Körslaget

Då var Bollnäs ännu mer utplacerad på kartan, haha. Dom vann körslaget.


Riga

På måndag åker jag, mamma, pappa & Linda till Riga i några dagar, förmodligen. Vi får reda på om vi får plats på bussen ner till stockholm klockan åtta på måndagmorgon, om vi inte gör det, åker vi inte. Men hon pappa hade pratat med hade sagt att det var 95% säkert, så man kan ju hoppas iallafall.

Om det blir att vi åker, så kommer vi hem igen på Onsdag eller Torsdag, kommer inte exakt ihåg men någon av dom dagarna var det iallafall. :)


Färgtv.

Ännu en stund i illustrator, inte fullt ut klar men jag slänger ut den ändå!






3 sidor senare, 4 skyltar senare.

Fy tusan vad skönt det känns, jag är nästan klart medprojektet. Jag ska bara kolla igenom uppsatsen en gång till, kanske lägga till nått mer sen ska jag lämna in den. Sen har jag bara en skylt + nått litet om papperskvaliter/olika tryckmetoder kvar att göra!

Dagens klapp på huvudet går till mig, lilla mig!
:D

I wish you the best, I guess.



happy låt.

Idag är den mestmeningslösa dagen på hela året.

Förra veckan kunde vi höra och se på tv/radio/tidningar att det var den mest deprimerade dagen på hela året, och idag var nog den mest meningslösa om jag skulle få leka forskare för en dag.

först engelska två lektioner, vilket jag inte hade någonting att göra i, så det blev bara mest att jag satt med uppsatsen. Sen grafiskkommunikation-föreläsning med marie, vilket slutade med att vi fick sitta och måla på olika sorts papper med vatten, enbart vatten. Just då hade jag en känsla över att det här kanske vi redan har testat på? När vi var sisådär 5-6 år och gick på lekis? Jag poängen med varför vi gjorde det, men ändå. Vi kunde väl åtminstånde fått färg?!

Jag satt faktiskt och funderade vad jag ens överhuvudtaget gjorde där.

Lördag-söndag

Helgen har varit riktig bra, igår börjades det hemma hos mathias där vi åt frukost, kollade på tv och tog det lugnt sedan tog vi en tur ner på stan där det var snöstorm för att kika om jag hittade någonting som jag kanske kunde önska mig i födelsedagspresent. Gick väl lite sisådär med det, hittade ett par skidor, k2 för 3500:- som jag blev lite sugen på och sen ett par puma skor. Jättefina, fast jättekonstig storlek, i vanliga fall så brukar jag ha 39 på skor men på dom kunde jag ha 37! Får fundera på dom där ett tag, är inte i så stort behov av sånna skor just nu heller så. Efter rundturen på stan åkte vi hem till mig och åt mat, kollade på bandyn och sen körslaget.  Bollnäs är i final i körslaget, Kan ni tänka er det? Jag som trodde att dom nästan skulle åka ut direkt eftersom Bollnäs är så litet. Men nu tycker jag iallafall att dom ska vinna hela skiten och sattsa på äventyrsbad för pengarna dom vinner, haha. Det skulle nog vara rätt uppskattat.

och idag vaknade jag väl någongång runt elva tror jag klockan var så då gick jag ner, åt frukost, kollade på tv, satte mig vi datorn en stund och sen gick jag ut och gjorde snögubbe med mormor & maja, haha. Det har ju kommit hur mycket snö som helst! Och mer skulle det komma sa mamma? haha, jag älskar't. Nog om det, strax efter att jag kom in så ringde Mathias och frågade om jag skulle med till elgiganten och allt det där för att han skulle kolla på en ny radio, så då var det bara att låsa dörren och åka iväg.  Så det blev en liten tur ner idag med, sen åkte vi hem hit och åt mat och kollade på bandy igen. Och Sverige vann! jiihu.

nu till veckan så har jag & Mathias funderingar på om vi kanske ska ta och gå på bio, benjamin button! Får väl hoppas att våran B-biosalong har öppet och spelar den filmen.


