Grafisk kokbok 3.0

MIN!

"-Både napp i restutangen och napp i baren!"

Första dagen är avklarad och ja, även fast att det är jäkligt tidigt att säga det men jag känner redan nu att jag kommer att trivas, den här klassen vet verkligen vad dom vill med hela utbildningen och har tillochmed kanske ansträngt sig lite mer för att komma in. Riktigt så var det inte i min gamla klass på gymnasiet, där tog dom in vilket folk som helst. Visst är det bra för dom som kanske inte kommer in på någonting annat, men det burkar oftast drabba hela klassen, vilket man ju kan se nu när man har 3år att blicka tillbaka på, den klassen var speciell och det är den här nya klassen med, men mer på ett bättre vis, känns det som just nu iallafall. (sen vet man ju inte vad som händer om 2-3veckor då alla har börjat känna sig lite mer hemma.. haha)

Hur som helst så gick dagen i överlag riktigt bra, hade information lite allmänt om skolan, rundtur och nu på eftermiddagen en liten föreläsning om en designer, Stefan Sagmeister, som startade en butikskedja i österrike, BLUE. Fick se lite snabbt om vad han hade gjort för att nå folk igenom sina annonser i tidningar osv. Hade verkligen ett annorlunda tänkande. Vilket vår lärare också ville att vi skulle ha i våran uppgift som vi fick strax efter också kan jag tänka mig. 

Uppgiften bestog av att vi skulle skulle få en resturang vid Ljusnan (Älven som rinner igenom Bollnäs) som vi skulle komma på ett namn på samt en logga även skulle vi komma på någonting typiskt med den resturangen som gör att den sticker ut ifrån de andra resturangerna och gör att man vill gå dit och äta. Och ja, det gick faktiskt riktigt bra, alla kom med jättemycket idéer! Man kan ju annars tro att det ska vara svårt en sånhär gång när man knappt vet vilka man går med, men det gick helt utan problem. Så bra att vi bestämde oss att vi kan ses imorgon klockan 11:30 istället för 10:00 som det var sagt från början. Riktiga lektionen startar vid ett tiden då vi ska ha redovisning på det vi har kommit på. 

Så över vad jag har sett och gjort idag, så känns allting jättebra. Känner dock en liten sorg i hjärtat att jag inte var en av dom som flyttade hit och bodde i ett rum i studentkorridoren, första året i hudik på elevhemmet var ju sjuktkul och nu får man tänka på att över hälften av klassen bor i studentkorridoren! Sinnessjukt. Dock kommer jag inte att flytta in, känns som om att det känns lite att byta ner sig från att ha allt betalt till att flytta in en studentkorridor med delad dusch och utan internet tror jag.... Äsch jag har det bra, jag har allting gratis och behöver dessutom inte ta nå lån! MEN lite tråkigt är det ändå om sanningen ska fram. ;)

För att få lite hum om vem Stefan Sagmeister är så slänger jag upp några verk han har gjort. 


Godnatt!

Säger nu godnatt och slänger in en cover på John Mayer's - Gravity


Skolstart!

Jag måste säga att den här helgen har nog varit det roligaste på länge, allt blev så impulsivt. Från att jag knappt visste om jag ens ville festa till att jag står gratis inbetald på Tranan. Bättre slut på sommarlovet kunde det ju inte ha varit!

Börjar som sagt i skolan igen imorgon, dock den här gången i en helt ny skola (tack&lov), med en ny utbildning och helt nya klasskompisar, vilket känns som en rätt så stor lättnad dels både till att få en normal vardag igen men också att få lite oväxling, 3år på ett och samma ställe som man tycker är lite sisådär, är inte så kul och jag tror definitivt att det här kommer bli roligare, om inte annat så slipper jag pendla så lång som jag gjorde tidigare, haha!

