Måndag 29 Juni

Vilken ände ska jag börja?
Att jag tog fel på bussen idag igen så jag fick vänta en timme nere på stan? Eller hur körningen gick idag? Eller att jag höll på att dö utav värmeslag? Eller att jag nästan stressade ihjäl mig för att hinna i tid ut till körskolan? Eller vad jag gjorde för fynd på Gina tricot? Eller att jag är nästan helt utan bikini? Eller att jag är jättesugen på att bada?

Det finns hur mycket som helst om idag, men kort sagt så gick allt bra - trotts värmen.

Värmebölja x 3000!

Jag tror jag måste åka och kolla upp min handled om den inte blir bättre. Det är nämligen så att jag knappt kan använda min vänster hand, handleden är helt förstörd känns det som. Som om någonting har hamnat snett eller något liknande. Ont som tusan gör det. Det konstigaste är att det försvinner några veckor, sen kommer det tillbaka och håller i sig i någon vecka eller två. Så man kanske borde fundera på att träffa någon läkare? Visst, det är säkert ingenting allvarligt. men det gör ont.

Förutom allt klagande tänkte jag säga att jag var till Erika idag, solade och badade på Nore sen åkte vi en sväng hem till hennes moster(?) Malin. Satt där en stund innan vi gick ner mot tågstationen. Och jag tror att det var det varmaste jag någonsin har varit med om, 33grader nere på station! Slå det ni.

Sen när jag kom hem till lilla mysiga Bollnäs igen så hade jag räknat ut så perfekt att jag skulle hinna med stadsbussen upp till Granberg, så där satt jag och väntade och väntade och väntade lite till. Sen så ringde jag pappa i hopp om att han skulle ringa och gnälla på xtrafik att det inte kom några bussar. Men då visade det sig att det var lördag, så där hade jag suttit och väntat i nästan 40minuter på en buss som inte ens skulle gå. Så det blev en prommenad hem för mig, i värmen, helt slut. Så det var bara att hoppa in i duschen direkt när man kom hem, sen kom Leffe hit och käkade mat och snackade skit med mig, sen åkte han. Och nu sitter jag här.


Jag måste också tillägga att även fast att jag är bränd i hårbottnen, i pannan och runt ögonen, har skavsårsblåsor på båda fötterna, helt ljummen och näst intill bort domnad i kroppen av trötthet, Så är jag förjävla glad att jag har sommarlov.
Inte nog med det, imorgon bär det av till ockelbo i värmeböljan med Mathias. Att gå med en pojk som han, det är inte dumt det heller! Dock kanske lite tröttare än vanligt eftersom det blev fest för hans del ikväll. :D


Sunlights all over the place!

Har legat ute i solen hela dagen idag. Helt otroligt att det har varit kanon-väder nu i en vecka snart! Detta gillar verkligen, hoppas det håller i sig nu sommaren ut. Kanske att det skulle vara liiite svalare då när jag har körlektioner och hela baletten uppe i hudik. Kanske inte är sådär superkul att sitta och svettas som en gris dels av att man är så nervös och för värmen. Icke.

imorgon drar jag iväg till Erika i ljusdal, vi skulle tydligen på Nore (?) om det var fint väder. Det blir nog skönt, kanske att det blir årets förstadopp också? Det återstå att se. Men om jag skulle gissa så är det väl svinkallt i vattnet. Jag har blivit en jäklabadkruka dom senaste åren. Visst jag stod väl och tvekade förut också men nu tvekar jag så länge så att jag hinner kyla av mig innan jag har kommit it och då är det ju ingen idé att hoppa och blöta upp sig i onödan om man ändå har blivit lite sval i kroppen igenom med att doppa tårna lite.

Jag har läst ut boken nu också! Jag tog modet till mig och läste dom sista kapitlerna jag hade kvar. Bra som tusan var den också. För er som kanske inte håller er så uppdaterad vad det är för bok så är det ur Twilight-serien, om Edward och Bella ni vet? Om jag hör din röst.  Så imorgon innan jag åker till Erika ska jag, om jag hinner, köpa fortsättnigen. Ljudet av ditt hjärta.

Nej nu ska jag ta och göra ett ryck! Hoppa in i duschen och sen fixa lite mat.

Ägg-bert.Mina damer och herrar, låt mig pressentera Ägg-bert.I have lived so many lives, though I'm not old.


Goodmorning sunshine!

Vad tusan har dom gjort med blogg startsidan? Den är ju helt ny.. och konstig. Den såg verkligen sådär, plastig och tråkig ut om jag får säga det.

Mamma och pappa har lyckas sumpa till det så att alla låtar jag hade på min spellista på spotify har försvunnit, surt. Då är det bara att leta om igen för att sen lägga sig ute i sola, skönt som sjutton. Funderar på om man kanske ska höra av sig till någon och höra om man ska ta och åka iväg till Prästnästet/klipporna? Det återstå att se, nu ska jag kolla efter musik.