16 dagar kvar.

Åh jag börjar nästan bli stressad över att jag snart fyller år, jag måste fixa legitimation övningsköra så att jag kan ta körtkortet så snabbt som möjligt. Och fundera på vad jag verkligen vill ha när jag fyller år, det var som mathias sa
"- du fyller ju arton, hitt på nå bra som du vill ha!" 
Arton, det är någonting speciellt. 

så idag har jag och Mathias gått runt på stan för att kika vad jag kanske skulle kunna tänka mig som födelsedagspresent. Men jag hittade inte ett skvätt. Eller ja, förutom skidorna & skorna kanske. Jag vet inte men, jag känner mig så krävnade, att jag hela tiden måste ha och ha saker även om jag kanske inte ens behöver det. Och det är nog det som stoppar mig till att önska. För jag har rent ut sagt ingenaning om vad jag ska önska mig. 
Det är skillnad på att fylla år och Att fylla arton är någonting speciellt.

Pengarna som jag fick i julklapp har jag knappt rört, jag känner liksom press på mig att köpa någonting fint och bra som jag har nytta till och inte tröttnar på. Men vad skulle det vara?

Det märks att jag har haft rätt mycket tid att döda nu dom senaste dagarna.







Den första bilden är bara någonting som jag slängde ihop, iförsök att jag kanske skulle komma på någonting roligt att göra men det slutade med att det blev pannkaka av allting. Den blev helt enkelt galen. haha. Andra bilden däremot är på bearbetning, ska ta och göra ett skrivbordsunderlägg hade jag tänkt. Men just nu kommer jag inte så mycket längre än sådär för att jag varken har någon fantasi eller ork i kroppen att göra klart den nu.

I taket lyser stjärnorna

Såg just att boken som jag fick för några årsen i födelsedagspresent av min syster har nu blivit film! Den måste jag se. Någon annan film som går på bio som jag också vill se är The Curious Case Of Benjamin Button och Twilight, dom verkar jättebra :)



Moulin Rouge

Soudtracket till Moulin Rouge är helt otrolig, det bästa någonsin.  


Timo Räisänen

Jag har aldrig riktigt gillat Timo Räisänen, jag har alltid tyckt han har varit lite konstig, varför vet jag inte, han har bara varit det.  men den här låten, den gjorde han faktiskt rikigt bra. 
eller okej, den är rikigt bra.


Pengar rullar in som det ska det går bra nu!

Vattumannen 20 januari - 19 februari
Någonting oväntat påverkar din ekonomi nu.
Du gör ett impulsköp, får påökt eller hittar nytt jobb.

Ljusnans horoskop stämmde rätt bra idag måste jag säga. Eftersom jag fick ett brev ifrån skatteverket om att jag ska få tillbaka pengar sen i sommras då när jag jobba. Tror att det var drygt 500kr. Inte så värst mycket, men det är ju alltid någonting! Jag kan iallafall säga att mitt konto mår bra just nu och bättre kommer det må såsmåningom eftersom jag har flyttat hem ifrån hudik! och det betyder ju att jag få hela studie bidraget. Och sen fyller jag ju snart år! Om lite mindre än två veckor rättare sagt!

Det går bra nu, kompis det går bra nu.


Photoshop



Blev hemma idag, kände inte alls för att gå ut och stå och vänta på en buss och sen åka ner på stan för att sedan stå och vänta på en till där nere och sen sitta på en buss i 1 ½ timme. Nej usch, dessutom har jag kännt mig yr och halvt förkyld hela dagen så det var lika bra att vara hemma.