Men vad ska jag plugga?
Jo jag ska plugga på Idevärldens yrkesutbildning med inriktning grafisk design och kommunikation här i Bollnäs som kommer att ligga på 2år, så lagomt till världen ska gå under (2012) , då är jag klar med denna utbildning alltså, skämt och sido. Folk frågar ofta "hur orkar du med att plugga? jag skulle inte orka nå mer, jag är så trött på det. " Men det beror väl helt på VAD man pluggar? Och om man verkligen är intresserad i det man gör, då spelar det faktiskt inte någon roll om det tar lite tid till att komma dit man vill, känner jag iallafall. Visst känns det lite lockande att skaffa ett jobb och tjäna pengar, men så länge man vet vad man vill med det hela är en utbildning mist lika lockande! 
Jag införskaffade mig förresten ett nytt kollegieblock för någon dagsen också!
20kronor på Dollar Store inte alls dyrt, men ack så fint!


Fem sanningar om mig:

1. Jag har aldrig varit riktigt mörkrädd, men har börjat bli det nu sista tiden speciellt om jag är hemma själv.
2. jag är väldigt pysslig, vill gärna ha någonting att göra. Kan vara allt ifrån att sitta vid datorn och små greja med nått i illustrator/photoshop, scrapbooking, virka amigurumi.. som det har blivit mycket av nu under sommaren - jordgubbar. (Tjänat pengar på det har jag också gjort, haha!)
3. Har pendlat fram och tillbaka mellan Bollnäs och Hudiksvall i 1½ år under min gymnasietid (vilket var ungefär 4 timmar per dag)
4. Jag är väldigt matglad, äter alltid på någonting.
5. Jag är ruskigt dålig på matte, så när det kommer till att ränka och greja, då överlämnar jag gärna över det till någon annan med en fungerande hjärna.

En bild från dagens pyssel här hemma:
en uggla av gamla jeans, mammas "spill"-tyg och knappar!

 

Märks lite att jag börjar tröttna på att gå hemma nu, har varit hemma sen början på juni då när jag tog studenten. Och ja, jag har ju inte gjort så mycket i sommar... bara vart hemma? Så på måndag kommer det att bli skönt att komma få en någorlunda vardag igen!


J.J design

Kolla vilka små söta örhängen jag lyckade norpa åt mig på Tradera, små söta grodor som bokstavligen "hänger" i örat.  Huvudet och fram benen hänger på framsidan av örat medans resten av kroppen hänger bakom! Mamma har ett liknande örhänge i guld, vet inte om jag har lagt ut bild på det, men iallafall.. roligt med lite annorlunda örhängen!


Blogg design

Som ni ser så håller jag på att göra en liten renovering av min blogg. Den har varit alldeles för tråkig alldeles för länge nu känner jag, måste få lite nytt.

Så därför ber jag er att ha lite översyn på hur det ser ut, haha. Kanske inte går rätt alla gånger!
Gjorde världens fynd idag.

Stod och kollade på en höst jacka inne på Åhlens som skulle ha kostat mig 599:- stod och vägde mellan att köpa den eller en svart jättefin väska med dragkedjor för 299:- blev till sist att jag valde bort jackan och tog bara väskan. Tänkte att jag kanske kunde hitta någon bättre jacka men samtidigt hade jag den där tanken om hur det burkar bli för mig, med min vanliga tur så skulle jag förmodligen inte hittat någon annan. Men rätt som det var när vi var in på röda korset och kikade så hittade jag en exakt likadan jacka som jag kollade på, samma modell och allt det ända som skiljde var att den var mer som en regnjacka, vilket jag inte alls klagar på, se nu bara vad det har varit för väder dom senaste dagarna... 