Ihelgen blir det att först åka till Erika i Ljusdal och på söndagen åka till Ockelbomarknaden sen till Valbo en snabb sväng och sen bär det av till Gävle för att hämta Lindas marsvin eftersom hon ska bort på Arvikafestilaven nu några dagar. Och sen sätter körkortspluggandet igång, så nu är det fullrulle hela tiden. Det är nog bara den här veckan eller dom här dagarna som jag verkligen kan ta det lugnt och slappa. Men vafan gör det, jag har snart körtkort!


NU bär det av ut i solen!

Will we learn to get together and see who we really are.


Ovanligt/vanligt

Slänger upp en bild som jag gjorde för ett tag sedan. Det var till en foto uppgift som vi fick i skolan, Ovanligt/vanligt. Vi skulle ta kort på någonting vanligt och någonting ovanligt helt enkelt. Och såhär blev mitt "ovanliga"-kort.


Walking on sunshine, woooah!

Igår kom Maria hit en sväng. Spelade wii, åt gott och kollade på film. Klockan blev nog runt två innan jag kom i säng så dagen idag har varit relativt lugn. Ställde klockan på 10 så att jag skulle komma upp i tid och kanske kunde se solen, vilket jag gjorde också. Väldigt mycket dessutom.. på altanen var det 40 grader mellan klockan 12 & 3!  Så jag låg och solade korta stunder bara, men det är ju alltid någonting. Och man ska absolut inte klaga.

This could be my other home.


 
Find a light above the sea, cross your heart and follow me
Imagine how it all could end, imagine how it all could be.

TACK DU SOM SKAPAT SPOTIFY!

Spotify!
Bilden säger allt. Jag fixade just spotify. Kanske inte en av dom första som har det, kanske snarare en av dom sista. Det verkar iallafall hur kalas som helst. Dessutom fick jag det gratis, så det tackar Peter jag för!

Men nu kommer det väl att bli så att nu när man väl har huuur mycket musik som helst att lyssna kommer man aldrig att komma på någonting.

Torsdag, dagen då vi blev fri.. ett tag.

Ganska så värdelös dag idag. Regn och inga betyg. Man hade ju hoppast på att det skulle vara finväder så man kanske kunde ta någonting lite mer "sommaraktigt" men icke, dessutom hade man i baktankte att man skulle få betygen idag och se hur allting har gått. MEN ICKE!

Som vanligt är vi mellanklassen som alltid hamnar i klämm. Just nu var det någon/några som hade lämnat in uppgifter senare än oss alla andra. Så lärarna sa att dom skulle kolla igenom alla betyg igen för att se om dom kanske ska höja/sänka betygen i något/några ämnen. Vad jag fattade det. Så vi kommer att få våra betyg hemskickade, någon gång, senare, i framtiden. Dessutom passade jag på att prata om skolkatalogen, om vi inte skulle få någon. Och självklart så fick vi inte det. Dom som hade haft det som projekt i 3an hade lagt ner det helt och hållet.

Så vad gjorde idag var väl att vi var lite sådär småtrött på att alltid bli lidande för att några i klassen alltid sumpar. Sen lekte rita & gissa med Rich. Och hasse berättade lite om varför han skulle sluta, bla för att han skulle sattsa mer på sin musik kariär. Sen kom det fram att Marie skulle sluta!

Jag tror att jag säger ifrån alla när jag säger att det kändes så dumt. Arrangörerna hade samlat ihop pengar till en blombukett och ett kort på hela deras klass till Hasse eftersom han har varit deras "huvudlärare" och Marie, hon som vi i princip har haft som våran lärare nu när Rich har varit pappa ledig, fick ingenting. 
Det kändes rätt uselt. Men, vi visste ju ingenting om det heller. Så vad skulle vi göra?

Sen så spelade självklart musikerna musik på eftermiddagen innan vi slutade.  -och det var mellanstadie/högstadie stuk på det hela. Alla ville stå på scen och synas, höras, sjunga bäst, spela bäst. Det blev helt enkelt lite för mycket ett tag.

Men nu är iallafall skolan slut för några månader. Och den 29juni har jag min första körlektion så nu är jag på gång med det med. Ska försöka att övningsköra med pappa nu varje kväll fram tills att jag har körkortet i handen. Jag har gett mig fan på att jag ska fixa det nu i sommar eftersom mamma är så pass sur och less på mig eftersom jag inte har gjort någonting med körtkortet tidigare och hon tror verkligen inte att jag kommer lyckas att hinna. Så jag ska tammefan plugga som en gnu nu för att få det klart så snabbt som möjligt. Jag hatar när folk säger att jag inte klarar någonting, jag klarar visst.


Dåligt planerat.

Jag var tvungen att åka till skolan idag föratt kunna göra en ända komplitering på en fråga på samhällsprovet. Vad som händer innan det blir rättegång. Detta kanske tar max 10 minuter. Och jag åkte hela vägen ifrån Bollnäs till hudik för att göra ett prov på 10minuter. Så det var en grymt dålig planering av mig. 

