Måndag 30 november - Xqisit Speaker
Ny förvärv. Hittade denna söta lilla speaker på Clas Ohlson för 149:- och hade ett förvånadsvärt bra ljud för att kosta så lite. Dock kan jag inte använda den riktigt än pga. av att min mp3 är som sagt sönder och för att det var inte rätt sladdar så den passade inte till mobieln.. Men! Jag hittade en ny på blocket, en precis likadan för 800:- så den blir det till att önska sig i julklapp. Sen så skulle pappa kika ifall han kunde fixa en sladd som passade till telefon. Sen kan man lyssna på musik för fulla muggar! Detta gillas!

 


Söndag 29 november - mitt i natten 01.17

                  

  

Jag gillar den här bilden jättemycket, dels för bilden i sig och för att den påminner mig om så mycket saker.
Som när vi hade lånat Markus kartong och sprang i korridoren, la maccaroner på toa-sittsen, när vi gömde oss i en garderob målade konstverk till elevköket, när vi hade Erik Hassle - Hurtful maraton, té-kvällar, övernattningar, pasta carbonara måltider, sop-påse-åkning, varm korv med bröd och räksallad fika, söndagar, Ica maxi, egentligen skulle jag kunna rabbla upp hur mycket saker som helst.

Det jag vill komma till är att jag saknar allt det. Jag saknar Erika Mattsson.

Onsdag 25 novemer - regnig dag

Dagen har varit seg, inte gjort så speciellt mycket. Mest bara suttit och försökt få tiden gå. Min server krånglade i princip hela dagen också så det var lite jobbigt på det viset, dessutom kom internet lite som det själv ville. Så det gjorde nog också att jag inte hade sån stor motivation till att jobba.

Det ända "vettiga" jag kan säga att jag har gjort idag är att jag kollade på vart jag ska ta vägen efter studenten.
Hittade en utbildning i stockholm som verkade helt okej, men då är det ju det där med boende som förmodligen kommer att bli lite krångligt med tanken på att det är så lång väntetider på att hyra lägenhet.
Här är iallafall utbildningen jag kikade på:
http://www.studentum.se/Grafisk_design_Illustration_61911.htm

Men jag ska kika vidare, skulle helst vilja gå någonstans i Uppsala. Det är lagomt långt bort men ändå lagomt nära.


Berättade jag förresten någon gång att jag har beställt biljett till studentkryssingen? Om inte, så har jag sagt det nu. Kul ska det bli!


R.I.P

Jag antar att dom flesta har hört om den 18-åriga flickan som dog här i Bollnäs nu ihelgen. Hon hade varit på en hemma fest och hade troligen fått någonting i hennes glas vilket medförde att hon senare under natten/morgonen dog på Bollnäs sjukhus.

Jag själv känner inte flickan i sig, vet bara vem hon är och har vänner som känner henne. Men jag blir ändå så grymt ledsen när jag läser det här. Jag förstår inte hur någon annan människa kan lägga ner rent livsfarliga droger i ens annans glas, till vilken nytta? Vad tjänar han/hon på att göra någon annan människa medvetslös eller tillochmed som nu ifråga, att hon dör? Jag ser verkligen ingenting denna person kan ha haft någon nytta av det.

Vi satt och diskuterade detta vid matbordet idag och tänkte på hur hennes familj och anhöriga måste må, eftersom det hade ingenaning om vad som hade hänt förrens morgonen då allting ändå var över. En så ovisshet som man aldrig ens kunde ha föreställt sig.

Detta kanske gör så att folk i Bollnäs får upp ögonen för drogernas påverkan.


Läs mer på länkarna här nedanför:
http://helahalsingland.se/bollnas/bollnasc/1.1546206
http://helahalsingland.se/bollnas/1.1549824

Måndag 23 november - Iriver Clix2


Jag möttet av någonting väldigt tråkig idag på tåget hem, -min mp3 fungerade inte.
Trodde först det kund bero på att det kanske var för lite batteri så att jag inte kunde starta den men sen visade det sig att det hade blivit en spricka i skärmen. Så nu gäller det alltingen att leta efter en ny skärm till den eller helt och hållet köpa sig en ny, vilket låter för mig som en väldigt bra idé eftersom jag inte är så speciellt teknisk av mig på det viset.

Supertrist verkligen. Jag tyckte verkligen om den.
Så ifall det är någon som har en Iriver Clix2 liggandes hemma och vill bli av med den så tar jag gärna hand om den!


