Kreaktivitet



Hittade just en snygg animerad video och passande nog en intervju med John Lennon som skylle ha fyllt 70år nu här i november. Lite roligt att lyssna dels eftersom det var en ung man som hade träffat John Lennon på ett hotell och hade frågat efter en intervju och John Lennon hade gått med på det, och nu i efterhand har tre killar gjort en animering till detta. Verkligen supersnyggt gjort! Titta och njut!

Måste även tipsa om några hemsidor:
http://www.thebathwater.com/
http://www.alex.playairways.com/

Veckans slut

Sitter här med en mätt mage, fint väder, fin musik i högtalarna och har ett helt långt höstlov framför mig. Det känns inte alls så dumt om jag själv får säga det. 

Projektet som har varit den här veckan i skolan hade äntligen sin slutspurt idag, vilket innebar redovisning för samtliga grupper. Var väldigt roligt att se hur alla hade kommit fram till slutresultatet. Och jag säger det forfarande, varje dag lär man sig något nytt. Finns väldigt många bra, sprudlande ideér runt om i klassen.

Blev tipsad om Google Sketchup härom dagen av Caroline som hade spexat till våran presentation med en liten rundvisning i själva lokalen där fotoutställningen skulle vara, väldigt snyggt gjort! Så nu sitter jag och små pillrar lite med att få ihop en liten bild på mitt rum, känns som om det är enklast att börja där just för att testa hur allting fungerar.

Ikväll ska jag bara jäsa, popcorn och idol, det är inte dumt!

Garderobsrensning ute på Tradera!


Det blev att jag la upp endel kläder nu ändå, (inte alls många, men några, kanske faller någon i smaken? kommer fler upp till veckan då det är höstlov.. ) TROTTS att jag inte har tid. Typsiskt mig. Men jag antar att jag har rensat tankarna någorlunda bra nu för att sätta igång med alla affischer och allting som ska göras!

För er som är intresserade av något av plaggen hänvisar jag er till Tradera där alla kläder ligger ute! Klicka på bilden så kommer du direkt till alla mina auktioner.

Fotografering

försöker att få någon rätt på porträtt uppgiften vi fick i skolan, ska fota tre olika porträtt. Har varit inne hos mormor och fotat lite grann under dagen, men jag känner mig inte riktigt nöjd. Kom även på mig själv när jag står och fotar närbilder på blommor, "ja justja, det var ju inte det här jag skulle fota nu..." 

Det som fascinerar mig mest med blommor är att det finns så många olika texturer och former, och om man flyttar kameran bara lite åt något håll så att man får en annan vinkel av det hela, kan den få något helt annat utseende. Nog för att det är samma sak med en människa kanske, men jag känner att porträtt fotografering inte är riktigt min grej... Känner lite smått ångest över hur jag ska lyckas få ihop tre porträtt på en dag!

Hur som helst, här är iallafall ett smakprov på ett av alla blommor som jag hittade och fotade hos mormor! 


Fredag och fortfarande förkyld

Min förkyldning vill verkligen inte ge med sig tråkigt nog. Skulle ha behövt varit till skolan idag egentligen och fixa till Dreamweaver upgiften vi fick tidigare iveckan (vilket jag också nämnde i senaste inlägget) men det får helt enkelt vänta tills på måndag.

Kom och tänka på idag att jag borde ta och göra en framkallning av alla mina bilder jag har tagit, några canavas tavlor skulle inte vara fel och inte heller små vanliga framkallningar. Ska ta och kolla mer på det nu idag hade jag tänkt..

Höstmorgon med frost

Blev hemma idag.. förstår inte riktigt vart min förkyldning kom ifrån egentligen, nog för att jag var hemma förra veckan men det var mest för att jag kände mig småfebrig, nu är jag bokstavligen jättesnorig och trött i hela kroppen. Allt började i tisdags då när vi hade Dreamweaver genomgång, det var då jag kände att jag började bli lite snorig, och ja sen tog det bara en dag sen så bröt en dunder förkyldning ut. Verkligen inte passande läge för man missar så himla mycket när man är borta. 

tog iallafall och fotade lite imorse, fotade mamma lite och sen så insåg jag att det faktiskt var frost ut och att man kunde kanske skrapa ihop sig lite fint ute, mycket riktigt. Det var frost överallt! Fick till och med skrapa rutorna på bilen imorse. Så nu gäller det att komma ihåg att sätta i motorvärmaren på kvällarna så jag slipper stå och böka med att skrapa rutorna varje dag innan skolan.. 



Bara för att lätta upp din vardag lite








Two is Better Than One


Tisdag

Känner mig sjukt omotiverad till skolan nu. Känns som om all kreativitet bara har pressats ur mig och det inte finns någonting kvar förtillfället. Har massvis att göra, eller kanske inte massvis, men det är åtminstone  rätt så energikrävande. Två Indesign uppgifter, en där vi ska efterlikna en tidningssida så bra som vi bara kan och en där vi ska göra ett visitkort (vilket man vill ha snyggt och propert eftersom man förmodligen kommer att använda dem senare när vi kommer ut på praktik osv) PLUS en förbannad Dreamweaver uppgift som också kräver lite tålamod, ska göra en personlig startsida för våran egna sida hos Idévärlden. 

