Omslag till Barnbok

Fick en rätt så rolig uppgift idag, dock till en början kändes den rätt knasig och flummig men vad förväntar man sig av Karin? 

Uppgiften gick ut på att vi skulle skissa, med papper och penna, ett omslag till en barnbok, DÄREFTER skulle vi lämna över skissen till någon annan i klassen som skulle digitalisera den. Det var väl ungefär där alla hajade till "- Vadå? Får vi inte göra klart våran egna skiss?" svaret var då nej, utan vi skulle byta skisser mellan varandra.

Hade tänkt lägga upp den skiss som jag fick göra, men smart som jag var så tänkte jag inte på att jag inte har Indesign installerat, så jag kan inte öppna filen. Det ända jag kan öppna är illustrationen jag gjorde till omslaget.. typiskt. Men slänger upp en bild på helheten på omslaget senare när jag kommer åt Indesign! Så länge får ni nöja er med bullar! Om det nu kan roa någon.. Boken hete iallafall "TILDA-  TILDA BAKAR BULLAR"


High and dry / Wherever you will go
Daniel & Jay, absolut dom bästa ikväll. :>

Min fina lilla kokbok

Här är min fina lilla kokbok med över 200 olika recept på massa gott som jag köpte igår på Lagerhaus för 99:- (Finns även att köpa här)Birsta City

Hemkommen från Sundsvall för inte så allt länge sen, drygt en timme sen ungefär. Känner mig skapligt trött och sliten efter en heldag på Birsta, men det blev lite nyttigheter, så det var ju bra! Två tröjor, en skjorta, ett linne och en superfin receptbok eller vad man nu ska kalla det, slänger upp en bild på den imorgon. 

Nu blir det till att ta sig nått smått att äta och sedan krypa ner och kika på film och sedan sova! Godnatt!

Presentkort från Gratiskläder.se

Fick förresten mitt presentkort från Gratisklader.se igår! 250kr på H&M bara sådär är inte helt fyskam! Imorgon blir det en sväng till Sundsvall och Birsta så jag anar att det presentkortet inte kommer finnas så länge till om jag hittar H&M... haha!Tack Gratisklader.se!

Typografi

Veckorna bara susar förbi känns det som, känns som om det bara var någon dag sen vi började i skolan men det är ju snart en månad sen! Dagarna känns otroliga, börjar dagarna med en föreläsning från tio till elva någon gång, har därefter lunch fram till ett och sen har vi nu haft lite olika genomgångar med lite uppgifter som har kunnat tagit allt ifrån en kvar till tre timmar, så på så vis så är det ju rätt så skönt med lite variation. Som igår tillexmpel hade vi lite genomgång på typsnitt, olika typsnittsklasser osv fick även se några videos om lite typografi (finns längst ner i detta inlägg). Sedan fick vi en uppgift där vi skulle placera in olika rubriker i olika typsnittsklasser och därefter skulle vi hitta ett passande typsnitt åt några förbestämda rubriker. "Smaskig Smoothie" var en av dom.För mig så tog det ett tag att få ihop allting, men det gick tillslut och helt okej blev resultatet också! Satt och små pillrade med lite illustationer så att det skulle bli lite roligare, kändes rätt värt det i slutändan.. Dock var kanske inte illustationerna dom noggrannaste i historien, men, det var ju liksom tanken som räknades kände jag, lite överkurs också eftersom att det inte stod om att vi behövde ha någonting mer än text.. men jag tyckte det kändes lite opersonligt med bara texten så som sagt, jag slängde dit några illustationer också.

Finns hur många som helst om man börjar kika runt, kände faktiskt att det började klia i mina små fingar så det är nog inte helt omöjligt att jag själv ger det ett försök någon gång..

Dagens lektion: färgkorrigering


Dagens uppgift handlade alltså om färgkorrigering, någonting som jag själv inte har jobbat så super seriöst med tidigare, har mer bara klickat mig fram tills jag har blivit nöjd och har inte liksom fattat vad allting hade för effekt och hur man kunde använda dem tillsammans. Hur som helst, i uppgiften fick vi som uppdrag att göra endel färgkorrigering, det kunde vara allt ifrån att ändra en bild som har fått en exempelvis blå ton till att den inte ser lika kall och platt ut,  till att färstärka färger, som ni ser att jag har gjort på bilden ovan..

appropå korrigering, jag måste verkligen ta ett ryck och göra om bloggen. Tydligen så visas den inte som jag vill på alla datorer, menyn och "info-rutan" ligger nämligen längst underst för många har jag sett och det ska den INTE göra. Så jag antar att så fort jag är klart med färgkorrigerings-uppgiften ska jag påbörja blogg desigen vilket är lite grann som allt förbannande Dreamweaver som vi har hållt på med nu dom senaste dagarna, roligt...