Torsdag 19 november - Svinufulensan


Idag var dommedagen kommen, vi fick våra grissprutor idag i skolan. Och jag kan ju säga att ta själva sprutan gick helt galant, det var bara att sätta sig där känna ett litet stick i armen och bli omplåstrad och sen var det klart. Ca en halvtimme efter fick man höra ifrån folk att dom hade börjat fått ont i armarna, men jag hade inte det.

Jag kände ingenting på hela dagen förrns vi skulle sluta, då började kom en sakta men säkert känsla av att ha träningsvärk i armen. Och innan jag hade kommit hem så hade jag ont i armen. Jag började ett tag på att fundera på ifall man lätt kunde inbilla sig att man fick ont, men nu när jag själv har varit med om det, så är det nog inte så. Man får nog verkligen ont.

Hur som helst så går jag varken baklänges eller har spasmiska ryck, så det är nog rätt lungt för min del när det gäller reaktioner på vaccinet.

Onsdag 18 november - Drygdag

Drygaste dagen på länge.
Dagen börjades med att vi hade i-projekt, hade dock ingen lärare så vi gjorde ingenting utan vi satt bara vid datorerna hela morgonen fram till lunch sen därefter hade vi projekt där jag inte heller gjorde så mycket. Kollade på lite miljötips osv. Och sen hade vi samhällskunskap sista passet, där vi tydligen hade fått en ny uppgift förra veckan. Kommuner, landsting, eu osv. Och som om inte skoldagen skulle vara dryg nog, så fick jag stå i bussen hela vägen ifrån Söderhamn tills två hållplatser innan jag skulle av här i Bollnäs. Det var lagomt drygt kan jag säga.

Och ja nu så har jag kämpat med att komma på någonting att prata om på ledarskapen imorgonbitti. Ett muntligt föredrag på 10minuter som ska innehålla VAK. Men jag kom inte fram till någonting vettigt, så jag ska prata om mitt gosedjur som jag hade när jag var liten. Vilket kommer bli jättehemskt på något vis.

DOCK, så har inte dagen varit helt dryg, inte för alla, speciellt inte för Erika, som fick körtkort idag!
Grattis igen. :D


Måndag 16 november - teori

Äntligen, äntligen, äntligen så klarade jag första fasen på körkortsteorin! Jag vet inte hur länge jag har kämpat med den. Förstår inte hur det kunde vara så jävla svårt med det för när jag hade mina körlektioner i hudik så satt jag ju och pluggade teorin emellan och då klarade jag ju både fas A och B på två veckor! Nu har jag fan suttit med fas A mer än två veckor, nästan pinsamt.

Dock läste jag också en annan som verkade ha haft samma problem med fas A, hur en vägledare är klädd. Jag känner igen mig väldigt mycket när jag läser det hon har skrivit faktiskt, haha, kolla det 
här

Men nu är jag på gång! Beräknad körkortsinnehavare är innan min födelsedag, så nu är det bara att pluggapluggaplugga och boka in halkbana och hela skiten!


Söndag 15 november - Gävle

Bestämde mig för att åka och hälsa på min syster nu ihelgen, tänkte att vi skulle kolla på Zombielands och göra cupcakes. Vilket vi också gjorde! Kollade på både Zombieland OCH bakade cupcakes som blev supergulliga med små hjärtan och kulor. Och ja, Zombieland var superbra den också för den delen, haha.

Nu blir det att hoppa in i duschen för att sedan sova för att sedan imorgon börja på en ny skolvecka..

Tisdag 10 november - @school

Sitter och håller på med affisch till arrangörs tvåorna, lämpligt nog ville dom ha en affisch som hade "nå bokaktigt" i sig och jag gjorde ju faktiskt en vector bok förra året som jag kan ha nytta av nu. Dock är det väldigt svårt att få vinklarna på sidorna att se verkliga ut. Men lite ska man ju ha att jobba med som sagt.

Och om ni undrar hur bao smakade som jag sa att jag skulle äta igår, så kan jag säga att det var ingenting för mig. Det första som slog mig när jag tog i den var att den liknade en fogmassa klump. Och varför? jo för att när vi fick våra fönster utbytna så var ju självklart fröken Sandström där och pillade på allting och för att få fast fönstrena så hade snickaren avnändt fogmassa, vilket jag blev jättenyfiken på och skulle känna på. Och självklat hade det inte torkat riktigt just då när jag kände. Så därför kan jag jämnföra bao med det. Lika segt och klibbigt.

en liten fråga, är det konstigt att man känner att det bubblar strax nedanför revbenen när man andas emellan åt? Det känns jävligt knepigt måste jag säga iallafall.