Så det blev att jag pillrade ihop den här bilden i photoshop. Hittade äntligen lite nya tutorials att sysselsätt mig med ett tag fram över. Ni får gärna säga vad ni tycker om den. hiss eller diss? Aja, tutorial till den här hittade jag föriövrigt på :
http://pshero.com/

Tisdag 11.27

Det här är nog den tråkigaste dagen på hela året.
Här sitter jag, lyssnar på musik och gör nå förbannade skyltar? Det är nog det tråkigaste projektet jag någonsin har varit med om. Vem tusan lär sig någonting utav det här? Inte jag iallafall. En uppsats och 5st skyltar är i princip vad mitt projekt består utav. haha, och hur länge har vi det? 5-6 veckor? Haha det är löjligt.



Jag hörde iallafall på radion igår att forskarna hade kommit fram till att igår var den mest deprimerande dagen på hela året. Och hur dom hade kommit fram till det, det vet jag inte.

Vet ni?

Jag är otroligt trött på det här vädret just nu. Kallt, ruggigt och mörkt när man åker ifrån Bollnäs och kallt ruggigt och mörkt när jag åker tillbaka till Bollnäs. Det vore som om allting bara stod stilla. Även om snön är jättemysig och så, så känner jag att jag just nu helldre skulle vilja ha vår & sommar.

nu ska jag käka, sen fota lite, tror jag.


Let the free world ride your way, In these times of darkened days.

The Red Jumpsuit Apparatus ska släppa ut en ny skiva, Lonely Road, och vad jag har hört & läst så kommer den ut i början på februari.
Så då är det någonting mer än födelsedagen man kan se fram emot i februari!



Söndagsbild.

I fredags fick jag något seriöst fel, jag hade jättetråkigt och hade kameran med mig hem och jag hade ingen som helst aning om vad jag skulle fota (förutom fotouppgiften då, men den orkade jag inte med just då) så istället tog jag fram hårspray & en kam.  Varför? ja, jag vet inte själv, tänkte väl att jag kunde göra någon häftig friyr, men det blev bara trassel av allting, så häftig vet jag inte om det blev precis, haha.





Förresten, den där tråden som jag tidgare skrev om. Dom låste den igår, så nu kan ingen skriva där mer.  Haha, var nog lika bra annars hade väl min blogg gått åt att dokumentera den.

Tråd 3

okej, det här börjar snart bli det ända jag skriver om. Men ett tydligt tecken på det är ju att det är någonting som intresserar mig och samtidigt gör mig förbannad att man kan yttra sig på sånt sett som coolasnubben88 gör, haha.
Här är det senaste :

"har inte sagt att inte vem som helst kan testa det? så fall förstod du mig fel. Det jag menar är, hur fan man kan tro att man ska fatta/kunna massa första gången man öppnar programmet? Eftersom det verkade vara det som tråd skaparen trodde. Och jag säger fotfarande att skaparna utav programmet har gjort programmet för seriöst  folk/företag och det förstår ju dom flesta genom att bara kolla på priset. tror inte utvecklarna tror att en 15 årig kille ska pröjsa 10 000 för programmet och göra färgbilder till svartvitt eller vad som helst. MEN självklart kan alla lära sig programmet. "

Some handsome guy.



 Pilotglajjer och allt,
mannen, myten & legenden.
Här är ett stycke
Björn Gustavsson.

Tråd.

..fortsättning på gårdagens.
enbart för att jag är förbannad, trött, hungrig och tycker snubben är helt knasig.

"haha. vad är det ni inte fattar? Photoshop och hela adobepaket är gjort och riktar sig mestadels till proffs, alltså sådant folk som arbetar med det. och självklart kan vem som helst lära sig att göra en snygg bakgrund, men bara för det riktar sig inte programmet till den gruppen. det jag menar är att man kan inte sätta sig i programmet och sen veta allt, det är ju som sagt inte ett enkelt program i början. "

Bara sättet han skriver på får mig att bli ännu förbannad.
".. och självklart kan vem som helst lära sig att göra en snygg bakgrund.."
Han säger själv att vem som helst (notera det) kan göra en snygg bakgrund. Men vafan är han daltar i då? det är ju det hela tråden handlar om? Dubbel moral. Nyss var det så att det var enbart proffsen som kunde, men ja nu kan vilken Svennis som helst. När jag läste det här blev jag bara ännu mer frustrerad, ni tänker säkert att det är bara "små baggateller" men vatusan, han förnedrade mig ju totalt. Jag kunde ju förfan inte bara lägga ner matchen så jag slog till en gång till.