Raindrop


lite halvtaskig bild, men helt okej för att vara mammas kamera, haha!

Hat-kärleken till Dreamweaver

Min hat-kärlek till Dreamweaver växer för varje gång vi har det i skolan känner jag.. Det känns ungefär som om att man är 6år igen, inte på det viset att allting var frid och fröjd utan då när det kommer till att man precis ska till att lära sig att räkna matte och inser att man är helt vilsen. 

Dock så tyckte jag själv att jag gjorde framsteg idag i jämnfört med sist vi hade det, då gick det åt skogen kändes det som. Tacka vet jag mina väl ordnade anteckningar som jag gjorde på genomgången, haha små pilar hit & dit och förkortningar här och där. Vissa grejer som man skrev ner var tillochmed sånna saker som kanske var lite sjävlklara, men, jag skrev ner allting jag hörde och såg, och det visade sig hjälpa mig rätt mycket. 

Hur som helst så har jag kommit underfund med att jag verkligen inte gillar programmet MEN jag har gett mig tusan på att försöka förstå mig på det ändå.

Hade även våran första lektion i Illustratior idag! Så jag kunde iallafall känna mig hemma för en kort stund idag iallafall! Fick en genomgång på grunderna sedan en uppgift som vi skulle göra där vi skulle göra tre symboler (en sprial med en till brevid som var speglad, en stjärna med skugga och en fyrkant med rundade hörn och med en liten övertoning) och en friyta där vi fick göra precis vad vi ville på. Även om jag har suttit i programmet en heldel så fick jag nytta av några saker, bland annat sånna där tråkiga grejer som vad referenspunkt är och hur man använder det men också ett litet knep på hur man kan minska eller öka uddarna på en stjärna, haha! (Ctrl + pil up eller pil ner) Så jag säger som jag har sagt tidigare, "även om man har suttit med programmen en hel del, finns det alltid mer kvar att lära. "

Långhelg 2

Helgen har verkligen varit långdragen..
Slutade runt tre tiden i torsdags och var sedan ledig på fredagen (igen) då jag mest spenderade tiden åt att spela The Sims 3. Igår, ja, pendlade humöret upp och ner under dagen och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Landade tillslut sedan hemma hos Maria vid nio tiden på kvällen. Gjorde mest ingenting, vi satt och kikade lite på tv, installerade sims och spelade lite sims, tog det bara allmänt lugnt hela kvällen/natten. Och idag, ja.. har jag kännt mig helt ut&in i princip. Varit jättetrött och seg hela dagen. 

Dock ett litet plus kanske var att jag har samlat på mig lite vuxenpoäng den här helgen, nämligen röstat.

Chima OkpeKillen låter galen när han sjunger, haha,  men han var ju ändå inte dålig på nå vis, snarare tvärtom!
Juryn såg inte direkt ut att tro att han var någon som var musikalisk när det första han gör, börjar klinka på en ostämd gitarr som låter som en kratta. Men jag antar att det är sånna stunder är som bäst, när juryn blir förvånad och helt överrumplade!

Konsten i att "rädda" ett orginal

Känner verkligen att det här med att kliva upp på morgonen börjar kännas lite småsegt nu, haha dock är det ändå ingenting jag klagar över, om jag inte hade gjort det hade jag ju förmodligen ruttnat bort med tanken på hur sommaren såg ut, - sova på dagen och vara vaken på natten. Kan ju vara skönt att göra det någon gång ibland, men inte hela tiden. Det blev rätt drygt mot slutet innan jag började i skolan måste jag säga, haha.. 

