The gapSånt här känns bra att höra ibland, lite pepp sådär. .

Fick den här videon i ett mail utav mamma idag, har ingenaning om vad hon syftar på... ehmFredag

Jag blir nästinill förbannad när jag ser folk skriver runt på sina bloggar, twitter, facebook, ja allt sånt där, om hur man saknar någon som har gått bort. Någon som dom egentligen inte hade någon speciell relation till mer än att dom var bekanta till varandra. Det gör ont i hjärtat på mig att se någon få någon slags uppmärksamhet, eller vad man nu ska kalla det, föratt den visar upp att den har en vän som dog i cancer för 10år sedan igår och skulle fyllt 21 idag. Fin tanke kanske, men känns förjävla fel. Det där är någonting som verkligen gör ont i hjärtat på mig. 

Hur som helst, idag har jag jobbat hemifrån med en hemsida som ska upp så snart den är klar. Har värvat webbdesignen med lite städning eftersom vi slår till med storkalas för mig imorgon så hela släkten kommer hit vid 1 tiden.

just sayin'


Det här med att klippa sig är konstigt det.

Kom och tänka på det idag då det blev prat på fikarasten om att någons dotter hade klippt sig och att det inte blev som hon hade tänkt sig. 

När man väl sitter där hos frissören så är man jätteförväntansfull över hur man kommer se ut när man går där ifrån, en timme senare så är man nästan rädd hur det hela kommer att sluta. Men det brukar alltid sluta med att man går ut därifrån med ett helt nytt hår, oavsett om dom bara har klippt topparna eller om dom har gjort om hela huve på dig, det känns alltid lika fräscht när man åker där ifrån. Och när man kommer hem är man lika nöjd och glad.

Någon dag senare burkar man, eller jag, komma in i någon slags fas där jag inte riktigt vet själv vad jag tycker längre. Man börjar granska sig själv för mycket tror jag, eller som det blev nu för mig, börja fundera om det verkligen passade mig? Om jag kanske gjorde för stor förändring med att klippa, färga & slinga alltihopa på en gång? 

Den här gången var mitt bekymmer slinogorna. Dom var nästintill för ljusa. nästan vita. Och såg nästintill gråa ut om dom spreta ut sig mot det mörkbruna (som egentligen skulle vara en lite ljusare variant av chokladbrunt, men frissan sa "-äh vi slänger in en lite mörkare ton, då håller det längre för dig! Det blir nog bra! Vi tar och klipper upp det lite också så det händer lite."). Den där fasen brukar vara några dagar, sen tar allting en tvärvändning, från att gå ifrån tråkigt, spretigt och ja allmänt bara tråkigt, så blir det helt plötsligt helt annorlunda. Just nu stormtrivs jag med mitt hår. Dom där spretande håret har liksom fallit på plats och dom där ljusa slinogrna är inte så ljus som jag tyckte förut och det där mörka, det är inte så himla mörkt och jag börjar tänka "Det där, ja det passar nog mig rätt bra ändå, trotts allt."

.... Eller är det helt enkelt så att man blir lite gladare av vårvädret ute och tar inte allting på så blodigt allvar när man får lite vårsol på sig? Ja, jag vet inte. Men skönt är det iallafall.

Nu ska jag ta vara på denna ruggiga kväll genom att jobba lite Muse i Ambassadörens namn föratt sedan imorgon kunna bara njuuuta av vårsolen.

Måndag

Blev en väldigt kort dag idag på praktiken, kom hem redan vid 2 tiden tror jag att det var. Fick för mig att baka tekakor som jag nu har varit påväg och gjort nu i snart en veckas tid. Dock när jag skulle stoppa in det i ugnen så tänker jag "Men.. ska dom verkligen se ut såhär.. ?" men tänker inte så mycket mer på det sen, sätter mig och spelar lite Fruit Devil under tiden dom är i ugnen.

Får sen för mig att läsa på receptet jag följt och inser att havregryn saknas.. inser kort därefter att det är inte alls samma tekakor som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Tänk att det ska alltid var någonting som händer när jag är igång i köket... haha, ironiskt. Men tur i oturen, dom blev rätt goda ändå. Men det är verkligen alltid någonting... Ibland undrar jag hur det hade gått för mig om jag hade valt att gått Hotell & resturang på gymnasiet haha.

Förutom bakning, så tog jag mig tid till att beställa hem en parfym, som jag redan har, men dom det bara finns några ynka droppar kvar utav. Så, 300kronor fattigare men en parfym rikare!

Baking time!

Hoppet är inte helt borta, idag bakade jag chokladkakor (supergoda!) och fort gick det också och absolut ingen risk att jag skulle glömma någon ingridiens heller.

Fick i julklapp en liten burk utav Erika där hon hade blandad ihop alla torr varor så det var bara för mig nu att tillsätta smör & ett ägg och sen slänga in det i ugnen i 11minuter, lätt som en plätt! Hon om någon vet hur duktig jag är på att baka så det här passade ju mig rätt bra om jag får säga det själv.

Lördag

Av någon anledning, så känner jag mig lite trött idag? Skulle kunna gå och sova redan nu. Kan det ha varit att jag fick lite för få sömn natten som var? Jag skulle iallafall tippa på det. Kom hem imorse ifrån en väääldigt sen filmkväll. 05.30, la jag mig i sängen föratt sova.. Men fint sällskap hade man! :)

Nu var det klippt! (å färgat och slingat)
Lite freeesh i håret igen! Inte dum avslutning på veckan.

365 * 21

Jag vet inte, ska man känna ångest över att man fyller 21? Eller ska man bara vara glad att man har lyckats skrapa åt sig yttligar ett år? Kan man bara inte sluta fylla år efter 20? Jag menar inte på att det ska bara ta slut med allting, utan bara att man skulle sluta fylla år och sluta upp med att bli äldre, typ. Jag tyckte jag nyss satt och väntade på att få börja första dagen i skolan, allra första dagen i skolan.. det var ju nått årsen. NÅTT årsen. haha

Fast å andra sidan, man ska väl fylla år någon gång med för att hänga med livet. Eller hur?


"Feathers & bracelets"

Nytt mönster! Har pillat lite på det här nu under veckan då när det har funnits lite tid över. Pilligt men kul! Fler mönster blir det!

Ögonsten

ÅH! jag fick förresten mitt paket i förrgår! Fin som tusan. 

Tandläkarbesök

Det var motvilligt jag klev upp imorse, dels att det var tidigt men också föratt jag visste att jag skulle bege mig till tandläkaren..

I vanlig tur och ordning så kom jag dit lagomt, lagomt tidigt för att sitta och bli lite sådär extra nervös i väntrummet. Och inte föratt undgå traditionerna, så hade jag tandsten även den här gången.. så nu känner man sig sådär "härligt" öm i munnen igen.  Och om det inte hade varit för att personalen på folktandvården var så trevlig och hjälpsamma hela tiden, så hade jag också gärna velat petat med en vass grej i deras tandkött också.. 

Hur som helst, så är jag själv hemma idag. Mamma är ute och reser i kalla norrland och pappa jobbar som vanligt. Så idag blir det bara en filmmys-dag, det kan jag unna mig nu när jag har varit så duktig hos tandläkaren! Tar och börjar med nya glee-avsnittet! tjing!