"Dubbel moral, nyss sa du att inte vem som helst kunde, men nu kan tydligen vem som helst.
Jag fattar inte vad du försöker säga. Jag har inte sagt att bara för att man börjar pilla lite i photoshop, så kan man allt. Men man kan snabbt lära sig några grunder för att kunna skapa nått snyggt, som igenom tutorials. Alla är någongång nybörjare. Och ja, Photoshop är ett stortprogram med många finesser, men varför skulle det stoppa en att testa?"


Nog om det, nu ska jag få lite mat i magen och fixa lite med foto uppgiften som kommer bli superkul & bra, tror jag & hoppas jag.


Tråd.

Jag är så grymt irriterad just nu. Jag skrev igår ett inlägg i ett forum och fick världens svar tillbaka.
Tråden började med att det var en tjej som sa att hon hade försökt att göra en snygg bakgrund i photoshop men att hon inte fattade ett dugg och hade verkligen prövat allt. Hon slutar även med "Photoshop en big flopp enligt min mening. "

jag fortsatte att läsa vad de andra hade skrvit i tråden.
Någon skriver att de håller med medans en annan kille skriver
"Tror ni att man bara kan starta upp photoshop och kunna allt första gången. photoshop är ju ändå till för profosionella och inte folk som knappt vet hur paint fungerar. så det tar nog tid så är det väl ändå med alllt. "
Redan då började jag fundera vad det var för en snubbe med sånt självförtoende, men tänker inte så mycket mer på det och scrollar ner lite till. Där det står en massa om att man ska ha tålamod, tid och framförallt gunderna.

Jag blir själv lite sådär att jag måste lägga mig i så jag skriver :
Allt är som sagt svårt ibörjan, men photoshop är egentligen inte så svårt som man tror. Läs tutorials, det hjälper mycket. Och den som sa att photoshop är till för "professionella" stämmer inte alls, vem som helst kan, bara man vill.
och har den där snubben's kommentar lite sådär i bakhuvet medans jag skickar den.

Idag när jag kollade till tråden igen, hade jag fått svar
"dom riktar sig till proffs, programmet används utav proffs, alltså är det till för proffs så att det itne stämmer alls. sen att alla kan som är f14 stämmer säkert i din värld, man kan inte photoshop när man gör en bild svartvit och använder några färdiga filter. lovar att du intek an många procent utav programmet.. "

I samma sekund när jag läste det där fick jag bekräftat att det var den sorts typ jag trodde han var från början. Jag hettar till och tänker häva ur mig hur mycket som helst men tänker sen, varför? Det tjänar ju ingenting till.
Så jag skriver istället ;
"Jag kan knappast kalla mig som "proffs" innom photoshop, men jag vet vad jag gör och jag kan det jag gör. Och det kräver inte så mycket kunskaper för att kunna skapa nått litet snyggt, som en bakgrund, som nu den här tråden handlade om.."

Jag blev förbannad, men jag höll det inne.
Det ända jag ville säga var bara att photoshop går att lära sig, bara man vill. Jag är ett typiskt exempel. Jag har lärt mig hur mycket som helst igenom tutorials. Photoshop är ett stortprogram med många möjligheter, men varför skulle det stoppa en?


nu ska jag sova. godnatt fanskap.

Please don't stop the rain.