Hur som helst, dagen började med en fortsatt introduktion i HTML och CSS, den här gången med hur man skulle gå till väga för att skapa 3 kolumner, 3 sidor som är länkade i varandra och få lite begrepp om hur den sk "container'n" skulle fungera.. Trodde jag skulle bli sjuk ett tag. Men jag lyckades tillslut efter mycket om och men!
Fick även endel retusch-uppgifter där vi skulle använda oss av olika metoder för att laga ett gamlat foto. Detta är ju någonting jag har jobbat lite med sen innan så det var ju inte helt nytt, men det kan faktiskt vara skönt att färska upp sitt minne emellan åt, jag får helt enkelt se det som en bonus att jag får lära mig det en gång till.
Slänger upp en bild på en av fotografierna jag har "lagat." Kommer fler såsmåning om, håller på med två till också, en som är i princip klar och en ja, som kanske var lite klurigare och som kommer ta lite längre.. Men ett smakprov får ni iallafall! :D


Magoo 3D Studios

Hade en rätt intressant föreläsning idag på eftermiddagen, fick besök av Magoo (Magoo 3D studios) från Söderhamn. Antagligen är det inte många som vet vad jag pratar om när jag säger Magoo men om ni ser vad dem har gjort, då tror jag att ni känner igen endel grejer, eller rättare sagt många av grejerna.


Fick reda på lite bakgrund på Magoo företaget, hur det startades och hur det gick allt eftersom, sedan fick vi höra lite kort om hur dem jobbar, hur långt ett projekt igenom snitt tar (minst 4veckor) och hur dom har framställt vissa av reklamerna. Faktiskt rätt roligt att höra.

En grej jag alltid har funderat över fick vi också höra lite om, nämligen reklamen som är vid 0:07, där poliser blir nästan bortsprängda och sedan så när dom flyttar kameran framåt in mot huset och in, så är det skottlossning i hela huset där man ser när kulan far ut ur pistolerna, fast i en fryst bild. Trixet med det hela var att dom hade filmat allting (förutom just pistolskotten, bomben och all rök), det var en kamera som var monterad på en stång som gick efter en bana och människorna som flyger och ramlar, är både upphängd i vajrar och "upp-pallad" eller hur man nu ska kunna förklara det hela, så även fast att bilden ser ut som ett foto, så är det en film.  Så som sagt stunderna då man ser pistolskotten, röken eller bomben som är på 0:07, är helt i animationer. Så när dem filmade människorna första stunden, var dem tvugna att stå så stilla som möjligt. Så det var faktiskt en lite rolig föreläsning vi hade, spännande och se hur det verkligen funkar!


Måndagsbarn

Är så otroligt trött idag känner jag, vaknade någongång runt sju imorse med ett ryck och trodde att jag hade glömt ställa alarmet men det visade sig att jag bara inbillade mig, hade ställt den på åtta, så ja där låg jag och tänkte "om en timme ska jag upp.. sen iväg till skolan.." redan då kände jag hur det tog emot, och att jag verkligen hatade att jag en gång hade vaknat. Okej, jag har inte speciellt svårt att somna om, men senare när jag vaknade vid 8 kändes det bara som om jag hade sovit i fem minuter.. Idag var en sån dag som det kändes som om man kunde ligga i sängen hela dagen. 

Väl i skolan startade vi med en förläsning om komposition och en liten uppgift på det, sedan efter lunch fick vi göra klart en annan uppgift som vi startade med förr- förra veckan, en intervju uppgift plus en ny uppgift där vi skulle efterlikna ett annonsblad (en som föriövrigt var skittråkigt.. ett annonsblad som Edsbyhuggen hade som reklam för företaget.. handlade om vedeldning och maskiner, haha kanske inte riktigt det man hade väntat sig att göra. ) och förutom det så fick vi även tillbaka grejer som vi hade gjort förra veckan. Hann inte riktigt med att göra klart intervju-uppgiften, skulle fixa en layout till den. Men det får blir att jag gör nu någon dag helst innan torsdag eftersom alla skulle tryckas så att det blev en liten tidning som hela klassen skulle få sen. Så idag kan jag nog säg att det har varit lite grann att göra för första gången..


Insåg nyss också att Idol inte är ikväll, annars hade jag roat mig med det.. men det blir lite pill i Photoshop istället! elleer om man kanske ska sy en uggla? haha


"I rymden finns inga känslor"

Jag och Elin tog en liten impulsiv tur till Söderhamn idag när vi insåg att vi inte skulle ha någonting att göra här hemma, hade sett på internet att "I rymden finns inga känslor" visades på bion där så ja, vi åkte som sagt dit, tog
ett snabbt stopp på donken också. 