Så det känns inte riktigt som om jag bara kan koka ihop någonting heller, utan det här är jobb som jag verkligen kan känna mig nöjd och inte ska behövas skämmas över. Så jag antar att jag kommer få sitta med det ikväll.. Har egentligen inte alls lust med det heller, känner mig lite småkrasslig dessutom.

Mamma och pappa har förövrigt köpt hus nu också, så det blir att det går ett flyttlass någon gång närmare jul..

Självporträtt



Okej, det kanske inte syns direkt att det är jag, men det ska iallafall vara ett försök att se ut som mig.  Det var riktigt klurigt att få till det. Det ända som jag själv ärligt kan säga blev bra och som man känner igen mig på, är klockan. haha. Så lite duktig kanske jag var ändå. Får se om jag tar och göra nått med med min skjorta, just nu så ser den bara så platt och livlös ut. Men det blir nog isåfall imorgon nått tag, nu ska jag ta och värma mig lite med en kopp te och en ostmacka, sen sova! Så, godnatt!

Korta skolveckor och långa helger!

Veckorna bara flyger förbi och helgerna känns hur långa som helst, är det såhär det ska vara?
Går i skolan fyra dagar i veckan och har "helg" tre dagar, just nu så känns det jäkligt glassigt iallafall. Har hunnit med en massa nu ihelgen. Varit ute och gått, ätit pizza, jäst framför tvn, kört bil, varit till Söderhamn, inhandlat maskeraddräkt, fixa inflyttningspresent till Maria (äntligen), ätit mat hos mormor, plockat svamp, varit social med mormor och maja, tänkt mer över huset (som jag föriövrigt inte har nämnt någonting om tidigare här, men ja, det är inte allt för drastiskt som det låter, vi ska iallafall bo kvar här på Granberg, huset ligger inte alls långt ifrån där vi bor nu alltså. Men om man säger såhär, om jag hade varit så glad att jag hoppade runt över att veta att mamma och pappa kollade på hus, då hade jag skrivit om det för länge sen, men som ni har märkt, så är det inte precis så, haha, men vi får se vart det hela slutar.. ), sovit en massa, ätit mat med släkten, plugga,

och nu ska jag finslipa lite på min illustration på mig själv, är inte riktigt hundra procent nöjd med den, hade högre förhoppningar, men vad tusan, det blir väl bättre så småning om när man lär sig mer hur allting fungerar.

Onsdag

Ja.. som sagt var jag ledig idag och det var väl egentligen tänkt att jag skulle få klart min popart-affisch, men jag känner verkligen ingen lust till den, har verkligen ingen inspiration. Känns nästan som om det kommer att bli någon impulsgrej som jag kommer köra med ifall jag inte kommer på någonting snart nog.

Varför jag inte vet vad jag ska göra har nog lite med att vi fick så fria händer med den här uppgiften, alla dom vi har fått tidigare har vi fått olika matrial vi har fått jobbat med, men nu var det så att vi fick jobba helt själva, vilket ioförsig känns jätteroligt men samtidigt rätt så krångligt eftersom det finns så pass mycket man kan göra för att återspegla popart. Så jag tror det har lite med att göra med att jag vill göra för mycket med.. 

Någonting jag vet att jag vill göra det är illustrations uppgiften, har kommit en bra bit påväg på den, dock så har jag lite problem med håret och ansiktet för att det var så knasig vinkel på bilden, så jag tror jag ska försöka med nån annan. haha men ja, känns ju samtidigt lite onödigt när jag har kommit så pass långt. Men ja, slänger iallafall in en liten bild på hur det ser ut förtillfället, UTAN ansiktet, haha kände att det inte var så mycket att visa... så den är lite sådär fint avkapad precis där halsen börjar.. 



Tisdag

Det blev en väldans kort dag idag, åkte till skolan, gick igenom lite i illustrator hur ritstiftet fungerar, fick en uppgift, gjorde klart en Indesign uppgiften som jag inte hann med igår, åt lunch, åkte hem.

Uppgiften som vi fick idag handlade om att vi skulle göra ett porträtt av oss själva och att lära oss hantera ritstiftet lite bättre. Hade tänkt att kanske få det gjort nu ikväll, eller imorgon eftersom vi var lediga då! Annars har jag ju lite annat som jag kan jobba på, så som Popart-affischen eller höstfotorafierna.. Men dom lockar inte lika mycket som illustrator uppgiften gör :>

Måndag

Sitter och småredigerar lite bilder sen helgen, tror jag har samlat på mig närmare 100 bilder om inte fler nu under fredag till söndag, både här hemma men också från Gävle som jag tog en liten tur till nu ihelgen för att hälsa på Lindas nya tillskott till hennes lilla familj, Rorschach, en hankatt och ja, hennes andra familjemedlemmar, två marsvin, Elivs och Ringo.

Börjar få lite små ångest över vilka bilder jag ska ha till uppgiften vi fick förra veckan. Vi skulle göra en egen tolkning på höst. Har tre bilder som jag själv tycker jättemycket om, problemet är bara att en av dom är höst, dom andra två är ja, bara fina ändå. Tror jag måste slipa lite mer på det där annars kommer jag väl få någon fråga såsom "Vart är höst i den här bilden?"