Bara-vill-ligga-kvar-i-sängen-hela-dagen-lång-och-bara-ta-det-lungt- dag.

idag har varit en såndär då-när-man-bara-vill-ligga-kvar-i-sängen-hela-dagen-lång-och-bara-ta-det-lungt- dag. Tyvärr blev det inte så, nej, upp klockan tjugo i sex och sen iväg ner till station runt kvart i sju, sen var det raka vägen till hudik med buss. Iofs så sover jag jämt på bussen dit, så egentligen får jag ju en extra timme att sova. Men det märks knappt. Jag är hur trött som helst på morgonen när jag kommer till skolan. Men jag kan säga det, det är det värt ändå. Väl i skolan har det varit fullrulle, först projekt två pass och sen arbetsätt & lärande där jag jobbade med uppgifter som jag har kvar.

Annars idag så är det ingenting mer, eller ja, förutom att jag hann med första bussen från Söderhamn, kom hem en heel halvtimme tidigare. Men sen att jag fick stå ute och frysa arsle av mig i väntan på att pappa skulle hämta mig.


Running back through the fire, when there's nothing left to save.

Min blogg börjar ta lite fart nu faktiskt, roligt att se att det är några som läser den, även fast att det inte är någonting speciellt. Mest bara tomprat om jag fick säga mitt! Men jag tackar besökarna. :D

köpte nytt nagellack idag, på åhléns för 25kronor. Tänkte att jag skulle testa nå nytt än det gamla vanliga ljusrosa som jag annars brukar har, så jag tog steget ut och köpte, ett rött! Superfint är det, men det är bara det att det blir nästan för fint. Dessutom blir jag förvirrad när jag ser att mina naglar lyser upp så mycket. Förmodligen kommer jag att leta fram aceton det sista jag gör innan jag ska sova, det brukar bli så. Jag är inte en sån där girligirl, jag har aldrig varit och kommer att ha svårt att bli det, om jag nu någon gång skulle bli det. Jag tror inte heller jag skulle trivas så himla bra i det om jag ska vara ärlig.  Nog om det.  Jag köpte även nya örhängen idag, ett par svarta med en rosett på ur&penn och två "hårklämmor" på gina tricot, som också såg ut som rosetter.




.



"Lura ögat. Fem seklers bländverk"

åh jag läste nyss någonting som jag jättegärna hade varit på om jag visste att det var..
Lura ögat

"Välkommen till en utställning där varje verk är skapat för att bedra dig. Men inte för att förnedra eller håna. Tvärtom. Bländverkens roll är att överraska och lekfullt sudda ut gränsen mellan fiktion och verklighet. Tro dina ögon. Det blir roligast så. "

http://www.nationalmuseum.se/sv/Besoka-museet/Utstallningar1/Aktuella1/Lura-ogat-Fem-seklers-blandverkII/

Det vore någonting för mig. Så jävla synd att jag inte såg det tidigare. Den har ju varit ända sen 25 september och slutar idag. Otur.
 



Aja fredagen var iallafall helt okej, kanske lite folk men det dög. Lärde mig guitar hero! Lördagen spenderades hos Mathias, åkte på stan en sväng och sen ut till Herte. Och idag så har det inte blivit så mycket mer än sovande och lite tv-tittande. Men ska alldeles snart ta och hoppa in i duschen sen ska jag plugga lite.

Freeday!

Okej, det är fredagkväll jag sitter i pyjamas, har nyss ätit och är skittrött efter första skolveckan.
Men icke ska det stoppa mej?
Nej,
jag ska ut och kalasa med Maria.
så det är väl dags att göra sig iordning nu då.
:D

hejsvejs.

Tandläkarbesök.

Jag bara tackar gud för att jag slapp plågas. Jag var till tandläkaren idag för att jag trodde att jag hade ett hål, men sen så visade det sig bara att det var en gammal lagning som hade lostnat lite, så tack och lov slapp jag borra och greja. Tack för det. Men däremot så såg det ut som om jag kommer att få dra ut mina visdomständer nere, för det var väääääldans trångt åt dom vad det såg ut som.....


jippee....

