Årsresumé 2011

Januari:
Skolan hade satt igång igen efter jullovet och ja, det var en ganska så produktiv månad, pungade ut uppgift efter uppgift. Här är några.


Förutom det så vet jag inte direkt om det hände någonting speciellt. Det var väl sådär lagomt tröttsamt som det alltid brukar vara efter jul och nyår, så man tog liksom bara dagarna som dom kom.


Februari:
"Födelsedagar är viktiga. Utan dem vore du död."
Februari månad börjades med att jag fyllde år och kände mig sådär lagomt mallig över att äntligen kunna handla min egna findricka på glasbanken.

På började även att pyssla lite med quilling också, dock var detta pyssel väldigt kortvarande, vet inte varför, för det var ju egentligen kul... meen, antar att jag behöver lite variation i mitt pysslande. Eller nått? Eller också var det så att jag inte hade tid med det helt enkelt.


Mars:
I skolan så rullade det på med massa uppgifter bland annat så tog jag detta fotot som jag sedan vann en liten fin biobiljett hos Helahalsingland.se, det var inte så dumt. Hade redan några veckor innan vunnit en biobiljett, självklart inte med den här bilden utan en annan, en bild på erika när hon sitter och bubblar mjölken. Så nu hade jag två! Det satt fint. Värmde lite i hjärtat också att folk tyckte om bilderna och för att jag fick yttligare en biobiljett, ibland har man flyt haha.


Även denna månad så fick jag ett infall med att pyssla, denna gång kom mormors spets underkjol till användning. Det blev superfint och användbart på samma gång! Finurligt. 

Knåpade även ihop en logo + grafisk manual åt ett påhittat gym till ett skolarbete. Finns att bläddra i HÄR. Kan vara den grafiska manualen som jag är mest nöjd med hitills. Gillar färgerna.


April:
Jobbade för fullt i skolan med lite av allting, bland annat så blev mitt lilla häfte om Linda Gavin klar. Finns att läsa HÄR om det är så att någon skulle vilja se. Super värmen slog även till här hemma. Det var hela 23 grader ute på altanen och man kunde näst intill ligga ute och sola i bikini, det var sjukt, så sjukt skönt. haha.


Maj:
Var mitt upp i vårat projektarbete med EIA. Jag och mina övriga gruppmedlemmar hade fått i uppgift att skapa en ny förpackningsdesign åt deras sågklingor,  göra visitkort, produktfoton m.m. Roligast av allt var ju när vi fick veta att förpackningsdesignen skulle användas redan i höst!

Fick även reda på att sommaren var räddad då jag fick veta att jag fick sommarjobb på Cross Control, det kändes skönt att veta att man skulle få tjäna lite kosing och att inte bara ligga som en dö sill hela sommaren på grund av fattigdom, haha.


Juni:
Påbörjade mitt sommarjobb, började 07.00  och slutade 15.00. Jag var skapligt slut efter första veckan kan jag säga.. MEN jag blev måttligt glad när jag insåg att jag skulle få lön redan efter att ha jobbat 2 veckor! Var skapligt nöjd tjej. 


Juli:
jobb jobb och jobb. Och lööööön! jag grät nästan av lycka när jag insåg att jag hade slitit ihop allt själv, helt själv.  Lönen, det var lite som "ljuset i tunneln" när man tyckte klockan på jobbet stod still och man ville bara lägga sig på en bänk och sova. Fast och andra sidan, så trivdes jag ändå. Jag hade jättetrevliga jobbarkompisar. 

Och tja, det skadade väl inte heller att komma hem, lägga sig i solstolen på baksidan och somna. Det var skönt. Det var lagomt varmt ute då.


Augusti:
Jag har varit brunett i ett år, mitt missöde att färga det grått gjorde mig inte så mycket ändå trotts allt. haha, det var roligt. Jag och Maria har nog aldrig skrattat så mycket åt ett misstag så mycket som vi gjorde då!Sedan så slutade jag jobba också, efter att ha jobbat i nästan 2 månader, så kändes det lite knäppt att inte komma tillbaka efter helgen. Jag tror jag hade kommit in i rutierna vid det lagret också.