Så jag fick både med mig en väska OCH en jacka hem idag. Och det blev inte ens 600kronor tillsammans, haha blev 359kronor om man ska vara exakt! Så jag tjänade ju 240kronor på detta, plus att jag kunde både köpa en jacka och en väska. Hade gjort mer ondare i hjärtat ifall jag hade lagt ut 898kronor ifall jag hade köpt den första jackan jag såg och väskan, tror jag inte ens hade köpt väskan i sånna fall hade blivit lite mycket pengar att göra av med på en och samma gång, haha!Nu måste jag kila iväg, ska åka och inhanlda ett kollegeblock och lite pennor samt AAA batterin till datamusen. Tjing!

Tävling

Återigen har jag anmält mig till en tävling, den här gången hos "Knorkan."
Man kan ju alltid testa sin lycka!


Gratiskläder

Jag har säkert berättat om den här sidan förut, men jag tar det igen för er som kanske har missat det.
Jag skrev förut om att jag var lite skeptiskt till detta eftersom det alltid brukar finnas en hacke med det när det står "GRATIS" det brukar kosta någonting i slutändan ändå, men faktiskt inte, jag har varit medlem på gratisklader.se ett bra tag nu, över ett år iallafall, och ja, det ända jag har fått det är ju mitt presentkort jag har samlat ihop poäng till.

Hur man samlar poängen till presentkortet är bland annat att man deltar i olika undersökningar, tävlingar, besöker hemsidor/bloggar, värva vänner samt om man tillexempelvis klickar hem någonting från Ellos, CDON, Nelly som är på kampanjen just nu. Allt detta ger dig poäng som du senare kan växla in som presentkort på Cubus, Nelly, JC, H&M, Jysk, Stadium eller Twilift och presentkorten kan hamna på 150kronor och 250kronor beronde på hur mycket poäng du har samlat ihop.

Ifall du tycker det låter bra, klicka då på banner här nedan för så kommer du direkt till gratisklader.se's hemsida!

Onsdag 25 augusti

Åh jag har så mycket tankar i huvudet nu så jag vet nästan inte själv vart jag ska ta vägen. 

Hur som helst så hittade jag lappen om när jag börjar i skolan igen, Måndag 30:e augusti klockan 10:00 i biosalongen. Vilket känns rätt så bra med tanken på att jag bara har gått och släpat fötterna efter mig hela sommaren och ja, nästan växt fast vid datorn. Men samtidigt som det har varit så skönt att inte behöva bry sig om någonting så klagar jag inte på att få komma in i en någorlunda vanlig vardag igen. 

Det ända jag vet vad jag ska kolla på nu innan jag börjar i skolan, är nog som är vartenda år,  pennor (blyerts & bläck), sudde och kollegeblock. Samt även en liten grej som egentligen inte alls har någonting med skolan att göra, det är bara en vill ha grej ändå, graffiti nagellack. Har sprungit på stan var och varannan dag och letat efter det men det ända jag har hittat är rosa eller ingenting alls. Verkar gå rätt fort innan dom är slut, så det gäller ju att hålla sig framme. Dock tror jag inte heller dom här hemma tar hem alla färger.. brukar vara så. Vet inte varför. 


Fångarna på fortet är tillbaka!

Älskar att fångarna på fortet är tillbaka igen efter jag vet inte hur många år!. Lika hyseriskt spännande varje gång när dom ska in och tävla om nycklar, ledtrådar eller för att hämta skatten, hinner dom eller hinner dom inte? Det riktigt kryper i skinnet på en! här kommer en hel radd på vilka som kommer att delta i årets Fångarna På Fortet:

Anchisa Wallström 
Andreas Andersson 
Andreas Halldén 
Andreas Larsson 
Ann Wilson 
Anna Book 
Anna Haag 
Anna Le Moine 
Arash Labaf 
Armand Krajnc 
Benjamin Wahlgren 
Blossom Tainton-Lindquist 
Carin Da Silva 
Casper Janebrink 
Cathrine Lindahl 
Charlotte Kalla 
Denise Lopez 
Dermont Clemenger 
Eddie Razaz 
Emil Jönsson 
Eva Lund 
Felicia Book 
Fredrik Karlsson 
Fredrik Larsson 
Gary Sundgren 
Henrik Palm 
Henrik Rongedal 
Isabella de Salareff 
Isabella Löwengrip 
Joacim Cans 
Johan Palm 
Johan Petersson 
Jonas Altberg 
Josefin Craaford 
Karl Petter Bergvall 
Kevin Borg 
Ljubomir Vranjes 
Lucette Rådström 
Magdalena Kowalczyk 
Magnus Rongedal 
Magnus Samuelsson 
Magnus Wislander 
Malin Ewerlöf Krepp 
Margarita Maiseyenka 
Marie Svan 
Markus Schenkenberg 
Melina Herrey 
Micael Delaoglou 
Mikael Eriksson 
Musse Hasselvall 
Niklas Alexandersson 
Oscar Dronjak 
Patrik Sjöberg 
Paulina Maria Danielsson 
Peja Lindholm 
Pernilla Wahlgren 
Peter Gustafsson 
Peter Larsson 
Petra Tungården 
Pontus Norgren 
Rabih Jaber 
Regina Lund 
Richard Herrey 
Robin Bryntesson 
Roderick Craaford 
Sara Lumholdt 
Sibel Redzep 
Stefan Nykvist 
Susanne Gunnarsson 
Themba Tainton 
Thilde Höök 
Thomas Bodström 
Tina Leijonborg 
Tintin Anderzon 
Tobias Karlsson 
Torbjörn Eriksson 
Usama Aziz 
Wendy Rådström 
Willy Björkman 
Zinat Pirzadeh

Stackarn, haha


Dag i gävle

Blev snabb visit till gävle idag, skulle kolla ifall jag hittade döskalle tröjan som jag publicerade i ett inlägg tidigare här, men "ne tyvärr, jag vet ingenting om den. Det kan hända att den inte kommer hit eftersom vi inte har allt i butiken som finns på internet.. Men du kan ju beställa från hemsidan om det är så" var det som jag fick som svar när jag frågade vart dom hade den. Och jag hade ju helst velat provat den innan.. Får nog fundera på det där iallafall.. Och tshirten med ugglan, den såg ju rosa ut på bilden men i själva verket var den beige/brun, så den kändes inte lika fin. Så det blev liksom inget av det jag hade planerat att köpa. Men som vanligt så hittar man någonting annat. Blev en randig tröja från H&M och ett grått linne med tryck på och en randig tubsjal från Gina tricot istället. 


jätteskön tröja som jag verkligen kommer att stormtrivas i!
H&M 129:-


Linne 149:-
&
tubsjalen var på rea, skulle ha kostat 149:- men fick den för 19:-

Var in och kikade hos systeryster också som har flyttat studion som försökte övertyga mig att tattuera mig, men det verkade det inte funka sådär jättebra för jag kom hem lika som jag åkte iallafall. Men någon gång, någon dag då antar jag att jag kommer få lite bläck i mig, är ju inte helt omöjligt precis. Gäller ju bara att komma på VAD man ska ha och VART man ska ha den.. Men det kommer väl någon snilleblixt förr eller senare.

dagens roligaste

The Farting + Hiccuping Kitteh - watch more funny videos

Jaha

Det blev varken Hudik eller Gävle idag med Erika, fråga mig inte varför, för det vet jag fortfarande inte. Fast egentligen ska jag bli förvånad?  haha, så här har det blivit varje gång när vi har sagt att vi ska hitta på någonting. 

Hur som helst så tänker jag åka imorgon, varesig någon vill med eller inte, jag kan lika gärna strosa runt där själv och hälsa på Linda som är i nya studion! Kan faktiskt vara rätt avkopplande det med. Hinner dessutom fixa klart hennes uggla idag också eftersom det inte blev något åkande.