KallaSöndag.

Blev inte nå skidor idag för min och Marias del, det var alldeles för kallt, -22 närmare sagt. Så istället blev det att vi sov lite längre än vad vi hade tänkt, åt frukost, kollade vi på film, åt pizza och sen blev det att pylsa på sig allt man hade för vi fick för oss att gå ut en liten sväng!

Får se om det blir av att vi åker skidor på tisdag istället, såg ut som om det skulle bli lite varmare då iallafall. Annars får det väl bli senare iveckan.

Film, chips & trevligt sällskap!

Ändrade planer Igen, Erika kommer inte hit ikväll, istället så kommer Maria! Så ikväll blir det film, mat & körslaget och imorgon hade vi tänkt att åka skidor, för första gången iår, iallafall för mig. Dock med mina gamla skidor, har inte rikigt hunnit med att köpa nya än, sitter liksom och funderar på vad jag ska göra med pengarna jag fick av mormor i julklapp. En bärbar Mac? En systemkamera? Eller skidor? Eller kanske rentutav en ny telefon? Touch daimond? Nej fy tusan det här kommer inte bli lätt. Sakerna är bra på sitt egna sett så det är ju skitsvårt att väjla någonting. Fast jag tror jag ska utesluta mobil faktiskt. Jag har inte så stort behov av det just nu ändå så. Så vad jag verkligen skulle behöva, det är ju trotts allt skidor. Dom som jag har nu har jag åkt på många vintrar nu. Men jag är ju som jag är, jag ska ju självklart ha nått som ser bra ut också.. det är ju det som är det jobbiga, för då brukar priset springa iväg ganska rejält.

MEN, skitsamma jag orkar inte fundera mer på det nu.
nu ska jag äta korv&bröd med räksallad. <333444455

Findning Neverland.

Det blev att jag vart kvar här hemma, leffe hade annat för sig ikväll så vi bestämde att vi skulle hitta på någonting någon annan dag istället. Så istället så blev det film med Mathias, i väntan på att hans "gamla lumpar-kompisar" skulle komma ifrån stockholm, kollade på Findning Neverland. Hur mysig film som helst! Dessutom är Landet Ingenstans, den tecknade, en utav dom bästa disney filmerna som jag tycker om lika mycket som jag gjorde då när jag var liten och som nu. Den var toppen.




Köpte den här filmen igår, 2 för 99:- och den andra filmen blev Playa Del Sol, serien som gick på ettan 2006. Som jag också har kollat på. Jag och Mathias hade Playa Del Sol-maraton igår, började klockan sju och slutade någon gång runt tolv. haha, den är störtskön!

Fredagkväll klockan 17.18

Vaknade hemma hos mathias imorse klockan elva utav att grannen började borrade i väggen, precis vid våra huvuden och precis på andra sidan väggen. Jag som för engång skull hade tänkt sova lite längre idag. Men så blev det inte. Istället åt vi frukost gjorde oss klara och åkte åt varsinna håll, - han till syster sin och jag ner på stan med mamma & pappa. 

hittade äntligen ett underställ och en fleecetröja, dessutom var jag i behov att hitta ny body lotion, vilket jag gjorde. På Dollar Store som vanligt. LUX <3 fast den här gången blev det någon annan slags Lux än vad jag annars brukar ha, men det är nog lika bra ändå kan jag tänka mig. Köpte hårfärg också förresten, så nu sitter jag här med ny hårfärg, haha. Kanske en aning mörkare blond än vad jag hade innan, men det var ju det jag ville. Och jag hade ju faktiskt kunnat ta mörkare ändå också. Men jag är som jag är, blir alltid för feg då när det väl gäller, haha!

Nej nu ska jag slänga i mig nått att äta sen ska jag iväg till Leffepeffe tror jag!