Och sen hade vi det där med vår fina lilla vän, Maja. Tog bort henne i slutet av augusti och det var jobbigt. Jobbigt efter att ha haft henne så länge och nästan i princip vuxut upp med henne. Men jobbigast av allt var nog att se mormor så ledsen. Livet måste någongång visa sin hårda sida också.


September:

Var i full gång med skolan, bokstavligen. Här matades vi på med uppgift, på uppgift, på uppgift. Under den här månaden lyckades jag punga ut 10 bokomslag på 7 dagar, en affischkampanj på 3, ett dalaruppslag, webbportfolio samt en fysiskt portfolio. Så, det var ju ENDEL... men mitt i allt stök så tog jag med mig Caroline och åkte till Arbrå för att kika på Bridesmaids och det var det helt klart värt!


Oktober:
Efter en noga planering med diverse möten, tider, datum och ja, allt så hittade jag en vecka som jag kunde smita iväg ifrån skolan. Bokade en utlandsresa med mamma, pappa och mormor till Teneriffa.

Dock blev mormor sjuk strax innan vi skulle åka så då blev det att min syster följde med istället i sista stund. Vad hade hon? 1 dag på sig att fundera på om hon skulle med eller inte? Det var snabba puckar! Hur som helst så kom vi iväg. Dock hade man ju önskat att man mådde lite bättre så man kunde utnyttja resan till max, dvs all inclusvie.. men ja, har man en mage som bråkar, så har man.. haha, var inte så mycket att göra åt. Men fint hade vi det iallafall! Det kändes skönt att komma iväg ett tag ifrån skolan också eftersom vi hade haft så pass mycket att göra under dom senaste månaderna..

När jag kom hem igen påbörjades letandet efter en praktikplats inför våren.. Åkte även runt och hälsade på hos endel företag under höstlovet. Fick jättefin respons och det värmde verkligen en student!


November:
Yttligare en produktiv månad med fylld av uppgifter. Kan ha varit den mest lyckade månaden för min del. Det var nog någonstans här jag insåg hur mycket jag verkligen har utvecklat min grafiska design genom åren, det kändes iallafall som så då. Kan helhjärtat säga att jag ska hålla på med grafisk design av något slag och att jag kommer inte att vara någon som sitter på något ring-upp företag eller kundservice som alla andra i min ålder verkar göra här just nu.


December:
Stressens månad, typ. Hade flera stressuppgifter i skolan. En stressuppgift hos varje lärare. Var väl egentligen inte så farligt, men det var väl bara det att man hade gått där så länge och vetat att denna vecka skulle komma, vilket gjorde att man stressade upp sig över just att det var DEN veckan, lite som en domedag haha. Men så vitt jag vet, så kom vi levande ur det allihopa i klassen?

Efter det var det liksom slut på hela "vara-i-skolan-tiden" eftersom nu i vår kommer vi att befinna oss ute på helt olika ställen. Dom flesta utav oss kryper väl hemåt sina trakter igen. Och jag, ja hamnar i Söderhamn! Hos Blizzart! Så att jag blir kvar här i Bollnäs, men med ett pendlande till Söderhamn mån-fre. men det känns jättebra, tror jag verkligen kommer att trivas.

Onsdag

Har varit och pyst runt nere på stan en sväng nu på kvällskvisten med Maria, mysigt! Köpte på mig ett par nya ullsulor till mina skor så dom ska bli lite varmare, annars så blev det inte så mycket mer för min del. Eller ja, jag hittade en klänning, en superfin, men jag och mina breda höfter... jag kom varken i klänngingen hur jag än försökte. Varken om jag tog på mig den via att ta benen först eller via huvudet först, det var riktigt kört. Och det var den sista klänningen som dom hade kvar utav den också, det är så typiskt. Maria däremot fick på sig den, så hon köpte den, haha den rackarn!

Men jag och mina flinka små data fingrar googlade upp klänningen nu när jag väl kom hem, och efter nu efter en stunds letande så hittade jag den tillslut! OCH i rätt storlek också! Så jag slog till direkt eftersom det stog att det fanns "få i lager" och nu efter jag hade genomfört betalningen så var den helt slut, så jag tog nog den sista! Tänk vilken tur man kan ha ibland...