Har nog aldrig skrattat så mycket åt en svensk film någon gång som jag gjorde åt denna, haha helt underbar film! Kommer absolut att se den igen ifall jag har möjligheten. Var på tal om att jag och Maria skulle se den i Gävle när vi kommer dit. Och jag säger det, jag åker och ser den igen så fort jag får pengar! haha
"I RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR är en komedi om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med lysande stjärnor - han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor. 

När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek.. "

One Flash, One Breath, One Life, One Blood


All black

Var ner på stan igår med Maria en sväng, var först meningen att vi skulle ta en lunch ihop, men både hon och jag var lite småsega så det blev mer eller mindre en eftermiddags-fika istället för en lunch. Sedan blev det att vi gick runt och kikade på stan litegrann också, eller ja, största delen av tiden kanske.. Fick med mig en tshirt för 149:- med en ficka och seda ett halsband för 79.50:- allt på Lindex!

Efter turen på stan så åkte vi hem till Maria och gjorde i ordning fruktsallad som vi hade köpt med oss från stan. kikade på Idol och sen en film som Maria hade köpt tidigare på dagen, Vänner för livet. Tror jag inte kom hem förrens klockan var närmare runt halv 3 tiden, men mysigt var det! Hade en liten nostalgi-kväll med massa "gamla godingar." Sa även att jag skulle göra en spotify-playlist, och ja, det kommer jag att göra, så håll utkik!


Halsband 79.50:-


Tshirt 149:-
(bild lånad från Lindex's hemsida, orkade inte ta den tiden att fota den själv, haha)
Slänger in en låt också som kanske har lite med mig att göra, har alltid en tendens att komma hem med någonting svart.. och ja, skulle jag ha gjort någon skillnad igår när jag var iväg? Nej! Jag fick tillochmed två svarta grejer med mig hem! haha


Photoshop del 1, markeringar/collage. En bit på vägen

Här har vi mitt lilla collage, avände mig av tjejen med struten på huvudet (som ni förmodligen ser ganska så tydligt), texturen påväggen hon hade bakom sig samt två av moln-bilerna. 

Hitills är detta det bästa jag har fått ihop, men jag fick en långhelg, är hemma redan nu och sen är jag ledig imorgon, så jag antar att jag kommer att sitta och pillra med den här uppgiften lite från och till under hela helgen. Har en annan idé också hur det skulle kunna se ut vilket jag faktiskt anar att jag kommer bli själv om om jag kör på den idén, så vi får se.. jag kommer med uppdateringar!

Photoshop del 1, markeringar/collage

Dagen i skolan blev väldigt kort idag, började ett och slutade tre. Hade lite bas genomgång av photoshop, hur man markerar osv.

Vi fick även en lite uppgift på detta som handlade om att vi fick 9 olika bilder som vi sedan ska välja ut några utav och sedan göra EN bild, alltså ett typ av collage, som skulle vara klart på måndag och tisdag, vad jag fattade det som, skulle vi kolla igenom vad alla har gjort. Kan ju bli rätt spännande och se hur alla har gjort uppgiften för jag kan ju säga att det kanske inte var dom allra roligaste bilderna vi fick. Dom var väldigt olik varandra om man säger så, haha. Man får nog klura en stund innan man kommer på någonting att göra.


Här är bilderna vi får använda oss utav när vi gör uppgiften;
Ugglor i mossen

Har insett nu på senaste tid att det har blivit en väldans hysteri kring ugglor, och faktiskt, så kan jag säga att jag verkligen gillar det.

Hittade lite snygga uggle-halsband både på H&M, Tradera och faktiskt Ebay (som jag även tog och gjorde ett lite kollage på som ni kan se ovan) känns det nästan som om att jag kanske införskaffar mig en liten uggla också snart nog. Väntar bara på mitt presentkort ifrån
"Gratisklader.se" sen så hade jag tänkt ta en tur ner till Gävle ihopp om att jag kanske får en fin uggla med mig hem!

