"Old Malin-art."

Satt och kollade igenom min gamla bildmapp som jag hade när jag gick på Granberg också tänkte jag att jag kanske skulle ta och scanna in dom och vectorisera dom? (Om man nu kan kalla det så.) Det kan nog faktiskt bli ganska bra, men just nu är jag bara så himla trött och seg så det får bli någon annan kväll. 

Så länge får ni nöja er med min fina "skriet"- immitation i blyerst som jag gjorde i nian strax innan vi slutade?
Jag blev faktisk förvånad över mig själv att jag fixade den. Rikigt nöjd blev jag, det kommer jag ihåg. Så en vector bild på denna ska komma, det lovar jag er! Funderar starkt på även då att använda mig av olika gråskalor och lämna näsan och blomman röd, det kan bli häftigt.
 

Im surving this for sure.

Har suttit och nött photoshop nu i några timmar, känns som om jag har gjort alla dom roliga tutorials. Skittråkigt så därför fick jag använda mig av bilder jag själv har, och typ, ja göra det jag redan kan. Jag kände iallafall att jag var tvungen till att hitta på någonting nu för nu var det länge sen igen. Ska även scanna in en bild som jag ritade för hur längesen och färglägga den och greja i illustration hade jag tänkt. Men just nu är jag bara så himla less på photoshop som hänger sig stup i kvarten.  Så därför blev det en liten paus ifrån det nu en stund.

jag kan även nämna att det är erika som står för fotandet
på den här bilden och jag står för redigeringen.  



Gävle.

Som sagt så åkte jag en snabb sväng till Gävle för att jag skulle in på Cubus och kolla efter ett par jeans och en tröja. Men när jag väl kom dit så fanns inte dom jeansen som jag ville ha och tröjan såg ut som en trasa. Så istället kom jag ut med hårspännen med pälor på och ett par trosor, som nyss visade sig vara alldeles förstora och fel modell. Men nå annat som jag fick med mig hem var tre örhängen, ett par rosörhängen, ett par vanliga svarta pluppar och blingbling- örhängen, hårinpakning från H&M och en flaska med hårskyddandegrejs från Lee Stafford som man ska ha innan man plattar håret osv. Får väl se hur det funkar!


Övningskörning.

Jag känner mig riktigt stolt nu faktisk! Jag och pappa tog för första gången en tur med bilen idag och det gick hur bra som helst. Kan både gasa, bromsa, koppla, växla blinka och ja allt det där som gör att bilen rör sig helt enkelt. Känns lite roligt med tanken på att jag snart fyller 18 och börjar övningsköra bara nån månad innan jag fyller. haha, men jag har bestämt att jag tar nog körkortet lite senare än när jag fyller, så det blir nog till våren. För jag känner inte heller att jag är i så stort behov att skaffa mig det så snabbt som möjligt eftersom jag varken har någon bil, än. Men hur som helst så var det jätteskoj, DESSUTOM fick jag knappt nå motorstopp. Så därför kan jag stolt säga :

Dagens klapp på huvet går till underbara mig!
 
nu sitter jag bara och väntar på att Mathias ska komma så att jag kan vara lite sådär små mallig för han också för att det gick så bra. Det första han sa när jag ringde var "har du krockat.. ?" haha, vilken pojkspoling. Jag slår vad om att han inte ens kunde få bilen att rulla då när han övningskörde. Haha. Imorgon blir det avfärd till Gävle igen för min del!

Lördag morgon.

Ändrade planer, erika orkade inte komma så jag och mamma åker ner själva till Gävle! Och jag kan tänka mig att det kommer att vara fullsmockat inne i valbo, men, sånt får man stå ut med. Kanske hittar nå fynd!

Julrea.

Var ner på julrean idag dels föratt jag skulle byta ett par örhängen men sen också för att kika vad det var som fanns på rean. Och för min del blev det ett par skor, trosor, två ljuslyktor, grejer till scrapbooking, hårspännen med nån pärla och strumpor. Tänkte köpa ett par knästrumpor också, men det blev som bortglömt i julrean. Så det får bli någon annan dag. Här är iallafall mina nya älsklingar!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

- absolut. <3



imorgon kommer nog förmodligen Erika hit, eller ja vi ska hämta henne nere på station och sen ska vi åka ner till gävle för att gå och kika om det kanske finns nå roligt som man kanske hittar. Var väldigt längesen jag och Erika hittade på någonting utanför skolan, så det kommer säkert att bli skoj. Dessutom var det länge sen jag såg henne nu också med tanken på jullov osv. :D

"Veronica 13 år avled i leukemi. Nu ställs hennes teckningar ut."