Den är lite grön/grå i färgen, superfin. Känns lite roligare än att den skulle vara bara svart också, så ja! Nu är det bara att vänta på att den ska komma...

Words to live by pt. 1Nu får julen komma hos familjen Sandström.

Imorgon kommer hela fina släkten på besök. Hela 14stycken! 
Hoppas ni får en fin dag imorgon. God jul på er mina fina vänner!

Välinvesterade pengar!Köpte på mig senaste nummret utav Cap&Design idag i väntan på tåget hem ifrån all julklappsshoppande i Gävle. Och jag vågar nog faktistk erkänna att det här är ett utav det bättre nummrena som jag har läst. Brukar annars vara lite sisådär med Cap&design, inte allting dom lyckas göra så att man fastnar helt i den, men den här gången lyckades dom verkligen. 

 

Stod bland annat om "könskodning" dvs hur vi presenterar olika produkter för män och kvinnor, det var rätt roligt att läsa. Hittade även en rätt så klokt citat däribland. 

‎"- En designer som uttrycker sig själv är fel ute. Det handlar om att göra intryck på andra,
design har inget egenvärde - det är ett medel. Annars vore det konst. "


Också hade äntligen Cap&design fått upp ögonen för Muse! Adobes nya, än så länge, betaverison för att designa layout på webbsidor, (läste dock, eller tack och lov kanske jag ska säga? Att de planerar att släppa det på riktigt i början på 2012, yay!) Har länge kikat i dom ifall dom skulle ta upp det, men det har inte kommit, förrens nu! Kände att lite av mina frågetecken reddes ut efter läsningen. Jag gillar Muse. Nästa så att jag överväger på att skaffa en egendomän nu när jag kan fixa och dona själv. 

Huuur som helst, så tycker jag att ni borde ta och köpa, eller åtminstonde kika in det nya nummret av Cap&Design, för idag kan jag verkligen säga att den var värd dom där 129kronorna!

UP

Det här kan nog vara en av dom filmer som jag verkligen älskar, nog för att jag tycker om pixars alla fina filmer dom har gjort genom åren. Men den här är verkligen fin. Tror jag ska ta och göra mig lite té och pysa ner mig i sängen och kika på den. Verkar inte som om det händer så mycket mer idag än att det snöar..

No, I dont wanna stop my train.

Livet känns bra för tillfället måste jag säga. Njuter kvällen till ära med lite John Mayer och tänker på att jag snart ska ut och få jobba på riktigt, med riktiga jobb och riktiga kunder! Mitt lilla äventyr (praktik) hos Blizzart går av stapeln den 2 januari. Känns spännande men samtidigt lite läskigt..

Men vad jag fick höra i veckan stärker mig bara som person, både mitt egna uppmuntrande till att fortsätta sträva framåt och skapa någonting kreaktivt, men också få bekräftelse på att jag verkligen gör det jag borde göra.  Livet är bra fint just nu. Jullov och allt dessutom. "Stress-uppgifter" del 2

Här kommer andra delen utav våra stressuppgifter. Här nedan för är affichkampanjen jag pratade om som skulle handla om att locka stockholmare till Hälsningland genom att skapa en affisch kampanj som skulle synas på tunnelbanans rulltrappor. Jag & min grupp kom fram till att ta fram kontrasten och köra lite på "du är här"-principen som brukar finnas på bland annat kartavdelningarna på Ikea, haha. Blev lite som en pik. 
Och ja, idag var som sagt sista dagen utav den här "stressveckan" och idag så fick vi i uppgift att skapa en flash annons till telefonföretaget som gör Doro, ni vet dom där telefonenerna som är till för lite äldre? Stora knappar och sådär. Hur som helst så tycker jag det gick finemang, ända tills jag skulle kolla hur stor filen var.... så det blev lite krångel med det. Fick bli som det blev helt enkelt, hade inte så mycket tid över heller.