Nog pratat om ugglor, 
förmiddagen i skolan börjades med att vi fick besök ifrån Sandvikens tryckeri samt Sandbackas tryckeri. Fick lyssna på lite hur deras företag fungerar, hur dem jobbar osv, lite om några som hade haft sin LIA-period på tryckeriet osv. Sedan på eftermiddagen så fick vi en liten introduktion i HTML, små basgrejer för att senare framställa en hemsida. Mycket av grejerna vi gick igenom idag känner jag igen sen tidigare tack vare att jag har försökt mig på bloggdesign, men jag antar att det kommer mer och mer information om HTML lite längre fram när alla börjar få lite grepp om hur systemet fungerar, så det blir nog roligt! Kommer också att få lära oss hur CSS fungerar!

Tävling: Goodiebag

Är med och tävlar om en goodiebag hos "HiiLen"

P.s. I love you

Klassfesten som ägde rum i en lokal på Karlslund i fredags blev rätt okej, var lite sådär små mingel mellan klasserna och man fick lite mer begrepp om vilka man gick med och vad det var för folk. Fick det ännu mera klart för mig att det var väldigt spridda åldrar (men fortfarande att jag var en bland dom yngsta, haha) men också att det var väääldigt spritt vart alla kom ifrån. Allt ifrån det allra sydligaste till det allra nordligaste, från Lund till Luleå och allt där emellan! Lite småroligt faktiskt. Så det var iallafall fredagen/lördagsmorgonen. Lördagen spenderades mest bara gå runt på stan och kika, sedan hit hem och var lite social med syster som hade kommit hem en sväng. Sedan vid nio tiden så åkte jag iväg till Maria som nu mera inte längre bor i skogen, utan närmare stan än vad jag gör! haha. 

Blev endel tv-tittande, film-tittande, popcorn-ätande och bara allmänt dösnack och en liten biltur runt the B-town, vilket inte alls var så mycket att se. haha, såg iallafall äntligen P.S. I love you, vilket jag har gått och sagt nu sedan den kom ut att "den ska jag se" tog bara sisådär 3år innan jag verkligen såg den. Hur som helst så var den jättemysig, var en såndär film som man har gråten i halsgropen under hela filmen.  Och jag har faktiskt "införskaffat" mig filmen själv nu också, så jag ska nog ta och se den igen inom en snar framtid. Dock en grej som jag och Maria satt och diskuterade var på baksidan, där det står vad filmen handlar om, var lite för avslöjande, det var ju i princip så att hela filmen stod nedskriven, så det var ju lite tråkigt. Men ja, man får väl helt enkelt ignorera det och tänka att filmen i sig var bra istället, haha. 


Eric Saade kommer ut med sitt problem..


I rymden finns inga känslor

haha, den här filmen känns ju nästan lite värd att se!
Fullrulle

Har haft väldigt lite ork nu om dagarna när skolan precis har satt igång, inte för att vi har haft jättemycket att göra eller så men det har liksom blivit ansträngande att försöka få in all information vi har fått varje dag. Tror mitt huvud har legat på lat sidan hela sommaren när det gäller att ta in information, känns som så iallafall.

Men hur som hels så rullar det hela med skolan på galant, trivs som fisken i vattnet och tror jag kommer att utvecklas bra mycket under dom här två åren, jag har ju som sagt ett litet försprång med 3årig grafisk utbildning i bakfickan också som kanske inte alla andra i min klass har, eller ja, det finns ju några, men inte några som har en sådan rykande fräsh utbildning, haha jag är ju som sagt en av dom yngsta i min klass. Men det känns faktiskt rätt bra, jag tror att man kan lära sig mycket av resten av folk i klassen också eftersom vi verkar ha så spridda åldrar, alla har ju varit med om olika saker och säkert saker som man kan dra nytta utav. Så det här blir nog bra. Har för iövrigt varit orolig för nollningen hur den skulle se ut, men den blev rätt lugn, nästan för lugn. Vi fick nämligen idag i uppgift att göra en serie, där var och en i gruppen skulle rita en egen seriefigur och sedan skulle vi sammanställa dem så att det blev en serie av det hela i slutändan. Så imorgon klockan 11.00 sker redovisningen av detta. Känns helt okej, min grupp hann ganska så mycket idag så det ända vi behöver göra imorgon är att scanna in allt i en dator sen är det klart!

slänger in några filmer som jag annars har sett nu iveckan och faktiskt filmer som jag kan tipsa om, jag gillade dom verkligen! Grown ups, The lovely bones och Prince of persia.