Tutorial

ehm, ja. såhär blev mitt försök till att göra den här tutorialen, inte så himla likt om jag får säga det själv, men det dög kände jag, hade inte så mycket tid över att göra om den heller så jag fick nöja mig med det.

Så här ser min tutorial ut ifall någon skulle vilja testa att göra den!
Uppgiften handlade iallafall om att vi skulle testa på att göra en tutorial och samtidgt göra våran egna verison på "orginal-tutorialen" dvs ta och egna skärmdumpar och förklara så som vi har gjort steg för steg osv,  för att vi sedan ska få ett sammanställt häfte utav alla tutorials som har gjorts utav alla i klassen. Dessutom så ryktas det om att ska vi få en liten "stress uppgift" imorgon där vi kommer att få göra någon ny tutorial och att vi då kommer att få följa någon utav klassens tutorial, kan bli spännande!


Volá en golftidning!

Du ska under de två närmsta veckorna producera ett tidningshuvud, ett magasinomslag,
en plocksida och ett uppslag för tidningen Red tee, en golftidning för kvinnor. Innehållet
bestämmer du, men det ska vara anpassat för målgruppen. Rubrik och ingress för uppslaget
är bestämt, fyll eventuell brödtext med platshållartext. Du ska dessutom skapa styckeformat för dessa format: Rubrik, ingress, mellanrubrik, brödtext och bildtext. Dessutom ska du använda dig av mallsidor, i vilken utsträckning bestämmer du själv, men ett tips är att lägga
in alla element som är återkommande för alla sidor, till exempel sidnumrering.
Uppgift:
"Du ska under de två närmsta veckorna producera ett tidningshuvud, ett magasinomslag, en plocksida och ett uppslag för tidningen Red tee, en golftidning för kvinnor. Innehållet bestämmer du, men det ska vara anpassat för målgruppen. Rubrik och ingress för uppslaget är bestämt, fyll eventuell brödtext med platshållartext. Du ska dessutom skapa styckeformat för dessa format: Rubrik, ingress, mellanrubrik, brödtext och bildtext. Dessutom ska du använda dig av mallsidor, i vilken utsträckning bestämmer du själv, men ett tips är att lägga in alla element som är återkommande för alla sidor, till exempel sidnumrering."

Finito! Såhär blev min Golftidning!Mina stackars små ögon blöder känns det som. Har verkligen suttit och slitit mig i håret dom senaste timmarna.. Indesign har verkligen inte fungerat så som jag ha velat.. MEN jag fick tillslut ihop det och det är jag superlycklig över.

Det som jag kanske är mest lycklig över det är att jag lyckades få ihop en duglig plocksida för det var verkligen den som jag har gått och dragit på hela veckan.. Har haft noll inspiration och ja, noll koll på vad man skulle kunna ha för plocksida i en golftidning som nu detta var.

Skapa ett mönster

Du ska skapa en mönsterrapport i Illustrator bestående av minst 4 element och 2 färger.
Hur enkelt eller avancerat du vill göra är upp till dig.
"Du ska skapa en mönsterrapport i Illustrator bestående av minst 4 element och 2 färger. Hur enkelt eller avancerat du vill göra är upp till dig. "


Japp, som ni förstår så fick vi en skoluppgift nu för någon dagsen om att skapa ett mönster som går att repiteras. Lite små klurigt och pillrigt, men när man väl kom in i det var det super kul. tänkte vara lite finurlig och visa hur jag jobbade med denna uppgift den här gången. 

Såhär såg min skiss ut. 

Mina skisser som alltid lika fina, lika kladdiga och ja, helt enkelt jättefina... ehm. Men iallafall, jag fick iallafall ur min idé till en skiss och det är det som är det viktigaste. Efter min väldigt grova skiss så började finliret med att göra så att allting skulle se lite jämnare och finare ut.
Sen var det bara att sätta igång med att göra ett mönster. Som sagt, det var väldigt pilligt men fick till slut till det.
Här är grunden till mitt mönster; Och här är "den färdiga" bilden när mönstret är upprepat flera gånger, finurligt va?

Det här med att sova i nybäddad säng.