Såg nyss på mailen att jag hade fått ett mail från journalisten som var och intevjuade mig & ann-christin förra veckan och det visade sig vara att han hade skrivit klart artikeln och att han skulle skicka den till både mig & Ann-christin för att vi skulle kolla hur den blev. Lika jobbigt att läsa den som att vara med på den, men det är på någotvis roligt ändå. 
 
Håll utkik efter intervjun framöver.

http://sandstroom.blogg.se/2008/december/19-december.html


I don't even know where to begin.





Dagen efter.

Det var julafton igår, vilket började med en massa förvirring. Mormor ringde och sa att hon var på sjukhuset och frågade om pappa kunde komma och hämta henne, så han åkte iväg, kom sen tillbaka hem och berättade att hon hade fått nå virus av något slag som var smittsamt, så vi skulle inte vara så närgående på henne. Han kom även in med en lapp som mormor hade satt på våran dörr där det stod : "Ä på akyten"
(Mormor har alltid haft svårt för att skriva på svenska eftersom hon egentligen kommer ifrån finland. ) efter allt så satte vi oss inne i rummet och började öppna lite julklappar och mittupp i det så kom en väääldigt förkyld mormor in en sväng och hejade och öppnade lite paket ifrån oss.

Sen åt vi frukost och jag & Linda började på med pappas julklapp. Vi kom på att varken hon eller jag hade någon julklapp till honom så det blev lite panik sy, vilket resulterade i en stor fisk med pengar och lite annat smått och gott i. Och vi blev precis klara till Kalle Anka, fast för mig blev det bara att jag kollade lite i början och lite i slutet för jag hade annat att fixa. Efter så bar det av till Vallsta, till Kiki & tom, (tyvärr utan mormor föratt hon var sjuk & inte ville åka ifall hon skulle smitta ner någon.) Och som vanligt kom familjen Sandström sist, haha. Sen bestod kvällen av mat, paket öppning & fika.
Mamma & mormor blev jätteglada över sina kalendrar som dom fick av mig och Linda! Lyckad julklapp!
Åkte hem någon gång runt nio då det blev raka vägen hem till Mathias där vi bytte julklappar och så! :D

Vad fick jag då?
ljuslyktor
smyckesträd
badgrejs
Pilgrim smycken
Usb-minne
Pandora smycken + läderband
massor av pengar
scrapbooking
"glödlamps-lampa"
värmekudde
t-shirt
kudde

Så det var ju lite grejer jag fick. Gladast blev jag av pengarna, pilgrims smyckerna och glödlamps-lampan som jag fick av Mathias! Och det nödvändigaste och kanske det som jag har önskat mig längst, det var värmekudden. :D


Yeah, im swept off my feet, Oh my heart skips a beat.


22 december

Då var man helt klar med alla julklappar, känns rikigt skönt måste jag säga! Även om jag fick åka ner på stan idag en snabb sväng och fixa dom allra sista så gick det bra ändå, var inte så värst mycket folk som jag trodde att det skulle vara. Så nu är det bara att vänta i några dagar. Det som är det roligaste nu tycker jag är att jag har inte sagt till någon vad jag önskar mig, så iår blir det lite spännande faktiskt när man inte har en blekaste aning om vad som kommer att finnas i paketen, sånt är roligt. Haha! Men antagligen får jag pengar eller nå smått, kanske scrapbooking? Ja, sånt visar sig. Julafton kommer iallafall att firas i Arbrå hos min moster med hela tjocka släkten.

Åt mat från highlander idag, turkiskmat, hur gott som helst. Fattades bara att det varit sisådär 30grader varmt och jättesoligt, då hade jag tyckt om det ännu mera! Men julbak är ju inte heller så dåligt. Ska baka pepparkaks-renar & chokladflingor ikväll och sen ska jag till Mathias också! PUSSSSSSSSSSSSS.
 


I can't replace you.


 


19 December.

Intervjun som var idag, det kan nog vara det läskigaste jag någonsin har gjort faktiskt. Att sitta och öppna sig för två helt okända personer som man varken aldrig har hört om eller sett. Det var hemskt faktiskt om jag måste erkänna.

När jag satt där, kom jag och tänka på när jag var mindre när jag var till tandläkaren och skulle laga en tand då mamma sa att det skulle gå bra och att vi skulle göra någonting roligt efteråt, som en slags belöning. Och som ett försök till att göra tandläkar besöken gå lättare.