MEN HUR SOM HELST, är veckan över nu och det känns skönt. Känner mig ändå rätt nöjd över veckan dock så känns verkligen i huvudet att man har gått på högvarv 4 dagar på raken nu utan lunch och pauser, så det ska bli skönt att få ta det lite lugnt nu över helgen. Dock imorgon ska jag ut och härja lite på stan hade jag tänkt, kolla lite efter julklappar samt klippa och färga håret så det blir lite fint såhär till jul. :)

"Stress-uppgifter"

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lvqg5drZdS1qcgvuro1_500.gif
Lite sådär kände jag mig idag under vår "stress-lektion" med Mats.

Det är så att vi har en "stress-vecka" den här veckan då vi har stress uppgifter med samtliga lärare, vi får uppgifter presenterad på morgonen och sen har vi 4 timmar på oss att göra klart den. Så det börjades i måndags då vi fick göra olika diagram och grejer i Illustrator, igår, tisdags, hade vi Linda och då fick vi jobba 3 & 3 och komma på en affischkampanj för att locka stockholmare till Hälsingland. Och idag, onsdag, fick vi i uppgift att skapa en annons i 50-tals/ art deco / retro stil åt Kesam, ett lackeringsföretag.

Jag kan säga som så, att dom tidgare uppgifterna har jag kännt mig rätt nöjda med och har inte kännt mig så himla stressad när jag gjorde dom heller.. men idag höll jag bokstavligen att slita av mig håret. Jag satt där i 3 timmar och försökte komma på nått att göra, slutade med att jag skrotade allt och började om på nytt vilket ledde till att det inte alls blev som jag tänkt mig. 
Ja, såhär blev den alltså. Hade ju tänkt att jag skulle ha någon lite roligare copy (text) på den, men tiden räckte inte ritkigt till... Sen vet jag inte om det blev så himla retro heller, det ända som blev det var väl nästintill bara mönstret? haha. Blev inte sådär supernöjd med det men jag hade iallafall nått att lämna in. Och man ska misslyckas någon gång också, det hör till. Programmen jag har användt till den här är iallafall Photoshop & Illustrator. 

Och här har vi stressuppgiften vi fick i måndags utav Billy då vi som
sagt skulle göra olika diagram. Här använde jag mig utav Illustrator. 


Ska ta och leta fram dom 4 affischer som jag och min grupp gjorde igår under Lindas lektion också, tror dock dom blev kvar på datorn på skolan. Ska ta och hämta dom imorgon så uppdaterar jag mer då.

Simons cat!


Mysvecka!

Är hur lycklig som helst just nu känns det som, hela veckan har liksom flytit på så himla bra. Hade först ett möte med ett företag från Söderhamn i måndags (Blizzart) angående praktiken i vår som gick jättebra. Sen har jag hunnit med alla skoluppgifter som förmodligen är dom sista nu, vilket i sin tur har lett till att jag har haft ovanligt mycket tid över! Så i onsdags efter den snabba skoldagen så åkte jag och Caroline ner på Mobackes och kikade på deras amaryllis som dom hade och sedan åkte vi hem till henne och åt kladdkaka och grädde och spelade tvspel, det var mysigt! Spelade big little planet som jag har hört mycket om förut men aldrig spelat själv, så det var roligt att se det nu, och att spela! Små söta figurer var det. :D
Lånade bilden ifrån Caroline som förevigade min fina Alexander Bard trasdocka,
ja, det är han där i bakgrunden, dock hade jag inte hunnit satt på honom halskragen då. haha, det var Bard på pricken då iallafall!

Ja, det har liksom varit en väldigt mysig och lugn vecka den här veckan. Som idag så fick jag papprena påskrivna utav min handledare på Blizzart, så nu är det helt bestämt att jag ska vara där under vårterminen. Dessutom såg det ut som om jag skulle samarbeta lite med ett annat företag här i Bollnäs, Prinfo, under min tid hos Blizzart OCH att det även såg rätt lovande ut med eventuellt jobb när lian är över om dom tycker det funkar bra! Då jag skulle jobba åt både Blizzart & Prinfo, med kontorsplats här i Bollnäs! Så det är bara att hålla tummarna. För bättre än såhär kan det ju knappast bli! Det känns så otroligt bra och spännande så nu ska jag fira med lite chips, morötter, dipp & god-dricka!