Jag som trodde jag skulle sova skönt i nybäddad säng igår, trodde ju helt fel iallafall, det var allt annat än skönt. Förstår inte, en nybäddad säng för mig brukar vara det bästa som finns att krypa ner i och somna i. Men inte igår, icke sa nicke! Nog somnade jag väl, men jag vaknade väl sisådär hundrasjuttioelva gånger också. Förstår inte vad det har blivit med mig och sova.. Jag som har ny kudde och allt.. typiskt. 

Breaking Dawn pt. 1Var iväg till Gävle ikväll med Maria för att se Breaking Dawn, en mycket fin film! 
Tårarna var inte långt borta, men jag höll mig, det gjorde jag! Men om jag känner mig och Maria rätt så kommer vi att sitta och snyfta på den när den väl kommer ut på DVD... så som sagt, fin film!

Får jag presentera- Söta filurer!

Taada! Här är min färdiga tablettask! Söta filurer. Knåpade ihop en liten 3d bild på den i Photoshop så man kunde se den som "tablettask-form" istället för en disikerad. Men som sagt, man ser ju inte hur baksidan ser ut, så ni får en disikerad tablett ask också att kika på. Det här var verkligen någonting jag älskade att göra. Skulle kunna starta upp ett lite företag som bara gör tablettaskar känns det som. Det var väldigt pyssligt att dels få att allting såg bra ut men sen också att klippa & klistra, meen sånt gillar jag! Och ja, när jag ändå är inne på tablettasken kan jag visa min annons som jag har gjort. Dock är ballong-bilden i super dålig kvalité men det skulle bara vara en skiss över hur det skulle kunna se ut, så det fungerade ändå. 

Och här har vi då hela filur familjen uppraddad! 


Det här var alltså en skoluppgift som vi har haft nu under en period, allt började med att vi skulle göra en personlig moodboard, dvs att vi skulle klippa och klistra med lite bilder och grejer för att göra det så likt oss själva till stilen, vad vi gillar osv. Utifrån det fick vi sedan skapa en tablettask och sedan en annons för tablettasken. Och inte nog med det! Vi har även fått i uppgift av Jens att göra en Flash annons! Och faktiskt, jag kan inte tro mig själv, men jag tror jag och den där Flash har gått och blivit lite bekant med varandra, inte  vänner, men bekanta iallafall. Så jag har knåpat ihop en liten flash utan några större problem faktiskt. Om det är rätt, det återstå att se, men det funkade iallafall bra för mig att jobba så som jag gjorde. :D 


'Double Trouble'


Stefan Bucher

Satt och sökte efter lite "monster inspiration" då vi i skolan håller på med att göra småtablettaskar och min heter Söta filurer, tänkte slänga upp en bild på den sen när den är färdig.. Men hur som helst, jag hittade äntligen skaparen bakom dessa små söta figurer/monster när jag satt och googlade efter inspiration till min tablettask, gillar verkligen hans illustrationer! Dom är verkligen annorlunda!

Här kan ni kika på fler monster han har gjort; 
http://www.dailymonster.com/344_loves_you/


November

Åh känner mig verkligen supertrött, blev lättad över att se att morgondagen inte börjar förrens vid ett, kanske har en chans att sova bort och framförallt, ta det lugnt, för att få bort min huvudvärk som jag har haft sen i lördags när jag kom hem ifrån Erika.

Ja, jo, apropå Erika ja, så var jag och hälsade på henne i Ljusdal fredag till lördag. Hade supermysigt, åt tacos & kladdkaka och bara latade oss i princip. Känns skönt att vara med henne på såvis, för man behöver inte alltid hitta på en massa jämt bara föratt umgås, vi tar allting lite mer som det kommer bara, haha, men antar att det ligger kvar sen vi bodde i Hudik. Ibland så önskar man att man bodde lika nära varandra nu som vi gjorde då, dvs vägg i vägg, kändes tråkigt att åka hem till Bollnäs igen :( 

Hur som helst så insåg jag igår att det inte var någon idé att börja plugga med min bankande huvudvärk som jag hade lyckats dragit på mig på tågresan hem så det blev lite filmtittning först och sen sova. Och idag var det tänkt att jag, mamma & pappa skulle ner till Valbo och kika runt men så när vi hade kommit halvvägs till Gävle, i Tönnerbro, så bestämde vi oss istället att åka emot Sundsvall, så där har vi traskat runt hela dagen idag, kom hem vid halv åtta tiden så man känner sig rätt mör i kroppen nu... så nu blir det att sova och kanske förhoppningsvis vakna i tid imorgon så man hinner ta igen lite tid!