Det kändes som om det var ungefär samma känsla som jag hade idag.
Den här gången handlade det inte om tandläkaren, utan om att öppna sig och försöka beskriva hur man verkligen känner för flera tusen läsare runt om i sverige. Om att våga visa känslor för någon man inte alls har sett. När jag satt där önskade jag verkligen jag hade mamma där. Jag kände mig så ömtålig & skör för dom lyckades verkligen pricka mig på dom allra svagaste punkterna. Jag trodde aldrig att någon så okänd till mig skulle lyckas göra det, eller någon överhuvudtaget. Jag kände mig liten & hjälplös.

Efteråt så träffade jag gamla klasskompisar till mig som var och kollade på utställningen och det var faktiskt jätteskönt att se dom just då. Även fast vi inte har lika mycket kontakt nu som då, så är det någonting speciellt med gamla tjejerna i klassen.

Läs även. ->
http://sandstroom.blogg.se/2008/november/en-sista-onskan.html

Nothing is the same since you've gone.

Om jag kanske skulle ta och berätta vad jag har haft för mig hela veckan då? Eftersom jag inte har uppdatera någonting tänkte jag..  

Jag har slitit som ett djur, och då menar jag verkligen det. Jag har suttit och jobbat med kalendedrarna mån-tors och ja, idén med den var ju att jag och linda skulle ge mormor, farmor & mamma en varsin och eftersom jag var sjuk hela förra veckan så hade vi ju endel att göra den här veckan. Så jag stannade kvar efter skolan, jobbade över rasterna & lunchen dom flesta dagarna. I tisdags satt jag vid datorn och jobbade med farmors kalender från nio på morgen till tio på kvällen. Kändes faktiskt ett tag som om jag skulle lägga ner alltihopa för allting var emot mig, kändes det som iallafall. Jag var skitless rent ut sagt. Men sen tänkte jag om jag verkligen försöker och tänker lite annolunda på saken så kanske det går bra ändå. Så jag fortsatte jobba på, och tillsist fick jag ju klart det! SIsta minuten. Jag förstår egentligen inte hur jag kunde lyckas med att göra det. Eller, jag & jag, JAG OCH MIN SYSTER, Jag är faktiskt grym imponerad, för att vara första gången vi gör någonting sånt så är det hur bra som helst.


Dagens klapp på huvudet går till syskonen Sandström.
:D


Imorgon är det första dagen på jullovet, och då blir det att åka iväg på intervju på bibblan här i Bollnäs med Ann-christin, en intervju om Veronica, som sedan skulle vara med i Allers. Önska mig lycka till, för jag vet inte alls själv hur det kommer att gå.

Lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul!

Jag tror jag aldrig har sovit så dåligt som jag gjorde inatt hemma hos Mathias. Imorse när jag vaknade så kändes det som om jag knappt hade fått en blund på hela natten men ändå kunde jag inte ligga kvar i sängen och sova en stund till eftersom det var en traktor som var och tog bort snön som hade kommit under natten och det lät som om hela huser skulle ramla sönder vilken sekund som helst. Så jag gick upp och Mathias låg kvar och märkte varken av att jag klev upp eller utav oväsenet utanför fönstret. Så jag satte mig i soffan och började zappa runt på tvn och snabbt insåg jag att det inte var ett dugg på tvn som man kunde kolla på, så bättre än ingenting, blev det att jag kollade en timme på längdskidor.

Haha, det är en jäkligt mysko sport. Den är både tråkig & rolig. Men jag vet inte vad som gör den rolig, för det ända dom gör är ju att åka skidor upp & ner för lite backar sen ser man tider och skit nere till höger i skärmen. Men jag antar att jag är lättroad, det är nog det som det ligger i.

Idol-finalen var ju igår också. Och var det någon som la märke till Alice & Laila's halsband igår på idol? Det var störtskönt. Massa dödskallar och kors hit&dit. Supersnyggt, haha. Och ja, Kevin vann. Helt rätt. Ett år i Sverige och blir Idol 2008, det är ju helt sjukt. Han kunde ju knappt förstå juryn vad dom sa första gången han träffade på dom på Auditon. Han är helt klart en värdig vinnare.  :D

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen en snabbsväng sen sova förmodligen. Ska åka ner till Gävle imorgon och fira min syster, som vi egentligen skulle gjort idag men det blev inte av föratt hon skulle hitta på någonting annat eller hur det nu var? 

FÖRRESTEN,
jag fick min efterlängtade Max-mat igår, det var hur gott som helst. :D

I hope you don't mind, I hope you don't mind that I put down in words.

Idag, som alla andra dagar den här veckan, har jag varit hemma. Förkyldnigen verkar inte ge sig i första taget.

