgen,
dom och klänningen som jag köpte från tradera för några vekcor sedan.  
”Off with their heads!”

Alice i underlandet var ingen superfilm. Visst var den okej att kolla på, men inte en film som jag skulle tänka mig att köpa. Rätt snygg och så, men fortfarande ingen super film. Blev lite smått av besviken faktiskt på den eftersom jag hade så höga förhoppningar på den av det jag har sett från bilder, videoklipp osv.

hur som helst blev det en fredag-lördag gävle helg med min syster. Sprang runt lite på stan inne i Gävle i fredags och sen lördags åkte vi iväg på Biltema och kikade och sedan vidare ut till Valbo där vi till våran förvåning stängde klockan 6! Så vi hann inte med allting vi hade planerat, bland annat ikea, men det blir nog fler gånger.

köpte iallafall en väska, ett par vita vår skor och ett par supersnygga svarta klackskor med guld och leopard mösnter innuti. 8)Eclipse
wooho, kolla vad jag nyss hittade! Spännande.


Dåligaste dagen, på länge

Färgade håret igår, blev jättenöjd med resultatet då när jag var klar med allting, planerade att åka till Gävle för att kolla på kläder till studentkryssningen och träffa Elin.

Men chi fick jag. Vaknade inatt och gick på toa för att kissa och till min förvåning hade jag gult/brons/guld färgat hår. Så det var där allting började. Allting fortsatte utför där ifrån. Och jag fick allt sämre humör.

Så allting slutade i att jag sket i att åka och deppade här hemma.

MEN nu har jag ryckt upp mig, lite grann iallafall. Jag funderar på att alltingen lägga i fler ljusa slingor eller helt enkelt ta någon färg som jag färgar hela håret med. Och jag har lovat mig själv nu, att om jag någon gång ska färga håret fler gånger, så ska jag göra det hos frissan.


Dåligdag.

Sportlovet är igång och jag har misstankar om att jag har lyckats fått urinvägsinfektion.. jippie.
nu ska jag dricka en massa vatten, limevatten, tranbärsjuice och tamme fan allt jag kommer över som ska vara bra just emot urinvägsinfektion. 

Bra tajmat att få det såhär på lovet, kunde jag ändå inte ha fått det när jag gick i skolan iallafall!?

Lördag

Jag som trodde vintern aldrig skulle ta slut, men nu så helst plötsligt så är det soligt och jättevarmt ute! Funderar på att gå ut och sätta mig här på bron medans dom andra är och fyller upp badtunnan som vi ska ha tills ikväll.

en grej som jag såg nu när jag duschade var att mitt hår är en katastof just nu, haha och då säger jag inte det bara för att, utan det är verkligen så också. Utväxt, slitet i topparna och heelt platt. Så nu på lovet blir det nog till  att färga håret iallafall och kanske klippa topparna en sväng. Skulle vara grymt skönt att få gjort det dels innan man börjar i skolan igen och har fullt upp med det och innan vi åker iväg på studentkryssningen som är om två veckor (20/3-21/3)

Hittade just hemsidan till vår tävling som vi på skolan håller i, skrev lite grann om den förut. Men nu finns det mer info för er som kanske är nyfikna.
http://www.gladahudikgymnasiet.se/tavling/ dock är det bara för er som går första året på gymnasiet, åttan eller nian. Lite tråkigt om jag själv får säga. Men, det skulle bli någonting liknande på skolan sedan också, så man får väl kanske chansen att glänsa då istället. ;) haha

"lite lessen"

haha, var alldeles nyss in på min systers flickr och såg en bild som gjorde min dag.
under bilden stod det:

"lite lessen"lite lessen, minst sagt. Den dog bara några dagar efter detta fotot togs, haha.

Måndag

Förstår seriöst inte jag ens orkar med skolan nu förtiden.. vi har fått nå nytt skit som vi ska hålla på med ända fram till sommaren, någon slags tävling för folk som går i 8an upp till sista året på gymnasiet. Hela grejen känns som om skolan ska dra nytta av det eftersom vi kommer att få göra reklam för tvälingen för att så många som möjligt ska vara med, och igenom det så kommer vi också få göra reklam för skolan, sådär lagomt till alla väljer gymnasieval och allt.
Lagomt genomskinligt. Varför kunde dem inte bara säga det att dom ska använda oss för att göra reklam för skolan? Smartass.

Inte nog med att det har varit en undergång till dag så har ju inte vädret varit det bästa heller, snö snö snö och åter igen snö. Vi kommer snart att försvinna i all snö här snart.

Nu får det vara nog med klagandet, jag ska istället göra lite nytta nu, lite körkortsteori och sedan kan jag belöna mig med lite Glee och Familjen Annorlunda senare!