liten snabb uppdatering; 
läste just mina kommentarer här på bloggen (vilket jag ibland helt kan glömma bort att kolla.. ) och fick syn på detta;

erika om Dag 01 - Presentera mig själv:
som person är du: den underbaraste människan på hela jorden. 
tack vare dig hittade jag mig själv och det var tack vare dig jag glömde bort allt som har med dåligheter och ångest att göra. du gjorde mig till en bättre människa, och till den jag är idag. hade jag inte fått tillbringa det 1 ½ året med dig på elevhemmet, vet jag inte vart jag hade stått nu, vart jag hade varit eller betet mig.
du var/är den bästa vännen jag haft/har, jag kommer aldrig någonsin hitta någon som kommer förstå sig på mig så som du gjorde eller någon som kommer acceptera alla mina brister.

Jag vill bara säga det....Du är fantastisk.Blödig som man är så gör ju det här att man bara vill gråta en skvätt och fly till Ljusdal och bosätta mig i Erikas soffa! Min fina vän.

Jag håller fortfarande fast vid det jag alltid har sagt;
"Riktiga vänner är som stjärnor.. Du ser dem inte alltid,
men du vet att de alltid finns där för dig."
tack vare dig hittade jag mig själv och det var tack vare dig jag glömde bort allt som har med dåligheter och ångest att göra. du gjorde mig till en bättre människa, och till den jag är idag. hade jag inte fått tillbringa det 1 ½ året med dig på elevhemmet, vet jag inte vart jag hade stått nu, vart jag hade varit eller betet mig.
du var/är den bästa vännen jag haft/har, jag kommer aldrig någonsin hitta någon som kommer förstå sig på mig så som du gjorde eller någon som kommer acceptera alla mina brister.
Jag vill bara säga det....Du är fantastisk.

Reklam

Yttligare en reklamsnutt som jag gillar :D

Inför LIA

åhå, var och hälsade på hos Ryter idag! Kändes som om det gick bra, men man vet ju aldrig. Var iallafall ett trevlig litet gäng som var mitt uppe i flyttstöket. Lite småkul att dom hade gjort grejer åt Cross Control i Alfta där pappa jobbar och där jag var och sommarjobbade i sommras. Förutom det hade dom gjort massa andra fina grejer & det verkade dessutom som om det var lite av varje som man fick göra, spännande!

Var till Söderhamn och hälsade på hos MittMedia också på eftermiddagen, där vi även har varit på studiebesök förut med klassen också men jag kände att jag ville veta lite mer specifikt vad dom gjorde och hur det gick till och det blev jag. Roligt också att han jag träffade, Niklas, verkligen våga kolla på allt jag har gjort som ligger i portfolion, tänker mest på de olika foldrarna & grafiska manualerna jag har gjort. Alla andra har varit lite försiktiga med att ta upp och känna på allt. Ska dessutom få ett litet "arbetsprov" skickat till mig på måndag som jag ska göra. Kändes jätteroligt, för även om jag kanske inte får någon plats där eller kanske väljer nått annat företag, så är det ju en liten upplevelse i sig att få testa på att jobba med "riktigt" matrial eller hur man ska säga. 

Vad det känns nu, så har jag ingenaning om vilket företag jag gillar mest. Dom tre jag har besökt är tre helt olika företag med tre helt olika inriktningar, synd nog kan man ju inte ha praktik hos alla tre, haha. Men hur som helst så otroligt glad över all respons jag har fått från alla företag jag har varit hos den här veckan, det känns jättebra! Det ger en liten puff framåt till att utvecklas mer :)

Nu ska jag återgå till att illustrera små monster!

Reklam

Har ni sett poolias nya reklam? Jag såg det härom dagen, haha älskar sånna här lite finurliga reklamer.. :D

Var förresten och hälsade på hos
Jamback igår, (angående om praktikplats till nästa termin) supermysigt litet ställe med ett skönt gäng verkadet det som. Nära till station och stan var det också, så det ska jag allt ta och fundera på. Ska först iväg på två andra reklambyråer som jag har bokat möte med nu i veckan, sen får jag se vad jag bestämmer mig för!