Måndag 9 november

Nyss hemkommen. Missade nämligen den första bussen från Söderham och hem föratt tåget var 4MINUTER försenat. Det är nästan sjukt hur lite det behövs för att hela kvällen kommer vara borta. Jag hade planerat att gjort körkortsteorin, samhällsuppgiften och påbörja det nya projektet som vi fick klart idag. Men just nu lutar det bara åt att det blir körkortsteori. Nog klagat.

Nu ska jag äta. Bao. kanske inte många som känner igen det, men det är en sorts deg fylld med grillat marinerat kött. Lät hur gott som helst tyckte jag. Man kan även känna igen dom ifrån Kung Fu Panda, som jag lämpligt nog kollade på nu ihelgen! Reccention om hur det smakade kommer senare, haha!

 


Söndag 8 November - Farsdag

Talar jag bara för mig själv när jag säger att Farsdagspresenter må vara det svåraste att komma på? Visst, min pappa har ju ett stort intresse för fiske och det var ju faktiskt tänkt att jag skulle köpa någonting sånt till honom först. Men, jag kan ju ingenting om det där, så det kändes rätt hopplöst ändå. Så mamma köpte en blombukett och en jordgubbstårta och sedan fick jag stå för Farsdagskortet. Som jag faktiskt blev rätt så nöjd med. Det känns ju dessutom mycket roligare att få ett kort som någon har gjort själv, än någonting man kan köpa på hemköp för 14.90:-  Dock blev det inte heelt och hållet så som jag ville, men det var på godväg iallafall.


Förutom farsdagsgrejen, så trodde jag seriöst att jag hade fått infulensan igår. Jag mådde inte alls nå bra. Illamående, yr, ont i huvudet, ont i lederna och ja, jag var bara helt borta i hela kroppen kändes det som. Idag dock känner jag mig lite bättre, illamåendet är borta men värken i lederna är fortfarande kvar..

Torsdag 5 november - McDonalds

Missade bussen idag i Söderhamn så jag och Helen bestämde oss för att ta ett besök på McDonalds efter ha sett "Super Size Me" (killen som åt på McDonalds till frukost, lunch och middag i en hel månad, just för att se vad det gav för resultat på kroppen av så mycket fet mat) i tisdags på engelska B. Jag tror alla har varit lite sugen på McDonalds mat. Dock har man ju ändå haft en lite äcklig baktanke om det hela. Hur som helst så gick vi dit och tog oss cheeseburgare just för att vi var hungriga och för att fördriva tiden tills nästa buss skulle gå.

Förutom McDonalds besök, så hade vi Foto B tidigare idag. Fick lära oss lite om ljussättning på porträtt. Rätt så rolig uppgift men ändå rätt krånglig. Dessutom blev jag rätt stressad just för att jag kände mig så låst till själva uppgiften, jag hade velat fotat bara ändå! Men det kommer nog framöver någon gång. Ska iallafall leta fram ett porträtt till nästa vecka som jag ska försöka att efterlikna på mitt vis, om jag förstod det rätt. Det kan ju bli rätt skoj. Har redan endel idéer om vad jag skulle kunna ta för porträtt.

Och idag, fick jag se en väldigt rolig foto idé. Små miniatyr figurer tillsammans med normal stora vardagliga grejer! Haha. Supersött. Fler bilder finns
här

   


Edward Scissorhands skärp?

Jag kollade nyss på hm's online shop och hittade detta skärp. Och den första tanken var
"Har dom fått inspiriation ifrån Edward Scissorhands?"Jag tyckte det var alldeles grymt för mycket på det. Här fick verkligen "Less is more" leva upp till sin betydelse.

Tisdag 3 november - Dag två

Så sant som skrivet, slut på lovet som gick så fort så att jag knappt själv hann med det kändes det som. Så nu är man tillbaka till vardagen igen. Bussåkande, pluggande och långa dagar. Dock är det ju ändå inte alls långt kvar till jullovet som nu iår tydligen blir lite extra långt! Så då har man ju någonting att se fram emot.

Var på Halloween fest i lördags hos Robin & Emil björklin, mitt ute i bushen, Herte. Hur trevligt som helst, träffade på Baste och även endel andra som jag känner sen förut. Så det var verkligen uppskattat. Tranan vet jag inte alls vad det blev av, men jag var roligt ändå. Dagen efter var dock inte alls rolig, eller första timmen iallafall. Jag kände mig verkligen spysjuk. Och det är just sånna gånger man börjar fundera om det verkligen var värt att gå ut. Jag kom fram till att det inte var det. Jag var tillochmed bakis hela dagen igår också så det säger ju endel. Men nu är jag på gång igen! Vilket känns skönt.

Bilder från Halloween kommer under kvällen.