Kollade på Moulin Rouge idag, har sett lite smått av den förut, men nu så hade jag tid att se hela. Och faktiskt så tyckte jag att den var helt okej, eller okej. Jag tyckte faktisk den var mer än okej, den var rikigt bra. Jag brukar inte gilla musikaler så värst, men den här var någonting helt annat.  :)





".. How wonderful life is now you're in the world
I hope you don't mind
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is now you're in the world.."

Mmmmmmm!

Det känns som om jag bara har några korta sekunder kvar att leva. Mitt huve sprängs snart i luften. Hela jävla natten har det varit någonting, täppt i näsan, hosta, feber, ont i bihålorna. Allt på en och samma gång. Så nu skulle jag inte tacka nej till att vara frisk igen. Jag har liksom också tappat matlusten lite grann eftersom jag knappt känner smaken utav det jag äter. Men en sak som jag är jättesugen på den är en Max-meny. Det vore hur gott som helst. Iallafall med strips och någon god dipp till. Det skulle sitta toppen just nu.  Ni ser väl bara hur gott det ser ut?!

 


10 december

kan ni gissa vem som har Namnsdag idag?
Jo lilla jag!
Det blev jag påmind om imorse när mormor kom in med en liten namsdags-present.
:D

Lussekattsbak.

Fortfarande hemma och sjuk, nyser och snövlrar stup i kvarten. Men ändå så blev det lite lussebak med mormor! Så nu är det bara att vänta och se om jag lyckas smitta ner hela släkten med mina förkylda-lussebullar, spännande. 8)

ikväll ska jag, mormor, mamma&pappa kanske åka ner och kolla på utställningen nere på biblioteket.  Och förresten, nämnde jag det? Ann-christin ringde till mig i fredags och frågade om jag ville vara med på en inervju åt Allers-tidningen om Veronica. Så nästa fredag ska jag befinna mig på bibiotelket med henne och någon reporter. Vet inte rikigt vad jag ska säga mer om det, vet inte ens vad jag tycker. Det känns bara så konstigt.


Dreams just aren't enough.

Jag upptäckte idag när jag höll på att rensa ut mina byrå-lådor som jag hade fyllt upp så mycket som man bara kan med papper och annat skit som jag aldrig använder, att jag har ingen papperskorg! Jo, jag har väl en. En som jag kanske har haft i 3-4år nu. Det är en veromoda papperskasse som jag har gjort lite sådär profisoriskt som papperskorg. Men upptäckte nu att det inte alls funkade längre. Och det bra med det hela var att på lördag när vi ska ner till Gävle för att gratta min syster som fyller år så sa hon att hon ville till Ikea, så jag kan ju passa på att köpa med mig en papperskorg hem! Det får bli en enkel "Fniss"- papperskorg för 19:- spänn. Den duger alldeles utmärkt. Sen ska jag ta och köpa en ny ljusgrej också tror jag..... allt i svart.....



Men som sagt, jag har suttit och rensat mina lådor nu i snart 3timmar vilket är ganska mycket bara för att vara fyra lådor så ni kan tänka er hur mycket det var i dom. Hittade även två te-burkar som jag hade sagt till Linda att hon kunde få, så det är väl bara att slå in dom till en liten present till henne då. Fiffigt.

började även på med lite scrapbooking idag, men det sket sig rejält. Det ända jag lyckades åstakomma var en halv snöflinga, sen slutade med att allt jag hade plockat fram och tänkte göra försvann ner i källaren igen. Det kändes ganska så löjligt. Får ta nya tag någon annan dag.

Hahah!


Ny design.

Fick för mig att göra om designen lite, den förra kändes så konstig på nått sätt. Färgerna stämde inte alls med varandra, så jag blev mycket nöjdare med det här. Lite enformigt med svart/vit kanske, men det får duga för stunden.  Säg vad ni tycker?

Sitter och funderar på om jag kanske ska inskaffa mig en ny mobil? Men vet bara inte vilken. Fast att min mobil som jag har nu är helt slut, tejpad och allt, så vill jag ända ha den för jag kan med den så bra. Haha, så jag måste rikgit slita mig ifrån den tror jag om jag ska köpa en ny. Det ska iallafall bli en svart, det har jag bestämt mig för. Här är två som jag har funderat på länge. Det lutar mest år den till höger.  Vi får se vad det blir!





 


Sjukt sjuk.