Men, jag åker iallafall härifrån klockan halv tolv sen går jag på stan en stund sen tar jag ljusdalsbussen och åker den vägen hem. Då kommer jag ju hem lite tidigare än annars.

Men ändå, det var jävligt klumpigt av mig.


Legoklocka.

Skolavslutningen blir det att köpa ny klocka, ungefär som den nedan. Vet ännu inte vilket färg jag ska ha, men det lutar nog åt en färglad, kanske gul? Eller varför inte en ljusblå? Sånt visar sig. Jag har iallafall fastnat för den så en sådan blir det!


Ombyggnad

Som ni ser, så håller jag på att snickra ihop något nytt till bloggen, det därför också det är så rörigt. Små texter där, stora där, ett typsnitt där ett annat där osv, tillochmed att jag är utan en header förtillfället. Men det kommer så småning om!

I play Lego.

Se bara vilken söt liten grej jag hittade alldeles nyss, en mp3 spelare i Lego-stil!
Det är ju nästan så att man borde köpa en..Synd nog så har jag inte hittat vart man kan köpa den någonstans. Men jag ska kika runt lite till så kanske jag hittar någonting.What a day!

Som plåster på såren att jag hade tappat bort min mobil igår så blev jag väldigt glad imorse när jag stod och väntade på bussen på station när det kom fram en tant som gjorde reklam för socialdemokraterna och gav oss alla som stod där en "reklampåse" vilket innehöll reklam om socialdemokraterna, vad dom står för osv. Sen fick fanns det även ett äpple, en festis och smågodisar som liknade marieanne-godisar. Så faktiskt så steg mitt humör en aning då.

Sen när jag kom till skolan så blev jag ännu gladare! Jag möttes nämligen av Erika! Dock bara en snabbsväng på grund av att hon skulle skriva av sig från skolan. Det kanske inte var så himla roligt, tråkigt faktiskt. Men vi bestämde att vi skulle ses nu snart. Så jag får se till att fixa det sista till hennes present, snarast.

Jobbade som sjuttsingen på fotot för att hinna klart med så mycket som möjligt. Senare på dagen lyckades jag hinna klart med den grafiska uppgiften som vi fick av Marie igår, en broschyr. Och det kändes förjävla bra.

Och nu när jag kom hem möttes jag av pappa som berättade att han hade varit och hämtat min telefon på hittegodsavdelingen!

BRA DAG.


Dagens klapp på huvudet.

jag känner mig riktigt stolt nu, jag har bara en ynkapytteliten grej kvar i foton, ska läsa upp engelskan för pia på rasten och sen göra klart broschyr-uppgiften som vi fick igår av Marie. SEN! är jag helt klar, med ALLTING.

Dagens klapp på huvudet går till mig.

Trött onsdag.

Jag var alldeles för trött imorse för att hålla koll på mina egna saker och olyckligt nog så var det mobilens tur att försvinna på stadsbussen ner till station.

Så nu sitter man här, helt mobillös och känner sig nästan lite handikappad utan alla nummer osv. Men jag har inte lagt ner hoppet helt och hållet, tror nämligen att det finns en och annan eldsjäl här i Bollnäs som kanske har lämnat in den på hittegodsavdelningen. Mamma hade fullt upp med att försöka få tag på dom idag, men dom var tydligen i Ljusdal, så imorgon får vi göra ett nytt försök, eller ja, mamma eftersom hon är den som har en telefon..

dessutom så tror jag inte att någon känner sig sådär jätte impad av att hitta en tejpad, glapp, sliten mobil heller, så risken att någon har tagit den är kanske inte så himla stor. Men man vet ju aldrig. Om det nu är så är det ännu en anledning till att köpa en ny telefon. Men det vore ändå tråkigt om den var helt borta.Plötsligt händer det..

Känns som om jag lever i en egen liten bubbla just nu, eller ja dom senaste månaderna kan man nog säga. Det har varit humörsväningar, kyla, förkyldningar och inte minst skolan som har bidragit till det. Men nu är det inte alls långt kvar på mitt "bubbel-liknande" liv, snart sommarlov!

Det ända jag har kvar nu är foton och idrottsutvärderingen, sen är allt klart och jag skulle princip kunna vara hemma dom sista dagarna. Vilket jag också funderar på att göra, iallafall på fredag. Då är ändå alla betyg satta och allting är klart så då skulle jag lika gärna hitta på någonting annat. Så om mina planer går som dom ska så åker jag ner till gävle på fredag för att kolla efter examenskläder, skor & badkläder. Kanske sover hos min syster till lördagen också eftersom det var tänkt att vi, mamma, pappa, mormor och jag, skulle åka och gratta henne till hennes "examen" eller vad man nu ska kalla det. Så det skulle ju kunna bli ganska så bra.

Dessutom är jag värd att ta en dag ledigt tycker jag.


New moon trailer
åhå, kalla mig fåfäng, men nu har jag hittat nya trailern till new moon!