Jag har förresten skrapat ihop världens bästa playlist på spotify, dock kommer jag inte att dela med mig av den ännu, jag ska ta och finslipa lite på den innan ni får den! Den kommer bli den bästa, jag lovar!

Var ett tag sedan ni fick er en låt,

så varsegod!


Nams!


Äntligen säger jag bara, äntligen!

Nu är jag mörk!


Meen guuuud vad fint.


eller inte.

Herregud, vet inte riktigt vart jag ska börja.


Kanske med att Maria kom hit igår kväll och vi var ner och köpte ost & kex och ett paket hårfärg? Ett paket hårfärg till mig, skulle bli askblondt. Blev inte riktigt det.läste sedan runt lite på google varför det hade blivit så för mig, men då visade det sig att just askblond hade en tendens att bli just grått. Så ja, nu sitter jag här, gråhårig lite små deppig och vet inte riktigt vad jag ska göra. En sak är säkert iallafall, jag kommer då inte ha den här färgen i håret ikväll när jag lägger mig och sover, måste ha en annan!

Fredag den trettonde

Idag har varit en sån där dag då man själv tycker att man har haft fullt upp hela dagen, men då när man väl sätter sig ner och tänkte efter vad man har gjort, då låter det inte alls som man har gjort mycket.

Handlat, bakat, gjort jordgubbstårta, ätit och städat lite snabbt,  det kan nog summera min dag. Ajustja, ropat in ett par örhängen på Tradera också. Annars var det nog inget mer.


Någon förresten som har märkt av att det är fredagen den trettonde idag förresten?
Jag vet inte vad jag ska tänka, mitt bakande brukar alltid gå dåligt, så jag kan nog inte skylla på att det är fredagen den trettonde idag iallafall, isåfall skulle det vara jämt när jag bakar..

Haha, rätt söt


Offline meddelanden på MSNSöndag

"Kalas-kvällen" igår hos Elin erbjöds mycket, god mat och jättetrevligt sällskap. Och jag insåg även hur mycket jag har saknat min gamla klass. Blev en liten mini-klass återträff där hemma med några av tjejerna som jag har gått i skolan med från på högstadiet, och ja som sagt, det känns verkligen som om man nyss gick i den klassen, även om det nu snart är 6år sedan!

Alla verkade helt övertygande om att det skulle vara riktigt roligt med en riktig klass återträff, med hela klassen, men det är just det att det inte är riktigt någon som har orken att dra ihop någonting, fixa lokal osv. Men jag hoppas verkligen det blir någonting för det skulle nog vara uppskattat ifrån många. Men vi får väl se vad som blir med det..

Nu ska jag iallafall ta min påse med ostkrokar och ta det lugnt för resten av kvällen iallafall, tjing! 


Tripp till Gävle

Nog trodde jag att det var slut på bilåkandet för min del nu på ett tag sen Norge resan, men icke. Tog en sväng ner till Gävle för att mamma och pappa skulle hjälpa Linda att borra upp lite grejer och sedan iväg till Valbo en snabbsväng och kikade. Åt räkmacka på Ikea med mamma och pappa och sen sprang jag iväg in på H&M där jag inhandlade mig lite underkläder och en tshirt.

Fick även med mig hem ett par ballerina skor för 15kronor från Röda korset också, supersöta! Skulle egentligen ha kostat 30kronor men så var det tydligen halva priset på alla skor dom hade, jag klagade inte precis!

Norge

Blev en liten spontan resa till Norge med mamma & pappa som ni kanske ser, åkte och kikade på en massa fint. Bland annat Trollstigen, Trollveggen,  och Geiranger. Superfina ställen, såg lite ut som om allting där var som någon hade fixat dit för att spela in någon fantasy-film, höga berg, klar blåttvatten, moln som gjorde att solen fick kika fram mellan små gluggar och sen vägar som gick som kringelkrokar. Tror nästan att detta är ett typiskt exempel på att bilder säger mer än ord.

Norges Vyer