Jag har lyckas dragit på mig en förkyldning och jag fullkomligt hatar att bli förkyld, inatt var det riktigt hemskt att sova. Sov hemma hos Mathias och jag låg bara och vred & vände på mig, så till sist gick jag upp och tog ett glas vatten och en Avledon, sen blev det lugnt i några timmar igen. Sen vaknade vi runt elva- tolv. Då blev det att äta frukost, hoppa in i duschen och sen iväg på A&H, Jysk, Elgiganten och Rusta. Mest bara för att ha någonting att göra men även kolla om man kanske hittade någonting roligt.

och nu ihelgen är man alldeles själv hemma också dessutom, jätteskönt. Mamma & pappa är och åker Ålandsbåt. Så ikväll ska jag bara vara hemma, ta det lugnt och försöka kyrera mig. Var ju tänkt att jag skulle med Mathias imorgon till Valbo, men jag vet inte hur jag ska göra om jag känner mig som jag gör nu. Jag blev ju helt utmattad av att bara gå i några affärer här hemma idag så. Så vi får se. Men nu ska jag ta mig lite mjölk & en lussebulle och sätta mig fram för tvn kanske Mathias kommer hit och gör mig sällskap snart också om jag har tur!

Jag har bestämt mig,

jag ska göra en krönika till och skicka in till Ljusnan.
det skulle vara väldigt roligt, annorlunda och känslosamt faktiskt.
vad det kommer handla om, förblir en hemlighet sålänge. 

Måste bara säga att jag trivs hur bra som helst hemma i Bollnäs, kände det idag när jag åkte hem med mamma & pappa från Hudiksvall. Bollnäs är inte alls lika som Hudik. Hudik är bara en skitstad med massa lodisar och små fjortisar som står och "hänger" & kedjeröker utanför Guldsmeden. Dessutom är Mathias i närheten mig här i Bollnäs. Ibland funderar jag ens på varför jag går i skola i Hudiksvall.  Men det är ändå 1½år kvar, så jag klarar mig nog.

Maia Hirasawa



"dom kallar oss artister" som går på Svt1är faktiskt ganska så bra, idag så är den här makalösa tjejen med.
Första gången jag såg/hörde henne  var på melodifestivalen, sen efterdet var hon med på allsång på skansen en gång också kommer jag ihåg. Och jag fastnade rikigt för den här låten, helt otrolig cover på The arks låt!

Så tumme upp för "Dom kallar oss artister"

Andra december.

Blev att jag var hemma idag för att jag knappt har sovit någonting i natt. vaknade först runt halv tre, låg och vred ich vände mig sen somnade jag. Vaknade en timme senare och då kunde jag inte somna om för jag hade så inåthelvetesont i magen. så jag låg och kollade påtv imorse vid fyra tiden fram till halv sex tror jag att den var, sen somnade jag.

sitter och kollar lite på scrapbooking, man kanske ska börja? Hittade iallafall en massa fint. Och dessutom skulle det vara rätt bra sysselsättning här på kvällarna. Så det vore nog inte sån dum idé faktiskt. Nej nu ska jag fortsätta att kolla på Masjävlar, sen ska jag äta lite frukost.

But dreams just aren't enough, so I´ll be waiting for the real thing.

vad har jag gjort idag?
jo det blev som jag sa, jag åkte ner på stan efter skolan och köpte lite mat (närmare bestämt en juice och sex stycken klementiner/mandariner) sen gick jag runt och kollar runt lite snabbt med Nathalie inne påGuldsmeden sen gick jag och köpte julklapp till Mathias.Känns verkligen skönt att man snart är klar med det, har 3st kvar.Till Erika, lisa & Maria. Men till Erika vet jag precis vad jag ska köpa så det behöver jag inte heller oroa mig för. Och till Lisa & Maria är det nog heller inte så svårt. Så det kommer nog att gå ganska så bra det där med julklappshandling iår.

börjar bara känna mig liite stressad att hinna klart med kalendern. Har ju bara knappt 2 veckor kvar i skolan och den ska vara klar innan dess, Helst den här veckan så att man ser vad som fattas eller som ska ändras. Men jag antar att det kommer att lösa sig, som allting annat brukar göra för mig.

Sånna här kvallar som man egentligen inte gör någonting speciellt på,
borde man ha fler av ibland. Idag behövdes det en sån dag.

Sajag att jag & Mathias har varit tillsammans 7 hela månader? !
Nej, men nu gjorde jag det.


Någon som är sugen?



Någon som har lust att ta en tur till Trysil i vinter?
Jag vill!
Jag sitter just nu och kollar på deras hemsida och man blir ju inte mindre sugen då.
nya skidor till jul förmodligen också, bättre kan det inte bli.

Idag blir det nog att åka ner på stan, igen, för att handla julklappar och lite käk.
Så blir det pasta carbonara till middag, mums!